Top 10: Filme artistice care nu ar mai trebui sa continue

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Top 10: Filme artistice care nu ar mai trebui sa continue Top 10: Filme artistice care nu ar mai trebui sa continue
de Manager.ro la 28 Mar. 2012
Urmareste-ne pe Google News
filmeseriecontinuarifrancizaproductieecranizare

DreamWorks tocmai a lansat trailerul la urmatoarea serie din filmul de desene animate "Madagascar", in timp ce Warner Brothers va lansa o alta serie, probabil ultima, din franciza "Hangover". Este placut sa vezi o prima serie dintr-un film, ba chiar si continuarea, insa, de multe ori ce depaseste si a doua serie devine mai mult decat obositor. Asta daca nu vorbim de francize precum "Misiune Imposibila" (ultima serie, "Ghost Protocol", a generat 691 de milioane de dolari) sau James Bond.

Este adevarat ca filmele-serie genereaza venituri mari cu investitii mici, ba chiar unele continuari sunt la fel de bune sau chiar mai reusite decat originalul. Insa, parca a devenit o moda, iar filmele cu continuare au devenit obositoare. Business Insider a alcatuit un top al filmelor-serie, care ar fi bine sa se opreasca la actualul stadiu, fara a mai bombadra cinefilii cu continuari la nesfarist.

10 "Final Destination"



Fiecare nou film din aceasta serie seamana foarte mult cu precedentul. Personajul principal are viziuni si premonitii despre o moarte iminenta, care pana la urma este cumva "pacalita", iar are loc un sir de evenimente in lant, in care diferitele personaje decedeaza in cele mai ciudate accidente. La final, cineva supravietuieste intodeauna, in fiecare serie. Franciza este pe piata de peste un deceniu, primul fiind produs in anul 2000. La trei ani dupa lansarea de la "Final Destination 3" (2006), filmul a fost lansat si in format 3D, iar specialistii credeau ca va fi ultima ecranizare. Totusi, anul trecut producatorii ne-au "fericit" cu "Final Destination 5", o continuare in care personajele mor si mai ciudat decat in seriile precedente. Actorul Tony Todd a declarat ca daca ultima serie se bucura de un succes de casa, atunci se vor produce inca doua continuari.

9 "Saw"



Uitati de multele si celebrele serii Freddy vs. Jason! Sunt mult prea usoare! Un personaj cu o masca ce afiseaza un zambet imbecil si se plimba pe bicicleta, ne tot bantuie de mai bine de sapte ani. Chiar daca personajul principal Jigsaw a murit in "Saw 3", asta nu-i opreste pe producatorii seriei sa ne "incante" cu noi si noi rasturnari de situatie, mai ceva ca in "Tanar si nelinistit". Fiecare film al seriei incepe cu personajele principale prinse intr-o capcana a mortii, pentru ca mai apoi sa continue cu flashback-uri si setinte la moarte indeplinite de ucenicii lui Jigsaw. Creatorii seriei, James Wan and Leigh Whannell, spun ca, pentru moment nu mai au de gand sa continue seria, dar intr-o buna zi se vor intoarce pe marile ecrane cu seria "Saw", din cauza de succes!

8 "Scream"



Inainte de lasarea "Scream 4", Wes Craven a declarat ca va mai face cateva serii. "Cand l-am intalnit pe Kevin Williamson, tocmai terminase sketch-urile pentru urmatoarele doua serii, pe care le-am gasit fascinante. Acum, totul depinde de cum se va calapoda scenariul pe ideea de baza. Cu certitudine ca sunt fascinat sa fac doua trilogii in cariera mea", a declarat Williamson. Lansarea celui de-al patrulea "tipat" pare sa fie o farsa, din moment ce al treilea film a fost produs acum zece ani. Chiar daca Neve Campbell si Courteney Cox au fost redistribuiti in rolurile principale, franciza, care a atins culmile gloriei in anii '90, si-a cam depasit "termenul de valabilitate". Chiar nu au vizionat nicio serie din "Scary Movie"?!

