18 evenimente romanesti de neratat in 2018!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
18 evenimente romanesti de neratat in 2018!
18 evenimente romanesti de neratat in 2018!
de Alexandra Stanescu la 29 Mai. 2018
Urmareste-ne pe Google News
festivaluri romaniafestivaluri filmetiff 2018anonimulelectric castle

Din multe puncte de vedere Romania s-a dezghetat. Este si cazul festivalurilor de toate felurile, veritabile ocazii de a cunoaste oameni care impart aceleasi pasiuni: film, teatru, muzica, design.

Daca acestea au loc intr-un alt oras decat cel in care locuiti, aveti ocazia sa va pregatiti pentru o calatorie la propriu si la figurat, iar, daca festivalul are loc in orasul tau, poti sa-ti descoperi locul sub o alta perspectiva. 
 
Echipa motorului gratuit de cautare a ofertelor de calatorie momondo.ro a selectat 18 dintre cele mai importante festivaluri din perioada urmatoare, pe care sa le incluzi in planurile tale.
 

FESTIVAlURI DE FILM
 

TIFF (Transilvania International Film Festival)
 
TIFF a fost organiza prima data, in 2002, la Cluj si, de atunci, straluceste cu fiecare editie. Prea putini sunt cei care sa fi ajuns la eveniment si sa nu se fi intors acasa incantati. Proiectiile celor mai de soi realizari cinematografice romanesti se completeaza cu workshopuri, concerte si petreceri pe durata a 10 zile, in compania altor cinefili si, totodata, a specialistilor din domeniu. 
Pretul pentru o noapte la hotel de trei stele incepe de la 37 de euro. 
 
Unde & cand: Cluj-Napoca, 25 mai-3 iunie 
 
 
Les films de Cannes a Bucarest
 
Acesta este genul de eveniment care arunca o lumina complet diferita peste acelasi eclectic Bucuresti. In salile de cinema in care ai intrat, probabil, in nenumarate randuri anterior atmosfera se va schimba pret de cateva zile in octombrie pentru ca isi fac loc pe ecrane productiile cinematografice premiate la Cannes. Pentru o noapte la hotel de trei stele in octombrie, platestiincepand cu 9 euro. 
 
Unde & cand: Bucuresti, octombrie
 
 
Festivalul ASTRA Film
 
Ce se intampla pe ecranele instalate in Sibiu sunt povesti spuse sub forma de documentare despre conditia umana a timpurilor actuale. Festivalul are o istorie de un sfert de secol si premiaza cele mai bune filme documentare romanesti si europene, iar concertele live, workshopurile si dezbaterile sunt si ele parte din programul evenimentului. O noapte de cazare incepe de la 20 de euro. 
 
Unde & cand: Sibiu, 15-21 octombrie
 
 
Anonimul
 
Acesta e cocktailul perfect dintre filme bune si imprejurimi de poveste, dintre cinefili cu care poti vorbi la nesfarsit si natura inca salbatica, dintre serile de vara petrecute la mal de apa si cultura de lung si scurtmetraj culeasa din toate colturile lumii. Locurile de cazare se ocupa repede, asa ca fa-ti planurile din timp. 
 
Unde & cand: Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii, 6-12 august
 
 
Luna Plina
 
Festival de filme horror, Luna Plina are loc in comuna transilvaneana Biertan, unul dintre colturile de tara conservate din perioada medievala. Patru zile, ai parte de creatii cinematografice horror si de fantezie, puse cap la cap cu petreceri tematice, ateliere, escape room si targuri cu mancare locala. In august, o noapte de cazare in Sibiu te poate costa de la 27 de euro. 
 
Unde & cand: Biertan, Sibiu, 9-12 august
 
 
Anim’est
 
Daca vrei sa reiei contactul cu copilaria si iti plac la nebunie filmele de animatie, esti in locul potrivit. Anim’est este cel mai mare festival romanesc dedicat genului. Pentru cazare la un hotel de trei stele din capitala, platesti de la 9 euro pe noapte in toamna. 
 
Unde & cand: Bucuresti, 28 septembrie-7 octombrie

 

FESTIVALURI DE MUZICA

 
Waha
 
La Waha, totul respira a armonie. Culori, arta si bovine care isi iau linistite masa, in vreme ce tu te dezlantui si esti una cu pamantul si cu muzica. Zona de camping inseamna hamacuri colorate, voaluri agatate de copaci, tobe africane, lumanari si decoruri pentru respiratii holotropice si meditatie. Rochii hippie vaporoase, cozi impletite, muzica rasunand in inima muntilor si lipsa de semnal la telefon care te face sa te conectezi la intreaga experienta. 
 
