Bilete de avion spre Viena, un centru de afaceri inovativ si un spatiu special de recreere

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Bilete de avion spre Viena, un centru de afaceri inovativ si un spatiu special de recreere Bilete de avion spre Viena, un centru de afaceri inovativ si un spatiu special de recreere
de Redactia Manager la 07 Iun. 2017
Urmareste-ne pe Google News
bilete de avionvienazboruri bucuresti-vienavacanta austria

Daca va aflati in cautarea unui oras minunat atat pentru afaceri, cat si pentru timp liber, puteti rezerva, cu incredere, bilete de avion spre Viena. La sfarsitul unei calatorii rapide si confortabile, va asteapta un oras care s-a clasat pe locul intai la nivel mondial in randul celor mai apreciate locuri pentru cei care doresc sa isi schimbe tara de resedinta.

Totodata, sondaje specializate recente au apreciat faptul ca Viena este, in continuare, pentru cel de-al optulea an consecutiv, destinatia preferata de angajatii companiilor internationale care lucreaza in strainatate si care se simt in Viena ca acasa. Pentru o calatorie facila, puteti alege zborurile directe Bucuresti-Viena, iar odata ajunsi aici, pentru munca sau pentru vacanta, puteti incepe incursiunea intr-un oras turistic foarte popular, preferat de asemenea, de numeroase companii, pentru congrese si considerat un spatiu diplomatic multicultural.

De ce este Viena o regiune de servicii faimoasa la nivel global si atat de atractiva pentru piata de munca supercalificata? Rolul si implicarea sa in cercetare si stiinta, precum si orientarea intensiva spre servicii de afaceri multinationale sunt puncte esentiale ale strategiei austrice. In al doilea rand, oferta excelenta cu locatii de parcuri business si comerciale pentru mai multe sedii ale companiilor internationale de renume reprezinta un factor-cheie in dezvoltarea economica a metropolei Viena.

In regiunea de business a Vienei se concentreaza mari corporatii si trusturi internationale in domeniul petrolului, gazelor naturale si produselor chimice (cu aproximativ 40.000 de angajati per companie), firme specializate in electronica, inginerie si constructii (cu 30.000 de angajati/societate), firme de transport (cu 40.000 de lucratori/firma). Alte domenii ofertante cu sedii si filiale in regiunea vieneza sunt: telecomunicatiile (cu aproximativ 18.000 de angajati/firma), industria alimentara si a bauturilor (20.000 angajati/firma), retail-ul (aproximativ 14.000 angajati/societate), materialele de constructii (14.000 angajati/ firma), infrastructura si industria (15.000 angajati/firma), ingineria mecanica si constructiile (14.000 angajati/firma) etc.


In ultimii zece ani, Viena a implementat programe care promoveaza dezvoltarea regionala durabila orientata spre inovare, cu accent pe sectorul de cercetare in mediul urban. Viziunea economica se axeaza pe indeplinirea a trei obiective: un oras de oportunitate creeaza conditii optime pentru dezvoltarea potentialului de inovare in zona metropolitana, un factor de administratie publica inovatoare are un rol exigent in proiecte urbane, iar un loc pentru intalniri creeaza un mediu inovator cooperant si deschis lumii. Gradul sporit de accesibilitate si serviciile de top pentru dezvoltarea mediului de afaceri, orientate spre tehnologie si cercetare, au adus in Viena in domeniul cercetarii si dezvoltarii peste 40.000 de angajati de origine din alte tari si peste 190.000 de studenti specializati in aceste domenii.


Astfel, capitala Austriei este, in prezent, domiciliu si loc de munca pentru straini care isi cumpara bilete de avion spre Viena din toate colturile mapamondului, astfel incat aproape jumatate din cele doua milioane de locuitori ale orasului au origine emigranta. Viena are o suprafata de numai 414,65 km², fiind cel mai mic land austriac si o regiune autonoma, structurata zonal astfel: un procent de 11,3%  pentru zona constructiilor, 11,1%  retele de circulatie si 28,4% pentru zona de parcuri si gradini.  
Teritoriul relativ mic este imbogatit de renumita Padure Vieneza in nord-vestul, vestul si sud-vestul Vienei, cu extensii de vegetatie pana in interiorul orasului. In sud-est, de-a lungul fluviului Dunarea, se intind pitorestile campii vieneze, declarate parcuri nationale. Zona de cartiere s-a dezvoltat dinamic spre granita de vest a metropolei, in timp ce zona industriala ocupa partea de est a orasului. Clima din Viena este temperat continentala cu influente oceanice dinspre vest, cu ierni blande si veri calde, nivelul de precipitatii fiind relativ mic, comparativ cu celelalte regiuni austriece. Temperatura medie se ridica la 11,4 °C in centrul Vienei, coborand la 10,2 °C spre marginile orasului. Viena este o destinatie atragatoare pentru extinderea operatiunilor de afaceri si datorita nivelului inalt de trai caracterizat prin infrastructura de calitate, fluiditate in trafic si transport public bine dezvoltat, sisteme de telecomunicatii fiabile si o gama larga de zboruri disponibile in aeroporturile locale.  