7 "Spider-Man"



Scenariul de la "Spider man" poate sa fie deja introdus in programa scoalara! Il stie pe de rost fiecare pusti de pe planeta. Un paianjen musca un copil, acesta incepe sa capete deprinderi "paienjensitice", motiv pentru care se gandeste sa se puna in slujba umanitatii si sa lupte cu "Raul", asa, in general. Pana acum, am fost bombardati cu fix 12 serii ale celebrului om-paianjen, insa casa de productie Sony Pictures nu se lasa si ne obliga sa ne supra-saturam de povestea arahnidei salvatoare a umanitatii. De data aceasta sunt mixate mai multe clisee cu bonusul despre povestea nespusa a autorului seriei "Spider man", ai caror parinti au lucrat ca agenti secreti. Andrew Garfield ("The Social Network") si regina filmelor "de vara", Emma Stone ("The Help", "Crazy, Stupid, Love") vor duce nebunia "Spider man" catre un blockbuster.

6 "Terminator"



Cand Arnold Schwarzenegger a spus celebra replica, "I'll be back", nu l-am crezut pe cuvant ca va da viata robotului cu accent german, la nesfarsit. O noua serie "Terminator Salvation" ar trebui sa apara pe marile ecrane in 2012, insa casa de productie a dat faliment. Acum, compania Pacificator LLC detine drepturile asupra franceziei si va produce Terminator 5. Momentan, nu se stie data exacta a lansarii. Daca niciun film nu va fi lansat pe piata in urmatorii sase ani, vom vedea o alta serie incepand cu 2018, anul in care regizorul James Cameron va reprimi drepturile pentru aceasta franciza, pe care le-a cedat odata cu primul film. Ziua Judecatii pentru Terminator a tot venit si plecat, in tot acest rastimp.

5 "The Fast and the Furious"



Oamenilor le place sa vada personaje care conduc masini cu mare viteza. Pentru unii, fiecare film din seria "The Fast and the Furious" este aceeasi ciorba reincalzita: baieti care alearga in masini sport, politisti sub acoperire, drifturi in Tokyo, sefi ai cartelurilor de droguri, asezonate cu urmariri de masini si accidente. Producatorii "The Fast and the Furious" mai au pe "teava" inca doua serii, in care personajul principal se pare ca va fi actorul britanic Jason Statham.

4 "Pirates of the Caribbean"



In cea de-a treia serie din Piratii din Caraibe, (On Stranger Tides), intr-adevar totul a fost straniu, pentru ca producatorii au renuntat la doi dintre actorii principali: Keira Knightley si Orlando Bloom, iar "magareata" succesului a cazut pe umerii lui Jack Sparrow (Johny Depp). Capitanul Sparrow conduce o corabie plina cu personaje demne de apelativul "drojdia societatii" in cautarea fantanii tineretii (de ce ar cauta un mort asa ceva?). In timp ce Sparrow si ai sai sunt decedati si cauta tineretea, telespectatorii se plictisesc de moarte, in timp ce producatorii isi freaca mainile pentru incasarile de peste un miliard de dolari.
 
3 "Indiana Jones"



Daca seria piratilor din Caraibe nu a dovedit ca deja dupa al treilea film ar fi bine sa te opresti, atunci "Indiana Jones" este exemplul absolut. A patra serie, "The Kingdom of the Crystal Skull", ne introduce in lumea extraterestrilor, a maimutelor generate pe calculator si a actorului Shia LeBeouf ("Transformers"), care face schimb de primate. Evident, Harrison Ford apare in film, pentru ca a supravietuit unui atac nuclear gasindu-si adapost intr-un frigider. George Lucas si Steven Spielberg vor s-o puna si de o a cincea serie si spun ca discutiile sunt avansate.


2 "Transformers"



De ce sa faci o continuare a unui film care sa fie exact la fel ca originalul? Iata o intrebare pe care, cu siguranta, producatorii seriei "Transformers" nu si-au pus-o! Actorul principal pare sa fie Jason Statham, de vreme ce vedeta Shia LeBoeuf este ocupata cu "Indiana Jones 5". Cea de-a doua serie, "Transformers: Dark of the Moon", a reusit sa stranga aproape un miliard de dolari din cinematografe.
 
1 "Die Hard"



Ne-a placut sa-l vedem pe Bruce Willis pe marele ecran dand viata personajului John McClane, insa la 56 de ani nu prea il credem ca mai poate sa dea cu toti infractorii de pamant. Pregatiti-va sa-l revedeti pe Bruce in "A good day to die hard". Da, chiar asa se numeste productia care ni-l infatiseaza pe McClane si pe fiul sau (mai degarba copil), aplicand legea in Rusia. Pana la urma, putem sugera schimbarea titlului in "Go Hard Or Die Hard".

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x