Ce era indicat sa mancati de 1 Mai si nu numai

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ce era indicat sa mancati de 1 Mai si nu numai Ce era indicat sa mancati de 1 Mai si nu numai
de Manager.ro la 03 Mai. 2015
Urmareste-ne pe Google News
1 maigratere 1 maialimente 1 mailygia alexandrescuhidratare corecta

Cu prilejul zilei de 1 Mai, principala masina de gatit a romanilor este... gratarul. Ca este plin cu mici, carnati, carne de pui sau porc, toate acestea sunt pe placul papilelor gustative, dar nu neaparat si al sanatatii.

Totusi, pentru a savura aceste preparate, este bine sa le asociem cu salate, iar pe gratar, alaturi de carne, sa sfaraie si cartofi in coaja, ciuperci, dovlecei, vinete si rosii.
 
"Controlul asupra a ceea ce mancam cu astfel de prilejuri nu este imposibil de realizat. 
 
In principiu, la iarba verde, se consuma multa carne preparata proaspat pe gratar, insa carnea nu trebuie consumata singura, ca atare. 
 
Salatele trebuie sa fie si ele la indemana, la fel si legumele, care pot fi si ele preparate pe gratar. 
 
Trebuie sa fim atenti, insa, ca sosul pentru salata sa aiba in compozitie iaurt si sa nu abunde in maioneza sau, cel mai simplu, dressingul ar trebui tinut intr-un bol separat cat sa existe control asupra cantitatii consumate. 
 
Salatele nu trebuie sa fie singura forma de fibre prezente la picnic. Cartofii in coaja, ciupercile, dovleceii, vinetele, chiar si rosiile pot fi la fel de bine preparate pe gratar, iar gustul lor este unic", a declarat nutritionistul Lygia Alexandrescu, citata de Agerpres.
 
Alexandrescu a explicat ca, de obicei, carnea este vedeta picnicului, dar nu trebuie consumata o cantitate mare, deoarece exista riscul aparitiei digestiei greoaie si solicitarii excesive a ficatului. 
 
Potrivit nutritionistului, portia de carne ar trebui sa aiba dimensiunea palmei consumatorului.
 
In acelasi timp, pentru a evita supra-alimentarea involuntara, mancarea trebuie servita cand totul este gata si nu in mod continuu.
 
In ceea ce priveste modul de pregatire pe gratar, alimentele nu trebuie sa fie foarte bine facute sau arse, pentru ca acea crusta care se formeaza contine produsi de oxidare completa si mult fum, toate substante cancerigene.
 
Alexandrescu ne-a sfatuit sa fim atenti si la dimensiunea farfuriei si la gradul de incarcare a alimentelor pe ea si a recomandat evitarea consumului de floricele, cipsuri si prajituri. 
 
In ceea ce priveste dulciurile, este de preferat un desert usor sau  fructe de sezon, consumate la cateva ore dupa masa.
 
Si lichidele sunt importante, orice bautura care contine alcool, consumata in plus, putand aduce multe calorii si reactii digestive nefavorabile.
 
Apa minerala, limonada proaspata sau ceaiul de fructe cu lamaie cu putina gheata sunt variante placute de consumat vara.
 
Una dintre reguli este de a bea multa apa, ingredient cheie care mentine echilibrul hidric si termic al corpului. 
 
"Fiind cald afara, trebuie marita cantitatea de apa consumata, indiferent de nivelul de efort fizic depus", a explicat Alexandrescu.
 
Menta, ghimbirul pot fi folosite la prepararea sucurilor proaspete de fructe cu pulpa, deoarece dau senzatia de prospetime si racoare.
 
La randul lor, sucul proaspat de lamaie si laptele batut ajuta la reechilibrarea hidrica, dupa o perioada de transpiratie abundenta.
 
O alta regula este evitarea consumului excesiv de bauturi alcoolice, carbogazoase si, in special, a celor cu aport de cofeina si zahar care, de obicei, contin coloranti si aditivi care pot afecta procesele metabolice.
 
Recomandata este si evitarea consumului de lichide foarte reci, care nu ajuta, in mod real, la racorirea organismului. 
 
Consumarea lichidelor foarte reci, cand oragnismul este infierbantat, poate duce la o usoara vaso-constrictie a vaselor de sange.
 
Totodata, fructele proaspete trebuie preferate celor uscate, ultimele fiind foarte bogate in monozaharide. 
 
De asemenea, alimentele condimentate trebuie limitate, iar cele prajite si procesate trebuie eliminate.

Ultimele NOUTATI

4 din 10 bugetari din Romania spun ca merita salarii de cel putin 1.500 de euro
Companii

4 din 10 bugetari din Romania spun ca merita salarii de cel putin 1.500 de euro

today19 Mar. 2024
Ghidul angajatorului. De ce este vitala monitorizarea timpului de lucru al salariatilor?
Companii

Ghidul angajatorului. De ce este vitala monitorizarea timpului de lucru al salariatilor?

today19 Mar. 2024
Primii speakeri anuntati la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la inscrieri in programul GPeC Proficiency
Comunicate

Primii speakeri anuntati la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la inscrieri in programul GPeC Proficiency

today19 Mar. 2024
S-a dat legea care te poate lasa fara pensie: cine e in pericol sa ramana pe dinafara
Economie

S-a dat legea care te poate lasa fara pensie: cine e in pericol sa ramana pe dinafara

today19 Mar. 2024
Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii
Financiar-Bancar

Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii

today19 Mar. 2024
Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e  si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori

today19 Mar. 2024
In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari
Economie

In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari

today19 Mar. 2024
Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora

today18 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Primii speakeri anuntati la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la inscrieri in programul GPeC Proficiency
Comunicate

Primii speakeri anuntati la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la inscrieri in programul GPeC Proficiency

today19 Mar. 2024
S-a dat legea care te poate lasa fara pensie: cine e in pericol sa ramana pe dinafara
Economie

S-a dat legea care te poate lasa fara pensie: cine e in pericol sa ramana pe dinafara

today19 Mar. 2024
Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii
Financiar-Bancar

Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii

today19 Mar. 2024
Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e  si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul...

Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori

today19 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x