Top 10 cele mai bune telefoane cu Android

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Top 10 cele mai bune telefoane cu Android
Top 10 cele mai bune telefoane cu Android
de Razvan Popa la 01 Nov. 2018
Urmareste-ne pe Google News
top 10top telefoane androidtop 10 smartphone-uri android

In ziua de azi, un simplu smartphone, chiar si de slaba calitate, este mai puternic decat o intreaga instalatie de computere americane din anii 1980 si pana in 1995. Fiind extrem de versatile, cu procesoare puternice, camere din ce in ce mai performante si memorie din ce in ce mai mare, prin aplicatiile disponibile pentru instalare putem chiar sa le transformam in telecomenzi ori sa le utilizam pentru jocuri de inalta performanta grafica.

Totusi, sigur va intrebati cam care sunt cele mai performante smartphone-uri pe Android, cel mai raspandit sistem de operare din lume. Am facut un top 10 pentru dumneavoastra, dar la viteza cu care apar altele noi, sa nu va mirati daca luna viitoare nu va mai fi valabil clasamentul. 
 

1. Samsung Galaxy S9 Plus 



Liderul momentan este ultimul model al companiei sud-coreene din seria S. Desi lansat in luna Martie a acestui an, conduce detasat topul utilizatorilor.

Cu o capacitate de memorare de pana la 128 GB, 6GB RAM, ecran de 6,2 inch si o rezolutie de 1440x2960, o camera de 8 MP si una de 12 MP (pentru selfie-uri reusite!), Samsung Galaxy S9 Plus domina topul momentan datorita ultimelor modele de procesoare, respectiv Snapdragon 845 si Exynos 9810, care ofera smartphone-ului o extraordinara viteza de navigare pe internet si acces mult mai usor pentru aplicatii, dar si aplicatia Samsung Pay pe care o puteti folosi in locul cardului bancar pentru a face plati prin orice terminal si ofera si o parte din bani inapoi pentru ca folositi Samsung Pay!

Unul dintre dezavantaje ar fi faptul ca bateria nu tine atat de mult precum a altor smartphone-uri din aceasta lista.

2. Samsung Galaxy S9 

Gigantul Samsung conduce detasat ocupand primele doualocuri. Putin mai mic decat “fratele” sau, desi capacitatea de stocare este tot de pana la 128 GB (in functie de procesor), S9 are numai 4GB RAM spre deosebire de S9 Plus, unecran de 5,8 inchi. Camera din spate este mai slaba din cauza faptului ca, spre deosebire de cea a ocupantului primului loc, are un singur senzor in loc de doi.

3. Huawei P20 Pro  



Principalul adversar al Apple si Samsung intra in arena cu un smartphone aproape la fel de scump ca cele produse de concurenta, dar cu niste specificatii irezistibile.

Opereaza cu Android 8,1, are un ecran de 6,1 inch si procesor Kirin 970, primul procesor cu inteligenta artificiala de pe piata care, spun criticii, performeaza mai slab decat era asteptat .

Totusi, Huawei P20 Plus vine cu o camera frontala de 24 MP pentru selfie-uri de cea mai inalta rezolutie si 40 MP pentru camera de pe spatele acestuia. Ba mai mult, o baterie durabila cu o putere de 4000 mili-Amperi/ ora (spre deosebire de S9 Plus, care are 3500 mAh).
Un dezavantaj ar fi faptul ca este mai putin popular printre utilizatori, dar si faptul ca nu poate fi incarcat Wireless si lipsa castilor de tip Jack 3.5mm.

4.  LG G7 ThinQ 



Stiu, numele poate fi enervant din punct de vedere fonetic, acest ultim model de LG atrage utilizatorii printr-un design atractiv, camera foto performanta si un interesant Bloombox Speaker. Este acoperit cu sticla, ceea ce-l face imun la obiectele ascutite.

Dezavantajele ar fi, pe langa dotarile (nu cu mult) mai putin performante ale principalilor concurenti, faptul ca bateria este inzestrata cu o capacitate mult prea mica, de numai 3000 mAh.