Unde & cand: Batanii Mari, Covasna, 12-16 iulie
 
 
Concursul international George Enescu
 
Pentru asta, iti poti scoate costumul sau rochia eleganta din dulap. Concertele au loc la Sala Mare a Palatului si la Ateneul Roman, iar artistii care onoreaza evenimentul sunt dintre mai marii manuitori internationali de vioara, violoncel si pian, alaturi de orchestre filarmonice de pe intinsul mapamondului. Ai, totodata, ocazia de a merge la concerte in aer liber, dupa programul de munca de septembrie, care au loc in Piata George Enescu. O noapte la hotel de trei stele te va costa incepand cu 9 euro in perioada festivalului.
 
Unde & cand: Bucuresti, 1-23 septembrie
 
 
Electric Castle
 
A ajuns cel mai mare festival de muzica electronica, cu influente reggae, dub si rock din Europa de Est, iar editia din 2017 a adunat peste 170.000 de oameni. Peste 100 de artisti de minimal, techno, raggae, dubstep, drum&bass, indie au impresionat publicul, alaturi de momentele si spatiile din festival care au inclus ecrane cu led, video mapping pe ruinele unui castel medieval, simulatoare si mancaruri de tot felul. Poti gasi cazare la hotel de trei stele incepand cu 25 de euro / noapte in Cluj.
 
Unde & cand: Castelul Bánffy, Bontida, Cluj, 18-22 iulie
 
 
Garana Jazz Festival 
 
Festivalul este la a 22a editie. Daca te declari iubitor de jazz si de munte si ai pierdut 21 de editii pana acum, in 2018, nu mai ai nicio scuza. Pregateste-te pentru drumetii in inima Muntilor Apuseni, bai in ape sanatoase de rau pe timp de zi si muzica jazz din inima artistilor de renume mondial pe timp de seara! 
 
Unde & cand: Garana, Caras-Severin, 12-15 iulie
 
 

FESTIVALURI DE TEATRU
 
 
Ideo Ideis
 
In termeni tehnici, vorbim de un festival despre teatru pentru adolescenti, dar, in esenta, Ideo Ideis este o miscare curajoasa, nascuta pentru a le oferi liceenilor educatie in domeniu. Fiecare an concentreaza eforturi artistice in jurul unei teme. Editia de anul trecut si-a propus sa darame stereotipuri si neadevaruri cu care liceenii pornesc la drum. Ideo Ideis inseamna, pe scurt, spectacole de teatru sustinute de adolescenti, ateliere inlesnite de profesionisti, reprezentatii sustinute de actori de seama. 
 
Unde & cand: Alexandria, 6-12 august
 
 
Gala HOP
 
Acest program, care, in 2017, a implinit doua decenii, este o initiativa adresata tinerilor absolventi ai facultatilor de actorie din tara. Gala HOP este, totodata, un context important in care acestia sunt remarcati de profesionisti si sustinuti ulterior in proiecte de profil. Poti gasi cazare incepand cu 27 de euro pe noapte. 
 
Unde & cand: Costinesti, septembrie
 

FITS (Festivalul International de Teatru de la Sibiu) 
 
Povestea festivalului a inceput in 1993, intr-o luna inzapezita de martie. A continuat sa reprezinte, an dupa an, o sarbatoare a artelor, ajungand cel mai mare festival de teatru din tara si al treilea (dupa unele pareri, al doilea) cel mai mare din Europa. Dureaza 10 zile, dar sunt zile in care Sibiul vibreaza de rasete, muzica si forfota, consolidandu-si titlu de Capitala Culturala Europeana. Nu-i lucru neobisnuit sa vezi cum se plimba pe strazile orasului ambasadori, presedinti, regizori, artisti din toate colturile lumii. In iunie, poti plati incepand cu 33 de euro  pentru o noapte de cazare.
 
Unde & cand: Sibiu, 8-17 iunie

 
 
FESTIVALURI DE ARTA SI CULTURA URBANA
 
Street Delivery
 
Frumoase mai sunt acele cateva zile de vara cand Strada Arthur Verona e impanzita de mesaje creative, puse in practica drept solutii la problemele mediului, de standuri de bucate sanatoase care iti fac cu ochiul, unde nonconformismul se plimba agale, muzica se aude pe fundal si, mai ales, unde masinile lipsesc. In Bucuresti, cazarea la  un hotel de trei stele costa de la 11 euro pe noapte. 
 
Unde & cand: Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj-Napoca, Baia Mare, Bacau, iunie 
 
 
iMapp Bucharest
 
„Video mapping” i se spune fenomenului din Piata Constitutiei care iti fascineaza vazul si auzul. iMapp este un spectacol aparte, unde muzica si proiectiile 3D care se instaleaza confortabil pe Casa Poporului, fiind, totodata, un concurs international si unic in Europa. Anii precedenti au adus pe scena din Piata Constitutiei muzicieni cunoscuti la nivel mondial, completand arta proiectata pe cei 22.000 de metri patrati ai Casei. Intrarea e libera, iar cazarea in acel weekend la un hotel de trei stele te poate costa de la 10 de euro pe noapte. 
 
