Ce parere au barbatii si femeile despre masa in oras
mancareorasfast-foodfemeibarbati
Femeile aleg o gustare rapida in oras, deoarece nu au prea mult timp la dispozitie pentru a gati, in schimb, barbatii recurg la aceasta modalitate deoarece nu mananca potrivit unui orar fix, conform unui studiu realizat de Unilever Food Solutions.
Chiar si perceptia asupra mancarii sanatoase din restaurante si asupra comportamentului alimentar propriu este diferita, tot in functie de sex, subliniaza studiul.
Printre greselile recunoscute de femei atunci cand aleg sa manance in oras, se numara consumul produselor fast-food, in timp ce barbatii acorda mai putin importanta produselor pe care le consuma, deoarece nu au la dispozitie o alta oferta de mancare mai sanatoasa.
Cu toate acestea, doar 36% dintre barbati recunosc faptul ca prefera mancarea nesanatoasa, in timp ce femeile recunosc in proportie de 50% ca obisnuiesc sa se rasfete cu mancare nesanatoasa
Difera si atitudinea fata de mancarea sanatoasa. In timp ce 66% dintre barbati nu considera mancarea sanatoasa din meniuri ca fiind satioasa, doar 56% dintre femei le impartasesc opinia. 71% dintre doamne sustin ca ar consuma mancare sanatoasa daca ar avea posibilitatea, in timp ce numai 52% dintre barbati sunt interesati de o varietate mai mare de preparate sanatoase in meniuri.
In timp ce barbatii lprefera preparatele din vita sau porc, femeile sustin cu vehementa ca ar alege feluri cu legume, pui sau peste.
"Cand vine vorba de mancare sanatoasa, era de asteptat sa apara diferente intre gusturile femeilor si cele ale barbatilor. Din studiu a rezultat insa ca domnii sunt mai usor de sedus decat doamnele: pusi in fata a doua descrieri ale aceluiasi fel de mancare, barbatii au fost atrasi de prezentarea apetisanta intr-un numar mai mare decat femeile", a declarat Maria Gavrilescu, Channel Marketing Leader Unilever Food Solutions.
La intrebarea ce ar trebui sa contina o masa sanatoasa, respondentii de sex feminin au mentionat printre altele continutul scazut de carbohidrati si cantitatea de legume, in timp ce majoritatea barbatilor a ales ca importanta metoda de preparare - la gratar sau la abur.
Studiul Perceptions and Practices related to Healthy Eating a fost realizat in martie 2012 de IMAS Marketing si Sondaje pentru Unilever Food Solutions pe un esantion de 300 de respondenti cu varste intre 18 si 64 de ani, 157 de barbati si 143 femei din Bucuresti, care iau masa in oras cel putin o data pe saptamana pentru micul dejun, pranz sau cina.