LIVE TEXT: Cele mai importante momente de la Mitingul Diasporei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
LIVE TEXT: Cele mai importante momente de la Mitingul Diasporei
LIVE TEXT: Cele mai importante momente de la Mitingul Diasporei
de Magda Florea la 10 Aug. 2018 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
miting 10 augustmitingul diasporei

Diaspora isi striga dreptatea in Piata Victoriei. Mitingul care a adunat deja mii de romani se anunta unul deloc linistit. Jandarmii au folosit spray-uri si gaze lacrimogene, se forteaza barierele de delimitare a perimetrului, oamenii scandeaza diverse sloganuri, iar peste 30 de cetateni au avut nevoie de ingrijiri medicale. In acest moment, in zona se circula cu dificultate, iar unele bulevarde au fost complet blocate.

Update Bilantul facut a doua zi ne da fiori reci: 440 de raniti si 29 de spitalizati. Asa arata in cifre, protestul unei Romanii europene. A doua zi dimineata, paginile de socializare abunda de fotografii grotesti, in care oamenii sunt tratati de fortele de ordine cu o brutalitate de nedescris. Poate au fost fenomene izolate, cu siguranta nu toata jandarmeria are aceasta fata, dar cine raspunde pentru ceilalti? Raspunde cineva sau e vorba de "alta intrebare"?

Si astazi, protestele vor continua. Manifestatii s-au organizat pe retelele de socializare sub deviza "Nu plecam pana nu plecati".


Update Desi este trecut de ora 01:00, peste 2.000 de persoane protesteaza in fata Guvernului. Acestia scandeaza "Rusine, rusine, rusine sa va fie!" "Nu pelcam".

Update Pana la ora 00:20, Piata Victoriei a fost evacuata de jandarmerie, care a folosit tot armamentul din dotare, de la gaz lacrimogen, pana la pistoale, cu care s-au tras focuri de avertisment in aer.

Update Pana la aceasta ora, 250 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale, dintre care noua jandarmi.

Retelele de socializare sunt pline de fotografii cu protestatari care au lacrimi in ochi din cauza gazelor lacrimogene. Unii dintre acestia au si copii mici in brate. De asemenea, s-au postat fotografii cu rani facute de jandarmi, dar si cu oameni lesinati, despre care se spune ca au fost batuti de fortele de ordine pana au ajuns in aceasta stare.

Update La miezul noptii, la intersectia dintre Titulescu si Dr Felix a izbucnit un incendiu de proportii, dupa ce cateva persoane au incendiat brazii de la o cafenea.

Update Proteste au fost astazi in mai multe orase din tara si din Europa. In total, au iesit in strada peste 200.000 de romani.

Update Miile de persoane stranse in Piata Victoria scandeaza "nu plecam". Acestia intentioneaza sa mearga si la sediul PSD, desi este aproape miezul noptii. 

Angajatii de la Antipa au sunat la Politie pentru ca mai multe persoane au spart usile muzeului.

Update Presedintele Klaus Iohannis are o prima reactie in care condamna interventia jandarmeriei: "Condamn ferm interventia brutala a Jandarmeriei, puternic disproportionata in raport cu manifestarile majoritatii oamenilor din Piata Victoriei. Incercarea de a infrange vointa oamenilor printr-o reactie violenta a fortelor de ordine este o solutie condamnabila. Ministrul de Interne trebuie sa dea urgent explicatii pentru modul in care a gestionat evenimentele din aceasta seara!".

Update Jandarmii au inceput sa ridice protestatari. La Guvern sunt peste 20 de dube ale Jandarmeriei. Protestatarii il cheama pe presedintele Klaus Iohannis in strada: "Iohannis vino-n strada, noi nu plecam!"

Update In piata inca se aud bubuituri puternice de petarde. Jandarmeria foloseste pistoale de semnalizare, pentru a intimida persoanele violente.

Update "Noi suntem poporul" ovationeaza multimea venita de la mii de kilometri cu speranta ca vor schimba ceva in tara in care macar copiii lor sa duca o viata mai buna, sau macar decenta. Un minim de decenta ar fi ca, de exemplu, alesii statului sa stie sa vorbeasca corect limba romana. Acesta este cu siguranta unul dintre motivele pentru care peste 100.000 de suflete isi doresc alt Guvern. 

Update Jandarmeria spune ca din multime au fost aruncate petarde, pietre si borduri de catre unele grupuri. Ca urmare a acestui fapt, mai multi oameni s-au retras din Piata si spun ca se vor indrepta catre Guvern.

Update In Piata Victoriei a fost bruiat semnalul de internet. In strada sunt peste 100.000 de romani.

