Dan Stere, Vice President Lindstrom Romania, Ucraina si Ungaria: Un manager isi castiga respectul colegilor prin puterea exemplului

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Dan Stere, Vice President Lindstrom Romania, Ucraina si Ungaria: Un manager isi castiga respectul colegilor prin puterea exemplului Dan Stere, Vice President Lindstrom Romania, Ucraina si Ungaria: Un manager isi castiga respectul colegilor prin puterea exemplului
de Manager.ro la 20 Dec. 2013 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
dan sterelindstromangajativaloriechipamente de lucrutraining

Lindstrom este un furnizor global in domeniul serviciilor de echipamente de lucru, furnizand serviciile sale in Europa si Asia. In Romania, Lindstrom ofera servicii pentru articole textile din anul 2006. Dan Stere, Vicepresedintele Lindstrom Romania, Ucraina si Ungaria (foto), a acordat recent un interviu pentru Manager.ro, in care a vorbit despre piata din Romania, istoricul companiei si valorile sale, precum si planurile de viitor.

Manager.ro: De ce a ales Lindstrom sa investeasca piata din Romania?
 
Dan Stere: Obiectivul principal al companiei finlandeze Lindström se refera la cresterea profitabila a afacerilor. Piata din Romania are, in acest moment, un potential imens de dezvoltare, fapt care ne-a atras atentia si ne-a determinat sa investim mai mult, inclusiv prin achizitionarea unei companii locale.
 
Manager.ro: Care apreciati ca este nivelul de dezvoltare al pietei pe care activati si care sunt principalele sale caracteristici definitorii?
 
Dan Stere: Nu exista date oficiale referitoare la piata de servicii de inchiriere a echipamentelor de lucru care sa ne permita sa analizam in mod obiectiv nivelul de dezvoltare al acestei. Ce pot sa spun este ca noi suntem prezenti pe piata locala incepand din anul 2006 si, desi afacerea a crescut puternic de la an la an, exista in continuare un segment de piata si de clienti la care nu am ajuns inca. Astfel, chiar daca, in general, serviciile de externalizare precum cele pe care le oferim sunt primite cu mai multa deschidere de catre companiile din Romania, este inca nevoie de mai multa educare a pietei in privinta beneficiilor pe care le pot obtine.
 
O companie cu traditie
 
Manager.ro: Care este istoria Lindstrom?
 
Dan Stere: Compania Lindström si-a inceput activitatea in anul 1848, in Helsinki, Finlanda, in domeniul vopsirii materialelor textile. Aceasta afacere de familie s-a dezvoltat continuu de atunci, devenind, de-a lungul anilor, o companie multinationala ce ofera servicii complete de inchiriere pentru echipamente textile. Lindström si-a inceput extinderea la nivel international in 1992, prin deschiderea filialei din Estonia, iar astazi compania este prezenta in 21 de tari, avand 2700 de angajati.
 
Manager.ro: Vorbiti-ne despre procesul de inchiriere a produselor textile, cum functioneaza?
 
Dan Stere: Practic, serviciile pe care le oferim usureaza viata clientilor nostri, pentru ca noi preluam intreaga responsabilitate pentru activitatile de curatare, stocare si livrare a hainelor de lucru. Echipa noastra asigura in permanenta cel mai inalt nivel de calitate si igiena pentru fiecare dintre echipamentele de lucru inchiriate clientilor nostri, in timp ce serviciul nostru de livrare garanteaza ca acestea ajung la sediul clientului la data stabilita, fara intarzieri. In plus, noi avem grija de hainele de lucru in toata perioada in care acestea sunt utilizate, iar la finalul acesteia ne ocupam inclusiv de scoaterea lor din uz intr-un mod profesionist, care reduce impactul asupra mediului.
 
Manager.ro: Care sunt principalele beneficii ale inchirierii de produse textile?
 
Dan Stere: Principalul avantaj pentru o companie care externalizeaza gestionarea si intretinerea echipamentelor de lucru catre un specialist in domeniu precum Lindström este ca ea se poate concentra asupra activitatii de baza, avand, in acelasi timp, garantia calitatii. Daca ne uitam la modelul traditional de activitate, o companie trebuie sa investeasca o suma deloc neglijabila pentru achizitionarea echipamentelor textile de lucru, apoi sa organizeze un spatiu de depozitare pentru acestea si, nu in ultimul rand, sa organizeze si sa administreze activitatile de spalare, distribuire si intretinere regulata a acestora. Sunt, deci, multe aspecte solicitante care pot fi eliminate prin externalizarea lor catre Lindström, companie care detine si know-how –ul necesar pentru asigurarea unor modele de echipamente de lucru textile sigure si confortabile in utilizare pentru diferite industrii si medii de lucru.
 
