LIVE TEXT de la Mitingul PSD

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
LIVE TEXT de la Mitingul PSD
LIVE TEXT de la Mitingul PSD
de Razvan Popa la 09 Iun. 2018
Urmareste-ne pe Google News
protestmeeting psdprotest psdpiata victorieimiting psdlgbtrezist

Drumuri blocate cu trafic ingreunat din cauza sutelor de autocare ce se indreapta inca spre Bucuresti. La ora 18:30 se numarau aproximativ 10.000 de manifestanti in Piata Victoriei. Mitingul va dura pana la ora 20:00 cand liderii PSD vor tine discursuri la scena deschisa.

TEXT IN CURS DE ACTUALIZARE 
O seara plina de discursuri inflacarate si un public format din manifestanti obositi, vlaguiti si demotivati, din care majoritatea nu stiau de ce au fost adusi in Piata Victoriei. Acesta a fost mitingul PSD, incheiat cu o intonatie a Imnului National, la ora 22:10. Manifestantii incep sa plece si sa se indrepte catre autocarele cu care au fost adusi. 

21:35 Liviu Dragnea incepe cu felicitari pentru castigatoarea de azi a Grand Slam, Numarul 1 WTA Simona Halep. Publicul scandeaza pentru Simona Halep. Liviu Dragnea, despre Statul Paralel: "Este un sistem care foloseste institutiile statului intr-un mod neligitim, afara si in paralel cu drepturile si libertatile fundamentale (...) in paralel cu drepturile fundamentale siConstitutia (...)

Dupa mai multe acuzatii asupra SRI, interceptarilor, abuzurilor fata de "oamenii nevinovati", dar si acuzatii cu privire la "abuzurile" din cauza carora CEDO (Curtea Europeana a Drepturilor Omului) a dat dreptate abuzatilor, Liviu Dragnea spune ca "Romania a depasit Grecia la PIB" si va depasi chiar "Portugalia si Cechia". 

Liviu Dragnea lauda guvernarea "eficienta" si acuza institutiile de intimidare. 

"ei stiu bine ca suntem aproape sa le destructuram reteaua. Au vazut Parlamentul anchetand abuzurile. Au vazut Parlamentul anchetand serviciile (...) Au vazut ca judecatorii incep sa prinda curaj si sa faca dreptate (...) Au vazut ca nu mai tine si s-au ingrozit. (...) Statul Paralel si oamenii care-l controleaza se tem de adevar ca dracul de tamaie(...) 

Dupa un discurs in care a acuzat abuzuri ale Presedintelul, procurorilor si altor institutii si persoane, Liviu Dragnea incheie discursul cu "Asa sa ne ajute Dumnezeu! Victorie!Si o prezenta pe scena a executivului si altor lideri ai coalitiei de guvernare pe scena. 

21:28 Viorica Dancila: "Noi am marit salariile romanilor, ei le-au taiat atunci cand au fost la guvernare. (...) Noi am inceput reforma in Justitie, ei se opun. Economia Romaniei a crescut si creste in continuare. (...) Cui ii foloseste asaltul permanent impotriva Guvernului? (...) Acuzatiile care mi se aduc sunt aberante, dar ma astept la orice de la niste oameni lasi de la niste oameni care nu duc o lupta la lumina zilei (...) Presedintelui PSD Liviu Dragnea i s-a deschis dosar penal chiar inaintea campaniei electorale din 2016 (...) Dar impreuna am castigat! (...) Ceea ce este grav este ca le lipsesc principiile democratice. (...) Niciun program alternativ, nici macar o critica aplicata. Inca nu au aflat ca romanii nu-si mai doresc abuzuri? Ca nu vor vota vreodata pe cei care doresc si dezbina? (...) Guvernul va lupta in continuare pentru prosperitatea romanilor. Nu vom ceda in fata abuzurilor! (...) Romania are nevoie de unitate, nu de ura si dezbinare! Va multumesc si va iubesc! Aceeasi reactie slaba din partea publicului prezent. Urmeaza la microfon Liviu Dragnea.

