Playing for Interculturality, un succes european validat de primii utilizatori

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Playing for Interculturality, un succes european validat de primii utilizatori Playing for Interculturality, un succes european validat de primii utilizatori
de Manager.ro la 27 Aug. 2013
Urmareste-ne pe Google News
playing for interculturalityadultiromaniamembriutilizatoristate membreolanda

Zeci de adulti din Europa dar si de pe alte continente si-au exersat competentele interculturale, participand la etapa de validare a jocului social inovativ Playing for Interculturality.

P4I – Playing for Interculturality (Jucând pentru Interculturalitate) este un proiect european, finantat de catre Comisia Europeana în cadrul programului de învatare pe tot parcursul vietii, sub-programul Grundtvig. Proiectul a fost aprobat în 2011 si va fi implementat în decurs de 2 ani, in baza parteneriatului dintre INVESLAN- Spania, Institutul European pentru Managementul Diversitatii - Spania, SQ Learn - Grecia, CNIPA – Italia, SPI – Societatea Portugheza de Inovatie, INCSMPS – Institutul National de Cesrcetare Stiintifica in Domeniul Muncii si Protectiei Sociale- Romania, Learnit3D - Marea Britanie si Twin Learning LLC- SUA.
 
Acest joc social inovativ ofera posibilitatea adultilor din Europa sa-si dezvolte abilitatile multiculturale, motivându-i sa participe în mod activ si sa interactioneze cu alti utilizatori, stimulându-le competentele cheie, cum ar fi socializarea digitala si abilitatile de utilizare a calculatorului.
 
P4I - Playing for Interculturality (joaca pentru Interculturalitate) se adreseaza tuturor adultilor beneficiari de formare, precum si profesorilor, formatorilor si expertilor în utilizarea de metodologii de predare inovative, din diferite sectoare ale educatiei. Obiectivul jocului este de a obtine un loc de munca într-o organizatie internationala. Participantii isi pot testa competentele interculturale în 3 etape: un interviu de recrutare, selectarea unei echipe multiculturale si organizarea unei întâlniri de lucru cu echipa. Urmeaza, apoi, o serie de interactiuni la birou cu oameni apartinând unor culturi diferite.
 
Perioada de validare a fost organizata in perioada 10.06 – 5.07 2013. INCSMPS a derulat anterior o etapa de testare a prototipului initial, perioada in care au fost identificate o serie de imbunatatiri necesare pentru a fi cat mai potrivit utilizatorilor finali. Etapa validarii a constat in selectarea participantilor, 72 de persoane adulte din Romania si alte state membre – Germania, Olanda, Bulgaria, Polonia, Austria dar si state din afara UE, precum Turcia, Islanda, Canada.
 
Invitatiile au fost transmise prin e-mail sau Facebook, sesiunile de validare fiind organizate on-line sau fata-in-fata. Expertii proiectului au colectat, apoi, raspunsurile participantilor, analizand feedback-ul acestora si elaborand raportul de validare. Participantii selectionati pentru testare au fost alesi din randul cunoscatorilor limbii engleze, jucatori on-line sau interesati de acest tip de joc, utilizatori de Facebook si conectati la mediul intercultural.
 
Marea majoritate a celor care au testat aplicatia au avut o opinie favorabila acestui proiect, apreciindu-i atat utilitatea, precum si potentialul de dezvoltare. Pentru participantii romani, cunoasterea diferentelor culturale a fost principala nevoie identificata cu acest prilej.Toti participantii au remarcat necesitatea intelegerii importantei de a avea si dezvolta aceste competente in special in aceasta perioada, in care mobilitatea generata de calatorii sau de locul de munca este facilita.
 
“Toti suntem diferiti, iar cand aceste diferente ameninta sa iti influenteze capacitatea de munca si relatiile interumane este bine sa fii pregatit”
 
Tanara inginera romanca, 29 de ani, din Austria, declara ca si-ar fi dorit sa fi avut posibilitatea de a juca P4I pe vremea cand se pregatea pentru interviul de angajare pentru agentia ONU la care lucreaza in prezent. Ea considera ca jocul este foarte util mai ales in cazul in care esti in cautarea unui loc de munca in strainatate sau intr-o companie multinationala, dar si atunci cand lucrezi deja intr-un mediu multicultural si esti nevoit sa te integrezi, sa intelegi comportamentul si reactiile colegilor. “Eu cred ca astfel de competente interculturale sunt necesare tuturora pentru ca, la urma urmei, toti suntem diferiti, iar cand aceste diferente ameninta sa iti influenteze capacitatea de munca si relatiile interumane este bine sa fii pregatit. Recomand tuturor sa incerce macar o data jocul si apoi sigur se vor gandi sa isi analizeze comportamentul propriu si sa continue sa isi dezvolte competentele intercultural”.
 
