Nestle mizeaza pe alimentatia medicala
agroalimentarenestlealimentatie medicala
Grupul Nestle a inaugurat, la inceputul lunii noiembrie, la Lausanne, Institutul pentru Stiintele Sanatatii (Nestle Institute of Health Sciences - NIHS). Cu acest institut, in care lucreaza o suta de oameni de stiinta, Nestle vrea sa se angajeze in "accelerarea cercetarii si a dezvoltarii", cu scopul de a crea noi produse care vor trebui sa raspunda viitoarelor provocari din domeniul sanatatii publice, a afirmat Paul Bulcke, administrator delegat al Nestle. El a subliniat, de asemenea, potentialul pe care il poate reprezenta aceasta noua axa de dezvoltare pentru grup.
Pentru acest program lansat in urma cu doi ani, gigantul elvetian din domeniul agroalimentar a prevazut alocarea a 500 de milioane de franci elvetieni (400 de milioane de euro), pe durata a zece ani.
O investitie la inaltimea ambitiilor Nestlé in sectorul "medical food"
Grupul doreste intr-adevar sa se impuna ca lider in acest domeniu. El urmareste astfel sa dezvolte o oferta de alimente care sa permita prevenirea maladiilor cronice, incetinirea evolutiei lor si "poate chiar vindecarea candva", conform declaratiei lui Luis Cantarell, director al diviziei Health Science si Nutritie din cadrul grupului Nestlé.
Nestlé se intereseaza indeosebi de trei tipuri de patologii: maladiile neurologice precum Alzheimer, maladiile cronice precum diabetul, si maladiile legate de gastroenterologie.
In acest sector "Health Sciences", Nestlé realizeaza in prezent o cifra de afaceri anuala de aproape doua miliarde de franci elvetieni (1,6 miliarde de euro). O picatura de apa in oceanul activitatii grupului, ale carui vanzari s-au ridicat in 2011 la circa 70 de miliarde de euro.
Sursa: L’Usine Nouvelle