De ce nu e recomandata berea cu lamaie
berelamaiezaharalcoollimonadalime
Berea cu o concentratie de alcool scazuta este preferata de romani de doua ori mai mult in aceasta vara, fata de perioada similara a anului trecut.
"E un trend clar, e o migratie a gusturilor, se beau tot mai multe beri dulci sau acrisoare", sustine Constantin Bratu, presedintele Asociatiei Berarilor din Romania.
Desi aveti impresia ca berea cu lamaie este mai racoritoare si mai sanatoasa, cu o concentratie mai scazuta de alcool, va inselati. Berile dulci au o concentratie de 6% zahar, deloc favorabila organismului.
Aportul de glucide din organism dupa consumul a patru-cinci beri este foarte mare si poate duce cu usurinta la diabet si obezitate.
Daca in urma cu trei ani berea cu lamaie aproape ca nu exista pe piata din Romania, aceasta a ajuns la o cota de piata de 2%, care ar putea creste in aceasta vara pana la 7%, potrivit estimarilor producatorilor.
Reprezentantii Asociatiei Berarii Romaniei sustin ca acest consum e semnificativ, ca este in crestere si ca urmeaza tendinaa europeana de a bea limonada slab alcoolizata cu bere.
"Toti producatorii de bere au in portofoliu cel putin o bere de acest gen. Este o tendinta europeana, care provine din Belgia, tara unde exista cele mai multe beri speciale. In Romania berile speciale au intrat acum trei ani", a declarat Constantin Bratu.
Din berile cu lamaie nu lipsesc E-urile si colorantii artificiali. Cu toate acestea, cel mai daunator pentru sanatate este continutul ridicat de zahar, pe care majoritatea consumatorilor nu il constientizeaza.
Printre berile cu lamaie preferate de romani se numara si Ciuc Radler, care contine 63% limonada si 37% bere. Aceasta are un continut de 1,9% alcool, iar potrivit companiei, nu contine conservanti artificiali.
Redds`s contine 6% zahar, 4,5% suc de lamaie si o aroma naturala de lamaie.
Tuborg Tropical este o bere cu suc de lime si fructul pasiunii , care contine 2,8% suc de fructe, bere cu porumb, zahar si arome naturale.