Premiera in Romania: Scoala de Studii Antreprenoriale si Manageriale. Cursurile sunt tinute si de profesori de la Cambridge

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Premiera in Romania: Scoala de Studii Antreprenoriale si Manageriale. Cursurile sunt tinute si de profesori de la Cambridge Premiera in Romania: Scoala de Studii Antreprenoriale si Manageriale. Cursurile sunt tinute si de profesori de la Cambridge
de Redactia Manager la 06 Iul. 2011
Urmareste-ne pe Google News
managementantreprenoriatimm-uri

Scoala de Studii Antreprenoriale si Manageriale: Obiectivele Scolii de Studii Antreprenoriale si Manageriale sunt: 1. Sa pregateasca intreprinzatori capabili sa creeze o firma pana la sfarsitul cursurilor; 2. Sa realizeze un training antreprenorial inovativ, cu un puternic caracter pragmatic.

Prin intermediul Scolii de Studii Antreprenoriale si Manageriale se transfera de la Anglia Ruskin University din Cambridge un model educational inovativ, care pune accentul pe interactivitate, pe imbinarea teoriei cu practica, pe noutatea metodelor de evaluare si transfer al cunostintelor si pe implicarea intreprinzatorilor in elaborarea programei si a materialelor de curs, pe de o parte, si in programul de mentoring si consiliere, pe de alta parte.

Scoala creata in cadrul proiectului ANTREMAN este astfel prima din Romania care asigura cresterea gradului de corelare a educatiei cu realitatile economice prin imbinarea abordarii academice cu pragmatismul specific mediului de afaceri.
Participantii la cursurile Scolii de Studii Antreprenoriale si Manageriale vor fi persoane care doresc sa demareze o activitate independenta si doresc sa isi maximizeze sansele de succes prin dezvoltarea abilitatilor si cunostintelor antreprenoriale si manageriale. Acestia vor beneficia de know-how-ul si de experienta profesorilor si intreprinzatorilor din Marea Britanie si Romania.

Un factor determinant pentru succesul Scolii de Studii Antreprenoriale si Manageriale il reprezinta experienta si know-how-ul partenerului transnational - Anglia Ruskin University Cambridge - care deruleaza un program similar care se bucura de mare apreciere la nivelul studentilor si reprezentantilor mediului academic din Marea Britanie.

Module de curs

1. Foundations of Enterprise & Entrepreneurship

Obiectivul principal al cursului consta in furnizarea principalelor elemente teoretice si cu caracter aplicativ necesare infiintarii si conducerii unei afaceri.  In acest sens se utilizeaza metode de pregatire mixte care imbina in proportii relativ egale transmiterea de cunostinte cu dezvoltarea capacitatii cursantilor de a le aplica, concomitent cu modificarea comportamentelor persoanelor instruite. Se va avea in vedere asigurarea contactului direct al cursantilor cu intreprinzatorii, atat la cursuri, cat si in urma vizitelor efectuate de acestia in firme pentru realizarea studiilor aferente diverselor teme. 

In cadrul acestui modul, se urmareste formarea in randul cursantilor  a unei imagini realiste cu privire la conducerea unei afaceri prin combinarea aspectelor teoretice cu cele practice. 

2. Enterprise in Action

Modulul acopera competentele de baza necesare in afaceri, cu accent pe spiritul antreprenorial si creativitate. Pe parcursul a 14 saptamani studentii invata despre functiile de baza si procesele necesare pentru infiintarea si functionarea unei noi firme; planificarea afacerilor, marketing, finante, management operational etc., si apoi trebuie sa puna in practica aceste cunostinte prin dezvoltarea propriei idei de afacere, plan de afaceri si prezentarea acesteia in fata investitorilor.

3. Learning in Residence

Studentii sunt plasati intr-un mediu antreprenorial, nu in stilul clasic, in care li se atribuie un nivel limitat de sarcini, ci intr-un mod care sa-i permita contactul cu realitatile mediului de afaceri si sa-i ofere oportunitati pentru dezvoltarea abilitatilor personale prin intermediul ghidarii si supervizarii discrete.  In cadrul programului, aceasta este prima etapa a contactului studentilor cu mediul de afaceri. Acest modul devine, astfel, un element cheie al programului, deoarece ofera studentilor fara experienta, un model de succes in afaceri.

4. Building your Skills

La finalizarea cu succes a acestui modul cursantii vor fi capabili:

1. Sa utilizeze tehnici adecvate pentru prezentari eficiente, atat scrise cat si orale
2. Sa comunice eficient si eficace
3. Sa isi dezvolte abilitatile creative, utilizandu-le in rezolvarea de probleme
4. Sa poata purta o negociere de succes
5. Sa poata realiza o analiza cantitativa sau calitativa
6. Sa poata realiza un diagostic sau o analiza SWOT

5. Being Enterprising

Acest modul are in vedere dezvoltarea competentelor de afaceri in ceea ce priveste capacitatea intreprinzatorului de a elabora si aplica o viziune de afaceri atractiva si realista.