Peste 200 de corporatii internationale au sediul central in Viena, plus companiile austriece de importanta mondiala. Alte 18 organizatii internationale cu aproximativ 6.000 de angajati si un buget total de 650 de milioane de euro au ales Viena ca sediu central pentru desfasurarea operatiunilor specifice. Aproximativ 25.000 de expati lucreaza in Viena, din care se estimeaza ca 15.000 sunt romani. Viena este un centru de afaceri magnet pentru companiile internationale, datorita usurintei in calatorii – biletele de avion din si inspre Viena avand o pondere importanta in businessul corporate travel, nivelului de siguranta personala si accesului la servicii publice pentru expati si famiile lor. Un alt factor esential pentru calitatea vietii, alaturi de mediul economic si social stabil, este reprezentat de oportunitatile de relaxare si recreere: muzee, palate si gradini, restaurante, teatre, cinematografe, parcuri, zone de sport si agrement etc.

Cele mai multi turisti care aleg zboruri spre Viena au ca destinatie vizitarea a cinci obiective de top turistic pentru descoperirea frumusetii si elegantei vieneze: Opera din Viena, Parcul Stadt, Palatul Belvedere, Parlamentul si Muzeul de Arta vienez.


 
Pentru o calatorie usoara si convenabila din punct de vedere al costurilor, puteti sa va achizitionati bilete de avion spre Viena cu cateva luni inainte de vacanta. In Viena puteti vizita cel mai atractiv simbol vienez, Opera de Stat din Viena, faimoasa pentru balurile regale si concertele rafinate de muzica clasica si ale carei sali rasuna de sunetul cristalin al serenadelor, menuetelor si valsurilor, de la infiintarea sa si pana in prezent. Cladirea palat, construita intre anii 1861-1869, dupa planurile arhitectului August von Siccardsburg, este situata pe strada Ringstrasse, cu acces spre statiile de metrou U1, U2 si U4 Karlsplatz, din Viena.

Cea mai impresionanta incapere este Sala Operei, cu o suprafata de 9.000 mp si o capacitate de 2.209 locuri, fiind impodobita cu clasicele candelabre aurite si pereti decorati cu stucatura. Faimosul bal vienez se tine si in prezent, cu respectarea stricta a regulilor de tinuta, bucurandu-se de acelasi succes, avand ca participanti numeroase personalitati din lumea artistica, economica si politica. De-a lungul vremii, Opera din Viena a incredintat bagheta muzicala multor dirijori celebri, dintre care merita sa-i amintim pe Richard Strauss, Gustav Mahler, Clemens Kraus, Herbert von Karajan sau Claudio Abbado. Pentru aproximativ 7.5 euro puteti participa la un tur cu ghid care dureaza aproximativ o ora. Cladirea poate fi vizitata de luni pana sambata de la ora 9.00 si se inchide cu o ora inainte de inceperea spectacolului. Sambata este deschisa intre orele 9.00 si 17.00, iar duminica si in sarbatorile legale este  inchisa.

Dupa ce ati rezervat biletele de avion spre Viena, merita sa bifati in agenda turistica si o plimbare prin parcul urban Stadtpark Viena, situat intre Parkring din districtul I, si Heumarkt din districtul 3, cu acces la statia Metro U4 Stadtpark si statia U3 Stubentor. Piesa de atractie e reprezentata de statuia delicata si aurita a violonistului Johann Strauss, regele valsului vienez. Stadtpark Vienna, cu o suprafata de 65.000 m², este, din anul 1862, cel mai mare parc verde din centrul orasului, fiind faimos pentru statuile sale ce reprezinta compozitori celebri, precum: Franz Lehar, Franz Schubert, Anton Bruckner, Robert Stolz si Sebastian Kneipp. Raul Wienfluss imparte parcul Stadtpark in doua parti, conectarea zonelor verzi fiind asigurata prin poduri metalice. Spatiul de agrement a fost proiectat in stil englezesc, cu numeroase banci elegante, bazine de apa si fantani, zone pitoresti pentru picnic si cu flori diverse care infloresc aproape pe tot parcursul anului. Dupa plimbarea relaxanta, bucurandu-va de soare si de verdele copacilor, puteti savura o cafea pe terasa amenajata in stil renascentist din apropierea parcului.