Update 20:44 Tot Bulevardul Aviatorilor este plin de oameni care nu sunt lasati sa vina in Piata, fiind opriti cu gaze lacrimogene. Jandarmii au folosit tunurile cu apa. De asemenea, politia a oprit accesul la metrou pentru ca trenurile nu mai opresc in statia Victoriei.

Update 20:30 Numarul protestatarilor a atins 30.000. Oamenii protesteaza pasnic si scandeaza mesaje importiva Guvernului. Majoritatea cere demisia Executivului Dancila. Exista si cateva grupuri violente, care arunca cu obiecte in jandarmi. Acestia sunt la garduri, inspre Guvern.









Update 20:00 Numarul celor prezenti in Piata Victoriei depaseste in acest moment 25.000. Jandarmeria indeamna protestatarii la calm si ii roaga sa se indeparteze de persoanele si grupurile violente.

Update 19:18  In intervalul 17:30-19:00, pompierii SMURD au acordat asistenta medicala unui numar de 40 de persoane, transmite ISU Bucuresti-Ilfov.

Update 19:00 In Piata Victoriei sunt la aceasta ora peste 10.000 de romani. De asemenea, in aceasta zi sunt anuntate mitinguri antiPSD si in alte orase din tara, dar si din Europa.

Update 18:50 In fata Guvernului, miile de protestatari striga "Demisia". Jandarmii au folosit din nou spray-uri pentru a calma spiritele.

Update 18:28 In acest moment, sunt peste 2.000 de persoane prezente la protest. 

Update 18:20 Noi acuzatii ca oamenii nu sunt lasati sa ajunga la protest: "Tocmai am fost opriti de un echipaj al jandarmeriei si un echipaj al politiei aproape de intrarea in Bucuresti. Numere de Anglia, steaguri pe masina...deh. Am si o veste buna: Politistul (tanar) ne-a spus soptit ca NE SUSTINE. VENIM", a scris pe Facebook un roman care se indreapta spre protest.

Update 18.13  Unul din protestatarii ridicati de jandarmi din Piata Victoriei avea un dispozitiv cu electrosocuri.

Update 18:05 "Cei din Piata au fortat gardurile de protectie instalate si cordonul de jandarmi, s-au deplasat catre sediul Guvernului, colegii mei au realizat un nou dispozitiv pe trotuarul din fata Guvernuluu Romaniei.

Circulatia a fost blocata. Colegii mei asupra carora s-a aruncat cu bete de straguri, cu pietre, cu obiecte contondente au folosit spray-urile individuale pe care le au asupra lor. Nu s-a dat ordin de interventie cu gaze lacrimogene, fiecare a folost spray-ul individual, in functie de situatia in care a fost pus.

Cand s-a fortat gardurile, si pentru a iesi din situatia de pericol, au folosit spray-urile cu piper”, a declarat Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti.

Update 18:00 ISU Bucuresti Ilfov anunta ca 36 de persoane au primit ingrijiri medicale in Piata Victoriei. Protestatari scosi cu targa din multime. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene

Protestatarii scandeaza "Fara violenta”, "Jandarmeria apara hotia!”, "Demisia!” "PSD, ciuma rosie!”.
 
Update 17:55 - Traficul este blocat in Piata Victoriei, dar si pe Bulevardul Lascar Catargiu, intre Piata Romana si Piata Victoriei. Cu toate acestea, jandarmii continua sa ii impinga pe protestarari in perimetrul din mijlocul Pietei.  Traficul a fost deviat pe Soseaua Kiseleff, de la intersectia cu Ion Mincu. Alte restrictii sunt: pe bulevardul Aviatorilor, Bulevardul Lascar Catargiu de la Piata Romana, breteaua Iancu de Hunedoara catre Piata Victoriei, strada Paris si breteaua de acces catre Piata de la intersectia cu bulevardul Ion Mihalache, arata Brigada Rutiera.

Update 17:35 Reprezentantii Jandarmeriei au trasmis o explicatie cu privire la folosirea spray-urilor lacrimogene.

"Nu s-a dat ordin de interventie cu gaze lacrimogene, fiecare a folost spray-ul individual, in functie de situatia in care a fost pus. Cand s-au fortat gardurile, si pentru a iesi din situatia de pericol, au folosit spray-urile cu piper", a declarat Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, adaugand ca in urma incidentelor un jandarm are o fractura la deget, acesta fiind transportat la spital.

Update 17:19  Fostul premier Dacian Ciolos face un apel la constientizare. Fondatorul Romania Impreuna spune ca ziua de azi e un bun moment de reflectie asupra a ceea ce fiecare dintre noi am facut astfel incat situatia a ajuns cea din prezent.
 
