Care sunt cele mai nocive combinatii alimentare uzuale?
1) Friptura cu garnitura de cartofi. Cartofii reprezinta sursa cel mai des intalnita (dupa painea alba) de carbohidrati rapizi. Ei contin in principal amidon, fibrele sunt slab reprezentate in compozitia lor. Carnea (datorita proteinelor specifice ei si care sunt in cantitati mari) reduce eliberarea ptialinei in saliva, astfel incat transformarea amidonului in glucoza si maltoza, la nivelul cavitatii bucale, este compromisa. Amidonul ajuns nedigerat in stomac fermenteaza (fermentarea lui este favorizata de enzimele care digera carnea - in special pepsina), provocand flatulenta, dureri de stomac, dureri de cap. Acest amidon care fermenteaza impiedica, la randul sau, digestia normala si completa a proteinelor. Proteinele nu sunt folosite optim de catre corp.
Ultimele NOUTATI
ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta
Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii
Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Partenerii nostri
Ce le oferiti angajatilor de Paste: cadouri sau prime? Diferentierea e importanta pentru Fisc!
Venituri valorificate prin noua lege a PENSIILOR - Atentie la adeverinta de vechime!
Impozitul minim pe cifra de afaceri: studiu de caz privind modul de calcul pentru IMCA
SAGA: ce pasi trebuie sa urmati pentru generare si transmitere e-Facturi
Venituri din activitati de infrumusetare: GHID ANAF privind obligatiile declarative si de plata