21:23 Olguta Vasilescu preia microfonul. "Am fost umilita, acuzata pe nedrept cu acuzatii absolut aiuritoare. (...) Ce inseamna Statul Paralel pe care nu-l vede nici Iohannis, nici Ciolosi, nici altii? Inseamna urmarire prin GPS, camere in dormitor (...) nu doar pe tine, ci si pe toti cunoscutii tai. Inseamna umilinta, incalcarea tuturor drepturilor elementare(...) Statul adevarat e statul votat!" a declarat Lia Olguta Vasilescu inainte sa cedeze microfonul. Manifestantii, obositi si demotivati, reactioneaza slab. Urmeaza Premierul Viorica Dancila la microfon.

21:10 Sute de manifestanti incep sa paraseasca Piata Victoriei dupa discursul lui Calin Popescu Tariceanu. 

28:59 Calin Popescu Tariceanu preia microfonul. Spune ca "Romania este o tara suverana" a venit astazi la miting pentru ca judecatorii sa poata sa hotarasca liber. "Astazi vedem ca visul Romaniei de libertate inca nu s-a implinit pe deplin (...). Dupa alegerile prezidentiale din 2014 inca ne luptam cu Statul Paralel prezent in politica si in institutii (...) Trebuie sa continuam sa luptam pana cand vom invinge fortele oculte care au pus mana pe aceasta tara". "O democratie adevarata Justitie independenta si corecta (...) si faptul ca suntem cu totii egali in fata legii. 

Dupa ce s-a angajat sa lupte in continuare "pentru democratie" impreuna cu colegii coalitiei din PSD, Calin Popescu Tariceanu lasa microfonul pentru urmatorul vorbitor. Din nou, manifestantii nu prea au reactionat. 

20:46 Liviu Plesoianu incalzeste publicul si incita cu slogane precum "Doamna Cucuvea, unde v-ati ascunselea?" sau "E sufragerista si nu mai rezista". In ciuda discursului impotriva presedintelui Iohannis sau impotriva Laurei Kovesi, foarte putini manifestanti reactioneaza la discursul acestuia. 

Liviu Plesoianu ii transmite ceva si liderului PNL, Ludovic Orban: "Ludovic, nu fii trist, tu esti noul securist!". Dupa alte scandari impotriva presedintelui si al procurorului sef al DNA si o declaratie in limba engleza pentru "presa internationala" pe care nimeni nu pare sa-l inteleaga, Liviu Plesoianu paraseste scena cu aceeasi reactie slaba din partea manifestantilor prezenti. 

20:40 Gabriela Firea incepe discursul. La intrebari precum "Ati venit cu drag la Bucuresti? Va place la Bucuresti? Ati venit cu drag la Bucuresti?" foarte putini manifestanti fata de numarul lor reactioneaza pozitiv. Gabriela Firea le multumeste manifestantilor pentru manifestarea pasnica. Recita cateva versuri din poezia "Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie" de Mihai Eminescu. Cativa manifestanti striga "PSD!" si pleaca de pe scena. Urmeaza Liviu Plesoianu. 

20:29 In mod ironic, se aude imnul Uniunii Europene in boxele amplasate langa scena, in ciuda numeroaselor critici ale liderilor coalitiei de guvernare la adresa UE dar si viceversa. 

20:19 Liviu Dragnea iese din cladirea Guvernului, face o baie de multime si se indreapta catre scena amplasata in Piata Victoriei. In scurt timp vor incepe discursurile. 

20:08 Gafa unui membru din platoul Antena 3! Uitand microfonul deschis, acesta a spus despre Irina Tanase, iubita lui Liviu Dragnea: 
 “Ce caută aia la miting, mă frate?" 

20:05 Membrii Executivului impreuna cu Calin Popescu Tariceanu si alti parlamentari PSD au facut o baie de multime. Liviu Dragnea nu a fost inca vazut. 

