Femeile din jurul lui Dragnea au format scut de aparare. Cum justifica PSD-istele condamnarea

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Femeile din jurul lui Dragnea au format scut de aparare. Cum justifica PSD-istele condamnarea
Femeile din jurul lui Dragnea au format scut de aparare. Cum justifica PSD-istele condamnarea
de Magda Florea la 23 Iun. 2018 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
dragneabombonicaiccjpsdpnl

Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus la inceputul saptamanii o condamnare privativa de libertate pentru liderul trandafirilor rosii. Din moment ce seful PSD se face vinovat de instigare la abuz in serviciu, urmand sa isi schimbe resedinta la penitenciar pentru urmatorii 3 ani si jumatate, membrii dar si politicienii PSD au facut zid in fata lui Dragnea.

In Romania se intampla un lucru vizibil de la o posta. Cred ca vizibil si din Europa daca ar fi sa ne explicam de ce suntem tratati cu atata respect si apreciere de marile puteri ale Uniunii. Se intampla faptul ca suntem prea subiectivi. Vizavi de justitie, si nu noi oamenii de rand, cat alesii din fruntea tarii.

Oamenii de rand primesc condamnari la inchisoare pentru fapte minore in timp ce tara e jefuita, padurile defrisate, iar generatiile tinere amanetate la FMI pentru urmatorii cativa zeci de ani. Si, cu toate astea, nu ei sunt cei nemultumiti de justitie. Omul de rand indura, dar mai presus de toate, pleaca capul in fata instantei  si isi asuma vina. Astfel se inalta omul simplu, si devine demn.

In partea cealalta, la politicieni, odata cu sentinta incepe si circul: ca a fost inscenare, ca dosarul e fabricat, ceva rau despre Kovesi, eventual un meeting doua, un glont pe langa gat ... lucruri normale la noi. 


Cand se dau sentinte favorabile, justitia isi face treaba. Cand judecatorii decid condamnari, sunt inscenari si sigur si-a bagat Kovesi coada pe acolo. Astfel se manifesta toti politicienii puscariabili ai Romaniei. Situatia se repeta ca intr-un film tragic unde drama incepe sa semene a umor de proasta calitate.

De cateva zile, liderul PSD incearca sa se acomodeze cu faptul ca a primit o pedeapsa la inchisoare cu executare, de 3 ani si jumatate. Inca nu stim ce sentimente il incearca, dar putem intui usor uitandu-ne in jurul domniei sale. Membrii PSD si numerosi simpatizanti au facut zid in jurul lui Dragnea. 

"Sa plangem ca da bine la CV". Rovana the drama queen

La o intalnire cu jurnalistii, dupa vestea ca Dragnea a fost condamnat de Curtea Suprema la inchisoare cu executare, vinovat fiind instigare la abuz in serviciu, Rovana Plumb a dat frau zbuciumului interior. Nu o fi usor sa traiesti cu asa chin pe suflet, asa ca doamnei ministru al Fondurilor Europene i-au curs si cateva lacrimi. Asa, din solidaritate. Ca nu-i asa? Maine oricare dintre noi poate fi in locul domnului Dragnea. Doamne fereste. Mai bine sa fim uniti si iertatori. In fond suntem oameni. Si exact pe "omenie" mizeaza si doamna Plumb.

Intrebata fiind de jurnalisti daca este afectata, Rovana Plumb a raspus un DA pe un ton grav. Apoi o privire in tavanul Palatului Parlamentului, probabil pentru ca lacrimile sa nu stirbeasca din machiaj, dupa care ii revine privirea in plan orizontal, justificandu-si hotararea: "Sunt afectata pentru ca inainte de a detine orice fel de functie, inainte de vorbi de responsabilitate, sunt om, si asa am fost educata".

Cum o fi fost doamna Plumb educata nu stim si cu atat mai putin intelegem de ce calitatea de "om" ar fi afectata de condamnarea lui Dragnea. A fi om inseamna a respecta dreptatea, si daca nici Inalta Curte de Casatie si Justitie nu prezinta credibilitate in fata unui ministru in functie al Guvernului Romaniei, la ce ne mai foloseste?

La scurt timp dupa scena dramatica pusa in scena de doamna Plumb, domnia sa revine cu argumente ceva mai solide. Apeleaza la unitate si solidaritate. De asemenea, sustine ca Dragnea n-ar avea niciun motiv sa isi dea demisia din fruntea PSD. Adica pe cine deranjeaza ca liderul partidului de guvernamant dintr-o tara europeana e condamnat la inchisoare de Inalta Curte? Este vreun baron local manios? Invidios? De ce ar fi, cum e turcu'-i si pistolu'.