In cele 14 saptamani, cursantii isi vor insusi cunostinte si instrumente care sa le faciliteze crearea si dezvoltarea afacerii, intr-un mediu din ce mai competitiv.

Dintre temele majore abordate mentionam leadership-ul, networking-ul, managementul resurselor umane, cultura organizationala, managementul schimbarii etc., domenii de interes major si de mare impact asupra functionalitatii si performantelor firmei.

6. Managing Tomorrow’s Company

In cadrul acestui modul se va desfasura al doilea stagiu de practica din cadrul programului, care are ca obiectiv implicarea activa a cursantilor in depistarea si rezolvarea cu succes a problemelor, care apar in IMM-urile din Romania, oferind totodata solutii fezabile si durabile pentru dezvoltarea acestora in viitor.

De aceea, in cadrul acestui modul, cursantii vor elabora un plan de afaceri individual, dupa modelul celui realizat in cadrul modulului „Learning in Residence” desfasurat in primul semestru, care va fi realizat pe de o parte, dupa abordarea Anglia Ruskin University (varianta simplificata, care pune in prim plan ideea inovativa - prezentat in fata comisiei de evaluare la sfarsitul modulului) iar pe de alta parte, dupa abordarea si metodologia practicata in Romania (varianta detaliata, care urmeaza indeaproape etapele elaborarii unui plan de afaceri clasic, care va fi prezentat investitorilor in semestrul urmator, in cadrul modulului „Learning by Doing”).

7. Building higher level skills

Modulul se bazeaza pe folosirea produsului informatic PRELEM XXI, ce simuleaza cea mai mare parte a activitatilor unei firme, permitand desavarsirea pregatirii metodologico-practice a studentilor din anul terminal. Obiectivele principale avute in vedere prin utilizarea intensa a metodelor active (joc managerial, dezbatere studii de caz etc.) sunt:

 - formarea viziunii economico-manageriale sistemice asupra functionarii si dezvoltarii firmei; 

-  dezvoltarea capacitatii cursantilor  de a concepe si implementa strategii si politici globale, de a fundamenta decizii (in conditii de risc, certitudine si incertitudine), de a construi, de a organiza si lucra eficient in echipe manageriale de tip participativ.

8. Foresights & Futures

Pentru indeplinirea acestor obiective, modului va:

- identifica si revizui competentele cheie cerute de catre organizatiile antreprenoriale in tranzactiile internationale;

- evalua rolul guvernului in construirea culturilor antreprenoriale si sprijinirea intreprinderilor;

- dezvolta scenarii de viitor privind rolul intreprinderilor in dezvoltarea economiilor locale, regionale, nationale si transnationale;

- utiliza o gama larga de surse si metode informatizate pentru a puncta aspectele de referinta privind intreprinderile si spiritul antreprenorial intr-o varietate de contexte si culturi;
9. Learning by doing

Acest modul de practica din ultimul semestru al programului Antreman are rolul de a facilita procesul de implementare a planurilor de afaceri si de a acorda asistenta de tip coaching si mentoring pentru proiectarea sistemului de management al intreprinderii.

Modulul se va finaliza prin crearea afacerilor proprii, prin implementarea Planului de Afaceri pentru dezvoltarea unor IMM-uri din Romania si apoi vor fi selectate si prezentate, in cadrul unei conferinte, planurile de management reprezentative pentru firmele incubate.

Informatii pentru cei ce doresc sa se inscrie:

Inscrierea candidatilor se va realiza prin intermediul site-ului www.scoala-antreman.eu  in perioada 1-31 iulie 2011. 
 
Selectia cursantilor se va realiza in doua etape:

 - preselectia a 300 de candidati in perioada 1-20 august 2011 pe baza CV-ului, eseului „De ce si cum vreau sa devin intreprinzator?”, testului antreprenorial „PI test” si chestionarului pe care candidatii trebuie sa il completeze;

 - selectia finala a celor 200 de cursanti in perioada 1-20 septembrie 2011 pe baza interviului si a testului de inteligenta.

Participantii la cursurile Scolii de Studii Antreprenoriale si Manageriale trebuie sa indeplineasca  doua conditii minime obligatorii: 
 
- absolvirea unei facultati; 

- cunoasterea limbii engleze.
 
Elementele care se vor avea in vedere cu prioritate in selectia studentilor sunt:

 a) Existenta unei puternice motivari pentru a deveni intreprinzator;
 b) Posedarea de calitati native pentru a deveni intreprinzator;
 c) Capacitatea de a identifica o oportunitate de afaceri potential viabila; 
 
Promotorul proiectului:

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) este o confederatie patronala romana, cu personalitate juridica, independenta, non-profit, neguvernamentala si apolitica, reprezentativa la nivel national, de utilitate publica. 

CNIPMMR se focalizeaza asupra crearii unui mediu de afaceri functional, asupra promovarii, apararii si reprezentarii intereselor intreprinzatorilor si intreprinderilor private in raporturile acestora cu organele puterii si cu administratia de stat, precum si in relatiile cu alte organisme din tara si din strainatate. CNIPMMR se axeaza de asemenea pe furnizarea anumitor categorii de informatii, cunostinte si servicii IMM-urilor, in vederea cresterii potentialului si competitivitatii acestora.