“P4I m-ar fi pregatit pentru a depasi perioada de inceput mult mai usor”
 
Un tanar cercetator din Olanda, 33 de ani, de origine romana, considera ca multe din aspectele de comportament exemplificate in jocul P4I sunt des intalnite in institutul de cercetare in care lucreaza si de cele mai multe ori noii angajati au problem de adaptare pe care le depasesc cu greu fara ajutor. “Personal am avut probleme de adaptare, in special in viata privata, la locul de munca pot sa afirm ca am avut noroc sa nimeresc inca de la inceput intr-un colectiv format din personae din multe tari europene si care m-au ajutat impartasindu-mi din experienta lor de adaptare . In viata personala insa, odata plecat de la serviciu, am avut unele dificultati de adaptare, de intelegere a comportamentului si modului de gandire al olandezilor. Privind acum in urma imi dau seama ca un joc ca P4I m-ar fi pregatit pentru a depasi perioada de inceput mult mai usor ”.
 
“Jucand P4I am devenit constienta de competentele interculturale dobandite pe parcursul anilor petrecuti in strainatate”
 
Gabriela, 52 de ani, o romanca care munceste in Brazilia a povestit ca personal s-a confruntat cu multe situatii in care diferentele culturale i-au ingreunat integrarea la locul de munca, pe langa unele bariere de limba si limbaj. Ea considera insa ca dezvoltarea competentelor interculturale necesita timp, iar jocul P4I este un instrument util in primul rand pentru constientizarea nevoii de dezvoltare a acestor competente. “In decursul vietii am avut ocazia sa calatoresc, sa traiesc si sa muncesc in multe tari cu culturi total diferite, din Australia pana in Brazilia. Jucand P4I am devenit constienta de competentele interculturale dobandite pe parcursul anilor petrecuti in strainatate. Acum sunt mult mai sigura pe capacitatea mea de adaptare la un nou mediu de viata si munca insa la inceput fiecare schimbare a presupus un stres foarte mare si m-a solicitat foarte mult in perioada de adaptare”
 
“Cu astfel de instrumente cum este jocul P4I cred ca demersurile pentru obtinerea unui loc de munca in strainatate s-ar simplifica mult”
Alexandra, romanca, 30 de ani, care traieste si munceste in Dubai a declarat: “Sunt foarte incantata sa constat ca se dezvolta astfel de instrumente de training pentru competente de care multi nici nu stiu insa fara de care nu este posibil sa lucrezi intr-o tara straina. Am intalnit aici in Dubai romani care s-au adaptat foarte usor insa cei mai multi au avut nevoie de mult timp si chiar de ajutor pentru a se integra. Acelasi lucru pot spune si despre alti colegi din alte tari care fara ajutorul conationalilor nu ar fi reusit sa se adapteze. Este adevarat ca pentru persoanele mai tinere si care au un nivel de educatie mai inalt este mai usor, insa cu astfel de instrumente cum este jocul P4I cred ca demersurile pentru obtinerea unui loc de munca in strainatate s-ar simplifica mult iar integrarea la locul de munca ar fi mult mai usoara”.
 
“Tinerii de astazi prefera sa se informeze pe internet sau sa isi intrebe prietenii pe Facebook”
 
Un specialist IT, din Romania, in varsta de 32 de ani, afirma ca astfel de aplicatii de formare a unor competente se cauta tot mai mult pe piata IT deoarece, mai ales pentru tineri, mijloacele si metodele clasice de invatare, informare, training nu mai sunt potrivite, nu mai raspund nevoilor lor si nu ii atrag. “In general, tinerii de astazi prefera sa se informeze pe internet sau sa isi intrebe prietenii pe Facebook, sa se joace pe calculator, tablet, telefon, iar daca putem ca prin aceste activitati sa ii ajutam sa isi dezvolte competente diverse atunci cu siguranta toti vom avea de castigat.” 
 
Odata incheiata etapa de validare, jocul este disponibil pentru orice persoana interesata in dezvoltarea competentelor interculturale, accesand aplicatia de pe pagina de Facebook. 
 
https://apps.facebook.com/pfinterculturality/?fb_source=302&ref=bookmarks&count=0&fb_bmpos=2_0 
 
Mai multe detalii pe 
http://www.p4i-project.eu. 
sau pe pagina: https://www.facebook.com/Playing4interculturality

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x