Spalatoriile modulare, patentate de Lindstrom
 
Manager.ro: Caror categorii de clienti va adresati in principal?
 
Dan Stere: Datorita conceptului de spalatorii modulare patentat de Lindström, avem capacitatea de a deservi companii de toate marimile, de la cele mai mici la companii cu sute de angajati si puncte multiple de lucru, indiferent de industria in care activeaza. 
 
Cele patru mari valori 
 
Manager.ro: Cati angajati are compania si cum sunt recrutati acestia? Care sunt criteriile de selectie?
 
Dan Stere: La nivel de grup,  in cele 21 de tari in care operam, avem 2700 de angajati. Departamentul nostru de resurse umane este responsabil pentru procesul de selectie al angajatilor si, dincolo de abilitatile si cunostintele profesionale, cautam candidati care sa se potriveasca culturii noastre interne si celor 4 valori ale companiei: crestere profitabila, parteneriat pe termen lung, responsabilitate, entuziasm si dorinta de a invata.
 
Manager.ro: Cum gestioneaza compania Lindstrom relatiile cu clientii sai? Care sunt cei mai importanti factori de diferentiere ai companiei dumneavoastra?
 
Dan Stere: De doua ori pe an, realizam sondaje aprofundate menite sa ne arate gradul de satisfactie al clientilor nostri. Pana in prezent, rezultatele au fost excelente si ne arata ca reusim, prin serviciile noastre, sa raspundem cu profesionalism cerintelor lor. Aceste sondaje ne dau, de asemenea, posibilitatea sa gasim acele puncte pe care le putem imbunatati, astfel incat sa crestem in mod continuu gradul de satisfactie al clientilor.
 
Manager.ro: Pe site-ul lindstrom.ro, la sectiunea "Candidaturi", se specifica: "Daca nu exista posturi disponibile care sa corespunda criteriilor dumneavoastra, puteti trimite o candidatura deschisa". Ce presupune aceasta candidatura?
 
Dan Stere: Oricine este interesat sa lucreze pentru Lindström poate sa isi depuna oricand CV-ul pe site-ul nostru, la sectiunea „Candidaturi”, mentionand care este zona de activitate pentru care crede ca ar fi potrivit.Toate candidaturile sunt, apoi, procesate de catre departamentul nostru de resurse umane.
 
Obiectiv: O cifra de afaceri de 400 milioane euro la nivel de grup
 
Manager.ro: Ce planuri are compania pentru 2014, atat in Romania, cat si pe restul pietelor unde activeaza?
 
Dan Stere: In 2014, vom continua sa ne concentram, la nivel international, pe strategia noastra de crestere profitabila. Anul viitor va reprezenta inca un pas catre a transforma in realitate viziunea pentru anul 2016, viziune ce are ca obiectiv atingerea unei cifre de afaceri de 400 milioane de euro la nivel de grup, prezenta operationala in 25 de tari si pozitionarea ca lider al pietei de externalizare a echipamentelor textile de lucru in 20 de tari.
 
Puterea respectului si puterea exemplului
 
Manager.ro: Povestiti-ne cate ceva si despre relatia dumneavoastra cu angajatii. Ce sfaturi aveti pentru managerii care vor sa impuna respect (nu teama) in randul acestora? Cum ii determinati sa se dezvolte? Exista posibilitati de avansare in cadrul Lindstrom?
 
Dan Stere: Un manager isi castiga respectul colegilor prin puterea exemplului, actionand cu responsabilitate si respectand el insusi acele valori pe care doreste sa le insufle angajatilor sai. In echipa Lindström Romania, apreciem si incurajam oamenii sa isi asume responsabilitatea pentru actiunile lor si sa isi exprime liber propria opinie. Actionand in fiecare zi in conformitate cu valorile companiei, am reusit sa creem un mediu de lucru in care fiecare dintre membrii echipei stie ce are de facut, iar atunci cand au indoieli asupra solutiei la care sa apeleze, se intreaba intotdeauna daca alegerea lor corespunde valorilor companiei.
 
Angajatii nostri beneficiaza de numeroase oportunitati de dezvoltare profesionala si personala, avand, de asemenea, posibilitatea sa creasca si sa isi continue cariera in cadrului grupului. Organizam permanent sesiuni de training, iar sistemul de e-learning implementat la nivel de grup ne ajuta sa dezvoltam sau sa completam abilitatile si cunostintele angajatilor. 

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x