Ce nu stiai despre bere
alcoolbereconsummiturifals
Berea reprezinta bautura preferata de multi oameni in timpul verii. In jurul acesteia au aparut adevarate mituri de-a lungul vremii, multe nefiind insa adevarate.
De exemplu, multi cred ca berea trebuie sa fie cat mai rece pentru a fi savurata pe masura. Totusi, este bine sa stiti ca aroma se va pierde atunci cand berea este prea rece, afirma specialistul Dave Engbers, citat de editia online a Men’s Health.
Expertul a apreciat ca berea trebuie servita la o temperatura cuprinsa intre aproximativ 7 si 10 grade Celsius si este mai bine sa tinem putin paharul cu bere in maini, pana cand acesta se va incalzi usor, iar temperatura bauturii va fi cea pe care ne-o dorim.
Un alt mit despre bere se refera la felul in care aceasta se imbuteliaza. Parerea generala este ca berea la sticla este mai buna decat cea la cutie.
Cu toate acestea, expertii sustin ca sticla prezinta doua dezavantaje: lumina si oxigenul. Cu trecerea timpului, oxigenul care intra pe sub capac ii da berii un gust ciudat si destul de neplacut.
Specialistii mai spun ca in cazul acestei bauturi, cutia de aluminiu este foarte buna, mentinand cel mai bine calitatile bauturii. Un alt mit referitor la bere este cel referitor la culoarea acesteia, multi oameni considerand ca berea neagra are intotdeauna mai mult alcool decat cea blonda.
Expertii spun ca acesta este un fals, culoarea neavand nicio legatura cu concentratia implicita de alcool din bere si nici cu gustul amar al acestei bauturi.
In plus, multi cred ca consumul de bere duce la marirea cavitatii abdominale. Totusi, caloriile din bere nu provoaca marirea acestei zone a corpului, spune expertul Christian Finn.
Intr-un studiu realizat in anul 2011 savantii au tras concluzia ca doar consumata in mod excesiv, berea poate determina acumularea kilogramelor in plus. Ei spun ca un consum moderat de alcool ii poate ajuta pe oameni sa isi mentina un aspect fizic normal.