Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Romanii lanseaza turismul cu autoservire


Romanii lanseaza turismul cu autoservire
de la 25 Iul. 2016
Romanii lanseaza turismul cu autoservire
Tags: autoservireturismromania

Ani de zile, romanii s-au scarpinat in cefele oricum mai subtiri decat cele ale vecinilor de la Sud de Dunare, nereusind sa inteleaga cum de au reusit acestia din urma sa dea lovitura prin lansarea si apoi specializarea in turismul all inclusive. Pentru ca, orice s-ar spune, ani buni de zile, bulgarii ne-au cam luat fata la turismul cel aducator de multi bani la bugetul oricarui stat.


Numai ca “reteta” aplicata de catre bulgari pare sa fi fost una cat se poate de simpla, ea bazandu-se practic, in principiu, doar pe doi factori. Astfel ca, in primul rand, au redus la minim taxele aferente domeniului turistic si apoi i-au lasat pe germani sa-si faca ei treaba cum stiu mai bine. Si cam asta a afost tot, rezultatele fiind mai mult decat notabile.

Iata insa ca ultimele evenimente pe plan international si securitatea tot mai precara a turistilor in zonele care ne atrasesera ca niste magneti si proprii nostri turisti au facut ca Romania sa redevina, in acest an, destinatia turistica numarul unu. Asa ca, la mare sau la munte, 2016 se anunta a fi, de departe, cel mai bun an din ultimul deceniu, mai ales ca se pare ca pana si vremea s-a hotarat sa dea o importanta mana de ajutor in acest sens. Numai ca marea surpriza a verii este lansarea, mai ales de catre micii patroni din turism, a asa-numitului turism cu autoservire.

Desigur, la acesta bietii antreprenori au recurs mai mult de nevoie, decat din complicate strategii manageriale, dar iata ca noul concept suta la suta romanesc nu doar ca a prins, dar se si impune pe zi ce trece. Si asta pentru simplul fapt ca, in Romania zilelor noastre, patronii nu mai au pe cine sa angajeze, si daca ar da cu tunul si chiar daca umbla la salarii sau alte beneficii pentru a atrage mana de lucru. Fie ea si una necalificata, ca de specialisti nici macar nu poate fi vorba, dupa cum o arata realitatea de fiecare zi.

Asa ca, la mare, “rup” autoservirile, care au devenit mai profitabile si decat magazinele alimentare de unde turistul roman de cearsaf continua sa se alimenteze cu baxuri de bere la PET. Mai mult chiar, la multe astfel de terase care au impanzit litoralul exista un singur casier, turistii fiind invitati sa-si cantareasca singuri produsele alese si sa se serveasca, punandu-si in farfurii. Si s-a ajuns aici doar pentru ca, dupa cum recunosc patronii, nu au mai gasit oameni, nici macar in zonele defavorizate, pe care sa-i angajeze drept ospatari sau picoli. Asa ca nu au avut incotro si s-au adaptat. Iar romanii, bucurosi ca scapa astfel si de corvoada darii unui bacsis, au imbratisat din mers moda mesei la autoservire.

Mai nou, moda a prins si la munte, chiar daca nu inca si pe exlusivista Vale a Prahovei. In schimb, de la Runcu pana la Moeciu, tot mai multi proprietari de pensiuni, care nu reusesc sub nicio forma sa angajeze cameriste sau bucatari pentru pregatirea micului dejun inclus in pret, au lasat mai jos tarifele si le ofera turistilor varianta sa se autogospodareasca singuri, facandu-si paturile sau dandu-le acces nelimitat la bucatarii si camara cu provizii. Si, cel putin deocamdata, turismul cu autoservire incepe sa faca furori si in zona de munte.

 

Contributor Manager.ro


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.
Manager


Newsletter zilnic GRATUIT
Protectia Datelor cu Caracter Personal
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Manager.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Top imagine

Comentarii

0 comentarii


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Top imagine
Newsletter zilnic GRATUIT
Protectia Datelor cu Caracter Personal
Aboneaza-te la newsletterul Manager.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit  "Protectia Datelor cu Caracter Personal".


Cele mai citite stiri




Advertisement
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

Protectia Datelor cu Caracter Personal


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016