"Cuvintele de ordine sunt: solidaritate, unitate. Avem, doua angajamente: fata de cei care ne-au transferat increderea lor, pentru a guverna Romania. Al doilea, de a pune capat sirul abuzurilor. Tara in care prezumtia de nevonovatie va fi suspendata e tara care va pierde. Dragnea va actiona in interesul tarii. Nu cred ca exista aceasta tema a renuntarii la functiile pe care le are.", a declarat Rovana Plumb,inainte de sedinta PSD de vineri.  

Pe Dragnea l-a lovit necazul

"Nu credeam ca dupa 28 ani de la Revolutie sa traim momente in care ura sa fie atat de vizibila. Respect democratia, dreptul la protest, dar nu cred ca pot exista atitudini de cantec, de dans, fata de necazul unui om“, a subliniat ministrul Fondurilor Europene. 

Intelegem prin "necaz" o suferinta cauzata de factori externi propriei persoane. O boala, un accident, un eveniment nefericit in viata. Putem fi solidari cu un om care a suferit un astfel de necaz. Dar a fi condamnat de o instanta de judecata, in urma unui proces echitabil, demonstrandu-se faptul ca ai incalcat legea, nu e necaz, este infractiune. Iar aceasta se pedepseste, conform Codului Penal. In acest caz, cu trei ai si sase luni de inchisoare cu executare.
 
Ministrul de Interne, Carmen Dan - sustinatoarea de pe Facebook

Continuam seria sustinatorilor lui Liviu Dragnea cu o alta doamna, mai exact Carmen Dan, ministrul de Interne, care ii transmite sefului PSD toate gandurile bune, de pe Facebook.

De la doamna Dan, citire: "Cumpatarea este o dovada de intelepciune si, atat timp cat lupta nu s-a dus pana la capat, consider ca este mai bine sa taci inteligent, decat sa jubilezi gratuit... Nu este pentru prima data cand eu si colegii mei de partid trebuie sa ne aratam unitatea si taria de caracter in fata unor momente grele. Am fost si voi fi alaturi de presedintele partidului, Liviu Dragnea, si sunt convinsa ca, pana la final, isi va demonstra nevinovatia.
 
Nu este o decizie definitiva! Este evident ca aceasta sentinta este una politizata. Este raspunsul vindicativ nu numai la presiunea strazii, ci si la incercarea autoritatilor legislative si executive de a reforma statul de drept, acela real! De a armoniza legislatia respectand Constitutia si deciziile CCR, asa cum se intampla in orice democratie autentica!", a scris Carmen Dan, joi seara, pe Facebook.
 
De ce ar trebui cetatenii Romaniei sa "taca" in fata unei sentinte data de Inalta Curte de Casatie si Justitie? De ce nu valoreaza nimic o decizie a Curtii Supreme de judecata din Romania? Atributiile, responsabilitatea, pregatirea si munca acelor judecatori sunt insignifiante in fata membrilor PSD? 
 
Ne intrebam daca se mai invoca "cumpatarea" in cazul in care un membru al opozitiei primea o astfel de sentinta. Atunci era corect, nu?

Nici Viorica nu l-a lasat pe Dragnea la greu

Imediat dupa aflarea sentintei, prim-ministrul Romaniei a sarit in apararea liderului PSD. Oare ca premier a apara o persoana condamnata la inchisoare, trecand peste decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu porneste un conflict institutional?

Cele trei aparatoare ale lui Dragnea au fost amintite si de vicepresedintele PNL, Gigel Stirbu, care spune ca: "Dupa ce Instanta suprema a pronuntat, joi, seara, solutia in dosarul lui Liviu Dragnea, Viorica Dancila a sarit imediat in apararea d-lui Dragnea spunand ca in Romania, care, sa nu uitam, este condusa de ea si de PSD, justitia este arbitrara, nerecunoscand o decizie a instantei si astfel intrand in conflict cu institutiile statului.

La scurt timp, a sarit si ministrul de interne, Carmen Dan, cu un mesaj de sustinere pentru domnul condamnat-comandant PSD, in care acuza o condamnare politica nefiind capabila sa accepte o hotarare judecatoreasca. In ochii acestor femei, Liviu Dragnea, este acel om cu demnitate si cu tarie de caracter, care ar trebui sa ramana in continuare in picioare, adica sa conduca in continuare partidul, Camera Deputatilor si Guvernul, abuzand de putere si facand-o ca si pana acum numai in detrimentul romanilor.

