Patru cani de ceai pe zi scad riscul de diabet
patrucaniceaidiabetscade
Persoanele care beau patru sau mai multe cani de ceai pe zi se confrunta cu un risc mai scazut de a dezvolta diabet la varsta mijlocie.
Obiceiul englezilor de a bea, in general, mult ceai, ii ajuta sa scada riscul aparitiei diabetului.
Un studiu al populatiei europene a demonstrat ca in tarile in care se beau patru cani de ceai pe zi exista un risc cu 20% mai scazut de a dezvolta aceasta boala. In schimb, persoanele care beau una-doua cani de ceai pe zi nu sunt ferite de riscuri.
"Obezitatea este un factor major de risc in dezvoltarea diabetului, dar si factorii de dieta joaca un rol important. Un factor interesant este consumul de ceai. Acesta poate reduce riscul de a face diabet prin influentarea digestiei glucidelor si prin protejarea celulelor", a declarat conducatorul studiului, dr. Christian Herder, specialist in problemele cauzate de diabet.
Medicul a spus ca exista un prag pe care persoanele trebuie sa il treaca pentru a reduce riscul de diabet cu 20%. "Daca beti intre una si trei cani de ceai pe zi, acest lucru nu ajuta la micsorarea riscului de diabet, in comparatie cu persoanele care nu beau ceai", a explicat acesta.
Bautul ceaiului variaza de la nicio cana pe zi in Spania pana la patru sau mai multe cani pe zi in Marea Britanie.
Sursa: Daily Mail
Sursa foto: flickr.com/photos/jo92