19:45 Membrii guvernului Dancila dar si Gabriela Firea si liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu au iesit din cladirea Guvernului si se indreapta catre scena amplasata in Piata Victoriei. 

19:40 Protestatarii #Rezist sunt impiedicati de catre Jandarmerie sa intre in Piata Victoriei. Acestia sunt tinuti pe o strada adiacenta pentru a se evida incidentele violente. Pana acum toate marsurile si protestele au fost pasnice si fara incidente majore. 

19:30 39 de persoane au avut de suferit din cauza convulsiilor, lipotomiilor si sevrajelor. Ambulantele au intervenit pentru a acorda ingrijiri medicale. In acest moment se estimeaza in jur de 50.000 de oameni in Piata Victoriei.

19:00 Cativa contramanifestanti au intrat in conflict cu manifestantii PSD si au fost indepartati de jandarmi. Acestia au fost inconjurati de un cordon si indepartati pentru a preveni un conflict. 


18:54 Intre timp, marsul Bucharest Pride a pornit dintr-o zona adiacenta a Pietei Victoriei si mii de persoane se indreapta cantand YMCM spre Piata Universitatii unde mai multe personalitati, printre care si Andreea Balan, urmeaza sa sustina un concert in numele drepturilor egale ale persoanelor LGBT.

18:48 Klaus Iohannis a facut in cursul zilei de azi o declaratie cu privire la mitingul PSD:
”Mitingurile sunt o formă de protest ÅŸi protestul se asociază în mod normal într-o democraÅ£ie cu opoziÅ£ia sau cu societatea civilă nemulÅ£umită de guvernare. (...)Mi se pare o abordare caraghioasă ÅŸi pur populistă”

18:45 Conform surselor unor jurnalisti, organizatiile teritoriale ale PSD au asigurat masa, cazarea si bautura pentru manifestantii adusi cu autocarele la Bucuresti. 


18:11 Se pare ca o contramanifestatie a celor de la #Rezist nu va mai avea loc astazi. Marsul Bucharest Pride este, pana in acest moment, ignorat de catre televiziuni. 

17:55 Calin Popescu Tariceanu, liderul ALDE, a declarat pentru RomaniaTV ca sunt asteptati 22.000 de simpatizanti ALDE care sa manifeste alaturi de simpatizantii PSD. 

17:40 Sute de jandarmi si politisti au fost mobilizati pentru a spori securitatea, inclusiv cu forte antitero. Fortele de ordine au fost aduse si din judetele vecine si chiar un elicopter va survola spatiul aerian din Piata Victoria. 

17:26 Mitingul Bucharest Pride pentru dreptul persoanelor LGBT este pe cale de a incepe. Cele doua mitinguri sunt despartite de un cordon de jandarmi. Atmosfera participantilor Pride este una relaxata, cu muzica si voie buna, in timp ce manifestantii PSD urmaresc cu sufletul la gura meciul Simonei Halep. 

17:10 Conform unui reporter Digi24, din motive necunoscute, Jandarmeria i-a indemnat pe participantii la mitingul PSD sa nu vorbeasca cu reprezentantii presei. Oamenii adunati in Piata Victoriei urmaresc cu interes meciul Simonei Halep din finala Roland Garros si scandeaza incurajari pentru Numarul 1 WTA. 

16:52 Fostul Ministru al Muncii si Justitiei Sociale Dragos Pislaru indeamna la intelegere si reconciliere: 
“Răspunsul la mitingul PSD de azi nu trebuie să fie nici miÈ™touri sulfurate pe Facebook, nici mila superioară, nici contramanifestaÈ›ii ce dezbină mai mult.

Răspunsul trebuie să fie implicarea fiecăruia în a aduce culoare în societate, prin exemplu personal, prin activare, prin dăruire. Să înlocuim grotescul È™i absurdul cu civism, moralitate, profesionalism È™i responsabilitate politică față de cetate È™i cetățean." 