"Daca acest miting e un mesaj adresat de diaspora guvernantilor, ce-ar fi ca tot acest miting sa se transforme intr-un mesaj pe care diaspora il adreseaza societatii romanesti? Cei care ne conduc azi nu sunt 'cauza' a ceea ce nu merge bine in tara, ci mai degraba 'efectul' a ceea ce noi, poate, nu am facut bine", a scris Dacian Ciolos pe contul sau de Facebook.

Update 17:16 - Protestatarii incearca sa ii convinga pe jandarmi sa largeasca spatiul de protest, fiindca la miting isi fac aparitia tot mai multi oameni.

Update ora 17:00 Protestatarii au fortat gardul, incercand sa intre in curtea Guvernului, si s-au imbrancit cu fortele de ordine.

Update ora 16.30  Jandarmii au intervenit cu spray lacrimogen, dupa ce cativa manifestanti au incercat sa arunce cu sticle cu apa.

Update 15:55 Protestatarii flutura steaguri si striga "Veniti cu noi, va fura si pe voi!"

Update 15:00 In Piata Victoriei sunt aproximativ 300 de manifestanti.
 
Update 14:50 In Piata Victoriei s-a anuntat, la microfon, ca autocare cu protestatari au fost blocate la intrarea in Capitala. 

Update 12:00 Circa 100 de oameni sunt in Piata Victoriei. Protestatarii striga: "Hotii"
 
Politia Romana a anuntat prompt printr-un comunicat:
 
”Avand in vedere informatiile vehiculate in spatiul public, conform carora mai multe autovehicule au fost oprite, in mai multe localitati din tara, precum si la intrarea in municipiul Bucuresti, si nu li se mai permite deplasarea, respectiv intrarea in Capitala, Centrul de Informare si Relatii Publice al Inspectoratului General al Politiei Romane este abilitat sa comunice urmatoarele:
 
La nivel national, nu a existat niciun caz in care un autovehicul sa fie oprit in trafic si sa nu i se permita deplasarea catre municipiul Bucuresti.
 
Politistii sunt in trafic pentru siguranta si fluenta traficului rutier, prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum si salvarea de vieti.
 
Avem rugamintea sa verificati, la autoritatile competente, informatiile aparute in spatiul public, pentru a nu da curs unor speculatii. Va multumim!"

Nu e Mitingul Diasporei, e Mitingul Neamului Romanesc


Va amintim ca astazi, 10 august, este data la care s-a anuntat marele Miting al Diasporei. O forma de manifestare publica, prin care romanii plecati peste hotare isi exprima dezaprobarea si revolta fata de actualul Guvern. Desi au fost jigniti si batjocoriti public de unii oficiali romani, cum s-a intamplat in cazul doamnei europarlamentar Grapini, ce a spus ca pentru a participa la acest miting ai nevoie de "certificat de prost", romanii mai spera inca intr-o Romanie mai buna.

Nimanui nu ii place sa isi lase plaiurile natale pentru a pleca in afara si a munci pe pamant strain, munci chinuitoare, departe de familie, prieteni si amintiri. Si totusi, milioane de romani o fac. O fac pentru ca in Romania nu mai exista speranta izbavirii, a unui trai mai bun, a evolutiei.

In Romania abia se supravietuieste, daca nu vorbim de acea mana de oameni care isi poate permite orice, pe spatele romanilor, oamenii de rand abia isi mai duc zilele de la o luna la alta. Macar in strainatate se mai poate pune un ban "de o parte". Acea parte care e trimisa in tara si care reprezinta "o injectie" constanta in economia interna. Economie cu un PIB redus, inflatie accelerata si Robor urias. Fara banii romanilor plecati, ar fi si mai rau.

Si nu doar trimit bani. Astazi vin sa isi apare tara. Sa o faca mai buna si asa ... poate se vor intoarce sa munceasca pentru ea.

Citeste si: O banca din Romania a primit cea mai dura sanctiune din istorie din partea Protectiei Consumatorilor. Care sunt motivele
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos
Economie

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos

today19 Apr. 2024
Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Comunicate

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase

today19 Apr. 2024
Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024
ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul
Economie

ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul

today19 Apr. 2024
Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar

today19 Apr. 2024
Raben Romania lanseaza o noua ruta de transport intre Timisoara si Viena
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Raben Romania lanseaza o noua ruta de transport intre Timisoara si Viena

today19 Apr. 2024
Monedele meme care continua sa creasca (P)
Business

Monedele meme care continua sa creasca (P)

today19 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024
ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul
Economie

ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul

today19 Apr. 2024
Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar
Banii tai - sectiune de educatie...

Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar

today19 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x