Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Buline colorate pentru alimente ambalate


Buline colorate pentru alimente ambalate
de la 22 Mar. 2011
Tags: buline coloratealimenteproduse alimentareetichetare cu bulinepropunere legislativacontinut aditivi

Produsele alimentare ar putea fi marcate corespunzator continutului de aditivi pe care il au. Propunerea unui parlamentar PDL a primit, cu unanimitate de voturi, avizul Comisiei de sanatate din Senat.

Deputatul Florin Staicu a intocmit o initiativa legislativa pentru etichetarea produselor alimentare in functie de continutul aditivilor. Potrivit documentului, fiecare produs alimentar trebuie sa aiba inscrisa pe eticheta sau pe ambalaj o bulina verde, portocalie sau rosie.
"Verde" inseamna bun si sanatos. Cu bulina verde vor fi marcate produsele alimentare care pot fi consumate zilnic fara sa prezinte vreun risc pentru sanatate, in vreme ce bulina portocalie se va aplica produselor alimentare care trebuie consumate cu moderatie. Ce-i rosu, mai bine sa ramana pe raft, pentru ca produsele etichetate astfel contin substante sau aditivi care pot avea efecte daunatoare asupra sanatatii.
„Asistam cu totii la o incidenta crescuta a bolilor cardio-vasculare, a cancerului si a diverselor tipuri de alergii. Foarte multi cercetatori pun pe seama aditivilor alimentari acest fenomen. Astazi etichetarea produselor alimentare se face prin descrierea E-urilor, a componentei chimice a acestora, dar foarte putini consumatori cunosc semnificatia respectivelor E-uri. (...) Prin urmare, eu am considerat necesara o etichetare suplimentara prin care sa determin achizitia unui produs alimentar in cunostinta de cauza”, a declarat Florin Staicu pentru Agerpres.
Criteriile in baza carora va fi acordata fiecarui produs alimentar cate o bulina vor fi stabilite de Ministerul Sanatatii.  Se vor lua in considerare factori precum gradul de pericol, tipul si cantitatea de aditivi alimentari din fiecare produs.



Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Manager


Newsletter zilnic GRATUIT
Manager de succes - 6 strategii imbatabile
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Manager.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Top imagine

Comentarii

2 comentarii


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Meister 2011-03-23 18:07:20
Chestia asta e de-a dreptul hazlie... Cum va defini Ministerul Sanatatii periculozitatea E-urilor pentru stabilirea bulinelor? Sunt de acord 100% ca alimentele de astazi, produse industrial, dau posibilitate producatorilor sa-si maximizeze profiturile in detrimentul consumatorilor, dar in lipsa unui sistem de analiza pertinent a E-urilor in favoarea consumatorului, raman tot la metoda clasica: "Are multe E-uri nu conteaza de care..., il evit si caut altceva..."
mioara 2011-03-22 14:28:23
imbratisez aceasta metoda
Top imagine
Newsletter zilnic GRATUIT
Manager de succes - 6 strategii imbatabile
Aboneaza-te la newsletterul Manager.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit  "Manager de succes - 6 strategii imbatabile".

Consilier Managementul Deseurilor







Cele mai citite stiri




Ultimele comentarii



Advertisement
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.
Din fericire, NU scriem despre
cancan, showbiz, lifestyle sau scandal.

Adauga e-mailul tau pentru Stiri din Romania reala, cu informatii zilnice, articole din economie, politic si administrativ.

Da, vreau sa primesc newsletterul zilnic.