5.  Huawei Mate 10 Pro  



La fel ca modelul superior de pe locul 3, Mate 10 Pro are o baterie la fel de rezistenta de 4000 mAh, acest lucru devenind o caracteristica a brand-ului in ultima perioada. Camerele de pe fata si de pe spate sunt mai slabe decat ale rudei sale mai performante, avand numai 20 MP (spate) si 8 MP (fata).

Printre principalele dezavantaje se numara versiunea mai veche de android (v 8 in loc de 8.1) la care se adauga, din nou, lipsa mufei Jack pentru casti si lipsa metodei de incarcare prin Wireless, dar si fara slot MICRO SD. 

6. Samsung Galaxy Note 8  




Cu o rezolutie de 1440 X 2630, procesor Exynos 8895, spatiu de stocare de pana la 256 GB si o camera pe spate de 12 MP (duala!), Galaxy Note 8 este apreciat pentru performanta extraordinara si pentru camera impresionanta cu care este dotat. Ecranul foarte mare vine la pachet si cu un S Pen.

Minusurile care l-au plasat pe locul 6 in acest top sunt speaker-ul slab (cine nu vrea sa asculte muzica tare uneori?), versiunea inferioara de Android (7.1.1) si pretul cam piperat (in Romania fiind, la data lansarii, peste 4.000 de lei.)

7. Google Pixel 2 XL 



Cu mai putina experienta in fabricarea de smartphone-uri, Google pare sa invete, sa evolueze si sa vina cu produse din ce in ce mai bune.

Cu doar 4 GB RAM, o camera pe spate de doar 12 MP si 8 MP frontal, Pixel 2 XL detine si el un procesor Snapdragon 835, ceea ce ii ofera o buna performanta software, iar design-ul atragator este un alt plus.

Principalele minusuri ar fi faptul ca nu ii pot fi atasate casti cu mufa Jack, dar si faptul ca vederea unghiulara de pe ecran este slaba.

8. OnePlus 6  



Aflat la a sasea generatie OnePlus, brand-ul nu dezamageste cand vine vorba de raportul pret-calitate. Desi nu are caracteristici revolutionare, este un telefon foarte puternic atat din punct de vedere al soft-ului, dar si al unei baterii ce se incarca extrem de repede si un lag extrem de mic la utilizarea aplicatiilor (raspunde rapid si prompt la comenzi). De asemenea, este considerat cel mai performant telefon ieftin din 2018

Un minus ar fi o putere de stocare ce nu poate fi marita din cauza lipsei posibilitatii de a atasa un card de memorie externa, lipsa posibilitatii de incarcare wireless, constructia fragila din sticla si o camera nu foarte impresionanta. De asemenea, nu este “waterproof”. Ploaia nu-l afecteaza, dar scapat in apa s-ar putea sa nu mai functioneze la fel.

9. Samsung Galaxy S8 Plus  



Spre deosebire de varul sau Note 8, S8 are un ecran atragator, dar o capacitate de stocare de numai 64 GB, iar calitatea superioara a ecranului creste calitatea pozelor pe care le puteti face cu el.

Performanta este una rapida, desi nu mai rapida decat OnePlus 6, dar care rivalizeaza. Bateria de 3,500 mAh este destul de durabila, iar pretul incepe de la 478 de euro.

De asemenea, mai multi utilizatori au reclamat faptul ca senzorul pentru deblocare folosind amprenta are probleme de functionare, dar scanner-ul pentru iris functioneaza ok atat timp cat il aliniati perfect cu ochiul dvs si nu folositi ochelari. De asemenea, AI-ul Bixby, cel propus pentru a rivaliza cu Siri si Google Assistant, nu este momentan chiar atat de performant pe aceasta versiune S8 Plus.

10. Google Pixel 2  



Mai putin performant decat varianta lui imbunatatita, detine, totusi, ultima versiune de Android (8.1) si o camera photo pe spate  la fel de performanta precum cea a modelului XL.

Un minus ar fi rezolutia mai mica, un ecran mai mic si chiar o baterie mai putin rezistenta. In ciuda faptului ca si aplicatia camerei necesita imbunatatiri, Pixel 2 merita aprecierea prin dublul difuzor pe fata, foarte bune video-uri si fotografii si este extra-rezistent la apa. 

Citeste si: Retelele sociale, inamicul numarul unu in trafic

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x