In prezent, CNIPMMR are in structura sa 8 federatii regionale, in toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale Romaniei, precum si 102 de membri asociati (organizatii patronale teritoriale si sectoriale - de ramura, ale tinerilor intreprinzatori si femeilor de afaceri).
CNIPMMR este membru al Consiliului Economic si Social, participand activ la dialogul social tripartit autonom. CNIPMMR participa de asemenea la dialogul social bipartit, fiind membru al comisiei de negociere a contractului colectiv de munca unic la nivel national. La nivel national, CNIPMMR reprezinta interesele membrilor sai in multiple organisme tripartite si Comisii de Dialog Social. 

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania organizeaza anual Topul National al Firmelor Private din Romania, Ziua Intreprinzatorilor si Forumul National al IMM-urilor, evenimente de mare amploare la care participa sute de invitati, majoritatea intreprinzatori, dar si reprezentanti ai organismelor guvernamentale si neguvernamentale care pot sprijini dezvoltarea sectorului privat si constituirea unei adevarate economii de piata.

Incepand cu anul 2002, Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania realizeaza anual Carta Alba a IMM-urilor din Romania, lucrare elaborata de un colectiv de specialisti care reprezinta cea mai cuprinzatoare analiza a fenomenului antreprenorial realizata in Romania.

Anglia Ruskin University este una dintre cele mai mari universitati din Marea Britanie, avand un numar de 26.000 studenti. In anul 2008, Anglia Ruskin University s-a clasat in topul celor mai bune universitati de cercetare. Universitatea a investit peste 85 de milioane de lire in dotarile campusurilor si si-a extins foarte mult activitatea, in prezent oferind peste 60 de programe de licenta, pe diferite specializari. Anglia Ruskin University are o experienta indelungata in cercetare si transfer de cunostinte, misiunea sa fiind aceea de a contribui la dezvoltare continua a domeniilor de cercetare prin implicarea in diverse proiecte nationale si internationale. De asemenea, Anglia Ruskin University este activ implicata in dezvoltarea sociala, culturala si economica a regiunii. 

Academia de Studii Economice Bucuresti este o institutie de invatamant superior economic cu o lunga traditie in pregatirea studentilor, cercetatorilor, masteranzilor si doctoranzilor, dar si in consilierea companiilor in diverse domenii: resurse umane, management, contabilitate, finante etc. Infiintata in 1913, in prezent institutia de invatamant superior are peste 30.000 de studenti, la toate formele de invatamant, fiind considerata in Romania cea mai reprezentativa universitate in domeniul economic. La nivelul Academiei de Studii Economice exista in prezent 18 centre de cercetare stiintifica. In cadrul subdiviziunilor existente functioneaza 104 colective de cercetare cu activitate permanenta, numeroase dintre acestea avand ca teme de cercetare resursele umane, managementul si economia bazate pe cunostinte sau problematica IMM-urilor.

Ultimele NOUTATI

De la ce varsta e obligatoriu sa pui bani deoparte
Economie

De la ce varsta e obligatoriu sa pui bani deoparte

today29 Mar. 2024
Ce sa eviti sa spui si sa faci in fata patronului, dupa ce iti dai demisia
Economie

Ce sa eviti sa spui si sa faci in fata patronului, dupa ce iti dai demisia

today29 Mar. 2024
Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri
Business

Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri

today29 Mar. 2024
Mileniali, Gen Z, Boomers: 4 diferente generationale in preferintele de lucru pe care merita sa le cunosti ca manager
Companii

Mileniali, Gen Z, Boomers: 4 diferente generationale in preferintele de lucru pe care merita sa le cunosti ca manager

today29 Mar. 2024
Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice
Life Style

Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice

today29 Mar. 2024
Cum ti se reflecta personalitatea in alegerea masinii
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Cum ti se reflecta personalitatea in alegerea masinii

today29 Mar. 2024
Reductoarele melcate si coaxiale – parti integrante ale industriilor care folosesc utilaje si echipamente electrice
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Reductoarele melcate si coaxiale – parti integrante ale industriilor care folosesc utilaje si echipamente electrice

today29 Mar. 2024
Noua moneda meme Slothana, de pe Solana, strange 500.000 USD in prima zi de prevanzare – Urmatorul crypto care poate creste de 100x? (P)
Business

Noua moneda meme Slothana, de pe Solana, strange 500.000 USD in prima zi de prevanzare – Urmatorul crypto care poate creste de 100x? (P)

today29 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri
Business

Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri

today29 Mar. 2024
Mileniali, Gen Z, Boomers: 4 diferente generationale in preferintele de lucru pe care merita sa le cunosti ca manager
Companii

Mileniali, Gen Z, Boomers: 4 diferente generationale in preferintele de lucru pe care merita sa le cunosti ca manager

today29 Mar. 2024
Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice
Life Style

Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice

today29 Mar. 2024
Cum ti se reflecta personalitatea in alegerea masinii
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul...

Cum ti se reflecta personalitatea in alegerea masinii

today29 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x