O! Era sa uit! Mai e Olguta! Poate ea ii va cere demisia d-lui Dragnea insangeratul. Va sangera alaturi de tiitorul Claudiu Manda, care si acesta ar fi ajuns mare taietor de bilete pe transportul in comun din provincie, si va cere raspicat demisia lui Daddy".

Mitingul, motivul condamnarii

Niciodata sa nu spui ca le-ai auzit pe toate, ca nu stii cand te intalnesti cu Liviu Dragnea si iti anuleaza toate teoriile de viata. La o zi dupa ce a primit condamnarea, Dragnea a declarat ca "este o executie in masa" si ca aceasta sentinta vine din cauza mitingului, care "i-a speriat foarte tare".

Aici ii dam dreptate. Mitingul chiar a speriat. A fost de-a dreptul dramatic si crud, sa vedem cat de usor si ieftin se lasa manipulati mase intregi de oameni.

"Am stiut atunci cand am organizat mitingul ca acea manifestare va mari presiunea pe completul de judecata, pentru ca acel miting i-a speriat foarte mult. Mi-am dat seama ca acel miting a contribuit la condamnare, am vazut si unii de la o anumita televiziune cum au amenintat in direct chiar judecatorul care are opinie separata, spunandu-i sa-si bage mintile in cap pe cale indicata ca altfel nu stiu ce se intampla. Eu le-am spus ca obiectivele mele sunt aceleasi si anume, obiectivele din programul de guvernare sa fie puse in practica , iar statul paralel sa fie zdrobit. Si va fi zdrobit", a declarat, vineri, Liviu Dragnea.
 
Liderul PSD a specificat si faptul ca aceasta condamnare nu il va determina sa isi dea demisia din fruntea partidului. Pai cum sa si-o dea? Perfectionarea profesionala de-abia acum incepe, abia s-a prins si domnia sa de faptul ca in Romania, politicienii cu probleme in justitie sunt parca mai simpatici alegatorilor ... starnesc mila, ti se rupe sufletul numai cand ii vezi. 

Concluzia a ceea ce traim in ultimele zile va lasam s-o conturati singuri insa va prezentam o declaratie a lui Gigel Stirbu, care pare a prezenta ideile principale: "Comitetul Executiv al PSD, convocat astazi (vineri - n.r.), este praf in ochi. Vor face un zid de protectie in jurul condamnatului Dragnea pentru ca multi sunt certati cu legea.

Cine sa-i ceara demisia lui Liviu Dragnea? Paul Stanescu, partenerul lui de vanatoare, caruia i-au prosperat afacerile datorita accesului la banii din bugetul national? Ionel Arsene de la Neamt? Un alt penal, acuzat de trafic de influenta.

Dumitru Buzatu de la Vaslui, care si-a instalat fiul secretar de stat si sotia senator si care considera decizia Instantei supreme, in ceea ce-l priveste pe Dragnea, un joc al adversarilor politici?!"

Citeste si: Europenii vor plati ca sa stea in Marea Britanie, dupa Brexit. Ce taxe propun autoritatile

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Ghidul angajatorului. De ce este vitala monitorizarea timpului de lucru al salariatilor?
Companii

Ghidul angajatorului. De ce este vitala monitorizarea timpului de lucru al salariatilor?

today19 Mar. 2024
Primii speakeri anuntati la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la inscrieri in programul GPeC Proficiency
Comunicate

Primii speakeri anuntati la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la inscrieri in programul GPeC Proficiency

today19 Mar. 2024
S-a dat legea care te poate lasa fara pensie: cine e in pericol sa ramana pe dinafara
Economie

S-a dat legea care te poate lasa fara pensie: cine e in pericol sa ramana pe dinafara

today19 Mar. 2024
Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii
Financiar-Bancar

Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii

today19 Mar. 2024
Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e  si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori

today19 Mar. 2024
In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari
Economie

In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari

today19 Mar. 2024
Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora

today18 Mar. 2024
Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile
Sanatate

Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile

today18 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

S-a dat legea care te poate lasa fara pensie: cine e in pericol sa ramana pe dinafara
Economie

S-a dat legea care te poate lasa fara pensie: cine e in pericol sa ramana pe dinafara

today19 Mar. 2024
Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii
Financiar-Bancar

Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii

today19 Mar. 2024
Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e  si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul...

Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori

today19 Mar. 2024
In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari
Economie

In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari

today19 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x