Palatul Belvedere, situat in zona Prinz Eugenstrasse, din Viena, cuprinde domeniul Belvedere cu doua castele construite in perioada 1714-1722 pentru printul Eugen, de origine franceza, comandant al fostului Imperiu Roman Germanic, si care au devenit, intre timp, muzee - Muzeul Austriac de Arta Baroca si Galeria Austrica de Arta. Cele doua palate sunt unite prin gradini cu trandafiri si sunt amenajate cu bazine de apa, fantani arteziene cu statui mitologice si fantastice, mici cascade, alei si scari elegante. Pe langa unele picturi austriece bine-cunoscute, puteti admira si cateva capodopere internationale apartinand unor pictori celebri precum Claude Monet sau Vincent van Gogh.

Camerele magnifice din palat sunt atractiile principale prin luxul si materialele de buna calitate care aduc stralucirea constructiei imperiale: nelipsita marmura din salile interioare, sculpturile, frescele reliefate pe pereti si picturile impresionante. Amprenta prosperitatii si abundentei regale se regaseste in Cabinetul de aur cu pereti decorati cu panouri de aur si oglinzi. Accesul este gratuit, iar muzeul poate fi vizitat oricand in timpul saptamanii, de dimineata pana seara.

O alta splendoare vieneza, cladirea Parlamentului, cu statuia Pallas Athena, zeita intelepciunii, este una dintre cele mai importante embleme culturale austriece. Cladirea istorica, in stil greco-roman, realizata intre 1874 si 1883, dupa planurile arhitectului Theophil Hansen, este situata pe strada Wiener Ringstrasse, cu acces la statiile de metrou U3 si U2 Volkstheater. Parlamentul a fost proiectat ca un templu grec, cu o lungime de 151 m si o latime de 132 m, avand 1.600 de camere, iar cea mai mare dintre incaperi, numita Sala cu Piloni, are o suprafata de aproximativ 1.000 de metri patrati.

Interiorul cladirii readuce in prezent timpul istoric grecesc, prin componentele sale arhitectonice: holul din intrare, atriumul, sala cu piloni, sala de receptie si celelalte spatii de vizitare. La parterul cladirii se afla punctul de plecare pentru excursii ghidate de o ora, la un pret de 5 euro biletul, centrul de vizitare fiind deschis de luni pana vineri intre orele 08:30 - 18:30 si sambata intre orele 09:30 si 16:30. Este posibil chiar sa vizitati gratuit sedintele plenare ale Consiliului National cu un act de identitate valabil.


Dupa ce ati selectat zborurile Bucuresti-Viena, nu se poate sa nu treceti in agenda o mica plimbare pana la Muzeul de Istorie a Artei (Kunsthistorisches Museum), situat in zona Maria-Theresien-Platz, Ringstrasse, din Viena, care este cel mai mare muzeu de arta din Austria. Langa el se afla Muzeul Naturhistorisches, ambele cladiri fiind construite intre 1871 si 1891 conform planurilor elaborate de arhitectii Gottfried Semper si Karl Freiherr von Hasenauer, la cererea imparatului Franz Joseph I al Austro-Ungariei. Designul fatadelor exterioare pentru cele doua muzee este similar, cu forme dreptunghiulare, acestea fiind acoperite cu cate o cupola octogonala de 60 m. Interiorul cladirii Muzeului de Istorie a Artei este bogat decorat cu marmura, ornamente de stucatura cu frunze de aur si picturi. Puteti admira colectiile principale ale imparatilor austrieci, in special tablourile cu portrete si armuri ale lui Ferdinand de Tirol, colectia de picturi a imparatului Rudolph al II-lea si cea a arhiducelui Leopold Wilhelm. Orele de vizitare a muzeului sunt de la 10.00 pana la 18.00 zilnic, iar joi, de la 10.00 la 21.00.

Metropola Viena continua sa fie o destinatie atragatoare pentru vizitatorii din toate colturile lumii, atat prin locatia sa moderna si tehnologizata, cat si prin istoria muzicala vibranta si spiritul inovativ. Daca in istorie, Viena a excelat prin geniul muzical, in prezent isi deschide aripile spre cucerirea industriei creative si inovative urbane. Daca vreti sa cunoasteti mai indeaproape acest univers inovativ de afaceri, puteti incepe calatoria cu rezervarea biletelor de avion spre Viena. Mult succes si bucurati-va de calatoria vieneza!

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x