Unde & cand: Bucuresti, 22 septembrie
 
 
Femei pe Matasari
 
Daca zace inauntrul tau cea mai mica licarire de admiratie pentru frumusete si pentru schimbarea pe care cu atata elan au cunoscut-o, in ultimele decenii, femeile, la Femei pe Matasari o sa simti ca esti in locul potrivit. De la prima editie, evenimentul a plecat la drum cu dorinta de a schimba abordarea de zi cu zi a strazii Matasari (o strada considerata, acum cateva sute ani, populata de femei de moravuri indoielnice). S-a transformat intr-un spatiu artistic, unde concertele, expozitiile, targurile, atelierele si voia buna sunt esentiale. In primul weekend din iunie, o noapte la hotel de trei stele costa incepand cu 11 euro. 
 
Unde & cand: Bucuresti, 1-3 iunie
 
 

FESTIVALURI DE DESIGN
 

Romanian Design Week (RDW)
 
Expozitia organizata de RDW are un aer modern, urban si proaspat, fiind un loc care adaposteste creatiile celor mai inventive si tinere minti romanesti puse in slujba modei, arhitecturii, designului de interior, ilustratiilor, designului de obiect si a multor altor mestesuguri contemporane despre care poate vei auzi pentru prima data acolo. O noapte la hotel de trei stele costa in acest weekend incepand cu 8 euro. 
 
Unde & cand: Bucuresti, 18-27 mai
 
 
SYT (Showcase of Young Talent)
 
SYT este festivalul care pune in valoare arta iesita din mainile liceenilor intre 14 si 19 ani, oferindu-le ocazia de a se promova si de a-si dezvolta pasiunile in domeniul artelor vizuale, fotografiei, scurtmetrajelor, teatrului si muzicii. O noapte la hotel de trei stele te va costa de la 9 euro, in toamna.
 
Unde & cand: Bucuresti, septembrie
 
Costurile de cazare au fost identificate pe momondo.ro pe 24 mai 2018 pentru o noapte la hotel de trei stele. Preturile pot suferi modificari ulterioare sau sa nu mai fie disponibile.
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Astepti musafiri de Paste? Iata cum sa fii o gazda buna, fara sa te epuizezi si fara sa iti fie rusine sa spui NU
Analize

Astepti musafiri de Paste? Iata cum sa fii o gazda buna, fara sa te epuizezi si fara sa iti fie rusine sa spui NU

today25 Apr. 2024
Cum poti acum sa platesti legal oamenii care vin si-ti muncesc in curte sau casa, ca sa n-ai probleme cu ANAF-ul
Economie

Cum poti acum sa platesti legal oamenii care vin si-ti muncesc in curte sau casa, ca sa n-ai probleme cu ANAF-ul

today25 Apr. 2024
Record la Bursa de Valori Bucuresti - vesti de milioane pentru romanii care investesc in titluri de stat
Economie

Record la Bursa de Valori Bucuresti - vesti de milioane pentru romanii care investesc in titluri de stat

today25 Apr. 2024
Piata imobiliara ne aduce vesti proaste: preturile risca sa creasca, din cauza cererii tot mai mari
Imobiliare

Piata imobiliara ne aduce vesti proaste: preturile risca sa creasca, din cauza cererii tot mai mari

today25 Apr. 2024
Hotelierii, dezamagiti de gradul de rezervare pentru minivacanta de Paste
Economie

Hotelierii, dezamagiti de gradul de rezervare pentru minivacanta de Paste

today24 Apr. 2024
De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?
Life Style

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?

today24 Apr. 2024
Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret

today24 Apr. 2024
Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Record la Bursa de Valori Bucuresti - vesti de milioane pentru romanii care investesc in titluri de stat
Economie

Record la Bursa de Valori Bucuresti - vesti de milioane pentru romanii care investesc in titluri de stat

today25 Apr. 2024
Piata imobiliara ne aduce vesti proaste: preturile risca sa creasca, din cauza cererii tot mai mari
Imobiliare

Piata imobiliara ne aduce vesti proaste: preturile risca sa creasca, din cauza cererii tot mai mari

today25 Apr. 2024
Hotelierii, dezamagiti de gradul de rezervare pentru minivacanta de Paste
Economie

Hotelierii, dezamagiti de gradul de rezervare pentru minivacanta de Paste

today24 Apr. 2024
De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?
Life Style

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?

today24 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x