 
Fostul Prim-Ministru al Romanei Dacian Ciolos: Nu foloseÈ™te nimănui o societate dezbinată È™i nici o confuzie generalizată între cei care ies azi în stradă È™i cei care i-au împins să o facă.

16:30 Se circula extrem de greu pe pe DN35 in localitatea Corbu, din cauza autocarelor cu manifestanti. 

16:18 Reporter catre un manifestant din Iasi: "-Stiti de ce mergeti la Bucuresti? - Nu stiu.

16:10 Presedintele PSD Teleorman Adrian Gadea: "Sunt asteptati peste 15000 de participanti din Teleorman"

16:00 Marsul Normalitatii s-a terminat in fata Patriarhiei fara incidente. Cu exceptia unei publicatii care i-a acordat 30 de minute de atentie, nicio alta televiziune nu a acordat prea mare atentie acestui miting. 

15:15 Gabriela Firea face un ultim apel la mobilizare: "Orice fel de abuz trebuie sanctionat! Dar in special cel de putere. Nimic nu poate fi mai anti-democratic, decat sa nu respecti votul romanilor! Am castigat alegerile dar, din prima zi, atat Guvernul cat si autoritatile locale au fost supuse unei campanii de denigrare, defaimare, transmiterea de informatii false, manipulare si boicotare a activitatii. (...)
Cine indrazneste sa spuna ceva este amenintat! Cine are curajul sa se revolte e pus la zid de oameni certati cu legea si platiti sa creeze haos! Spun NU anarhiei! Spun DA democratiei si statului de drept, nu de drepti! Romania este a tuturor romanilor!" a declarat Primarul General al Capitalei pe contul de Facebook.

15:05 Manifestant PSD declara: "Vrem sa ne facem meseria care ne cere fisa postului. (Reporter): - Aveti un mesaj? Manifestant: - Nu avem niciun mesaj. (Reporter): - Dar veti scanda ceva? Manifestant: - Nu vom scanda nimic. Am venit doar sa ne relaxam cu colegii" Un alt manifestant declara: "Coruptia nu este neaparat un abuz. Abuzul este al institutiilor de stat"

15:00 In Piata Victoriei tehnicienii fac ultimile verificari asupra echipamentelor electrice de sonorizare, inclusiv a celor trei plasme gigant. Manifestantii imbracati in alb si rosu au inceput sa apara in zona. 

14:50 Manifestantii PSD incep sa se adune incet-incet in Piata Victoriei. In zonele adiacente au inceput sa ajunga autocarele cu manifestanti. In scurt timp vor ajunge in Piata Victoriei si manifestantii Bucharest Pride, care se vor opri in Piata Universitatii. Treizeci de ambasadori si-au anuntat sustinerea pentru mitingul LGBT. Se anunta cateva mii de manifestanti. De amintit ca la Marsul Normalitatii se numara sub 100 de manifestanti.


14:11 Zeci de autocare sunt in drump spre Bucuresti din toate zonele tarii. PSD estimeaza intre patru si sase sute de mii de manifestanti. Liderul PNL Ludovic Orban critica pe contul de Facebook mitingul spunand ca este "actiune profund nedemocratica de intimidare a opozitiei, a magistratilor, a oamenilor liberi, a functionarilor si angajatilor din sistemul public care nu raspund la comenzile politice"

14:05 A inceput Marsul Normalitatii cu traseul PiaÅ£a Universităţii – PiaÅ£a Unirii – Patriarhia Română. Participantii, in numar de cateva zeci, tinand in maini cruci, icoane si pancarde, scandeaza "Bucuresti nu e Sodoma", "Salvam familia naturala" si "Europa - continent crestin". 

14:00 Traficul a fost suspendat Åžos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la PiaÅ£a Victoriei, respectiv Åžos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la PiaÅ£a Presei Libere. Ultimile masini trec in acest moment. 



Ultimele NOUTATI

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?
Life Style

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?

today24 Apr. 2024
Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret

today24 Apr. 2024
Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024
Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024
Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti

today23 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x