Studiu Oracle si Accenture: Directorii financiari devin evanghelisti al tehnologiei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Studiu Oracle si Accenture: Directorii financiari devin evanghelisti al tehnologiei Studiu Oracle si Accenture: Directorii financiari devin evanghelisti al tehnologiei
de Manager.ro la 02 Apr. 2014
Urmareste-ne pe Google News
studiioracleaccenturedirectori financiaricfoaccenture

Pentru a determina rolul tehnologiei in finantele moderne, Oracle si Accenture au sustinut un studiu global realizat impreuna cu Longitude Research, intitulat "Puterea finantelor moderne: CFO-ul ca evangelist al tehnologiei."

La studiu au participat 1,275 de directori financiari, executivi de varf si de mijloc din organizatii cu vanzari anuale de peste 250 milioane USD din intreaga lume. Dintre acestia, 670 lucreaza la companii din diverse industrii din EMEA. O suta dintre ei sunt executivi fara atributii directe de administrare financiara. Studiul a relevat ca:

CFO-ul modern este un evanghelist al tehnologiei care intelege valoarea tehnologiilor digitale si cloud pentru procesele financiare si pentru companie in ansamblu, dar exista in continuare un decalaj intre realitate si aspiratiile directorilor financiari.

Departamentele financiare recunosc ca instrumentele cloud vor fi utile pentru bugetare, planificare si previzionare, si ca aceste instrumente sustin mandatul finantelor moderne de a fi un partener strategic in cresterea afacerii.

Pentru a fi un partener strategic al companiei, echipele financiare avangardiste folosesc instrumente analitice sofisticate, aplicatii moderne si cele mai recente instrumente sociale, mobile, cloud si colaborative pentru a ramane conectate la viziunea, strategiile si activitatile colegilor lor din companie.

In timp ce studiul a relevat ca multi CFO fac pasi importanti pentru a mari productivitatea si eficienta proceselor cu ajutorul tehnologiei, este clar ca mai sunt multe de facut. De exemplu, foarte multe companii se bazeaza in continuare pe informatii perimate pentru decizii esentiale, nu in ultimul rand din cauza dificultatii de a consolida numeroase sisteme disparate.

Raportul demonstreaza ca directorii financiari au facut progrese in ultimul an. Potrivit unui studiu anterior realizat de Oracle si Accenture, CFO-ul ca si catalist al schimbarii ar dori sa fie mai implicat strategic, dar este nevoit sa se concentreze prea mult asupra costurilor, volatilitatii economice si complexitatii organizatiei.

Concluziile studiului

Directorii executivi sunt vazuti ca evangelisti ai tehnologiei, dar se mentine un decalaj important intre realitate si aspiratiile lor:

Peste doua treimi din respondenti sunt de acord ca CFO-ul este un puternic sustinator al puterii de transformare oferita de tehnologie, si aproape trei sferturi dintre directorii financiari cred ca tehnologii precum cloud-ul, solutiile mobile si retelele sociale vor schimba felul in care finantele sunt structurate si administrate.

Totusi, doar 20% din executivii de top cred ca organizatiile lor financiare au adoptat tehnologii de varf, in contrast cu organizatiile de vanzari, in care 43% din executivii de la varf spun ca au facut aceasta tranzitie.

Este nevoie de noi abilitati si capacitati analitice pentru operatiunile financiare moderne:

50% din respondentii din regiune au vazut o crestere a numarului de analisti angajati in ultimii doi ani, ceea ce reflecta nevoia in crestere de talent financiar cu abilitati analitice mai profunde si mai extinse.

De exemplu, 41% din respondenti simt ca abilitatea finantelor de a oferi o radiografie la zi a performantei, comparativ cu bugetele, este “sub asteptari”.

Directorii financiari aleg solutiile cloud pentru a-si moderniza procesele:

Respondentii recunosc potentialul solutiilor cloud de a oferi date relevante prin analizele avansate si informatiile de business. Peste un sfert din respondenti (28 %) folosesc deja solutiile cloud pentru a sustine bugetarea, planificarea si previzionarea, iar alti 33% intentioneaza sa le transfere in cloud in urmatorul an.

Mai mult, peste doua treimi din executivii intrebati au adoptat un sistem bazat pe cloud in anumite departamente pentru finantele de baza (24 de procente), sau urmeaza sa faca acest lucru (45 de procente).

Directorii financiari continua sa se concentreze pe automatizarea proceselor, consolidarea sistemelor si raportarea in timp real pentru a perfectiona procesele, dar mai sunt multe de facut:

In timp ce aproximativ 30 % din directorii financiari si de business care au participat la studiu recunosc ca procesele lor sunt inca bazate pe hartie, exista o tendinta clara de automatizare si digitalizare a proceselor, cu aproape 44 % din repondenti care folosesc aplicatii mobile si 53% dintre ei care folosesc sisteme web.

Am ajuns la un punct critic al tehnologiei:

Concluziile raportului arata ca maturizarea analizelor big data, solutiile cloud, mobile si retelele sociale ne-au adus la un punct critic in care companiile trebuie sa isi re-evalueze strategiile digitale.

70 % din respondenti cred ca aceste tehnologii vor schimba felul in care isi conduc si isi structureaza procesele financiare in companie

Mai mult de jumatate din respondenti mentioneaza o crestere a flexibilitatii, o scadere a timpului de raspuns, analize mai bune si costuri operationale mai mici ca fiind prioritatile lor pentru viitor. Organizatiile se asteapta deci ca directorii financiari sa aiba o pondere tot mai mare in deciziile privind investitiile in IT.

66 % din respondenti sunt de acord ca finantele inteleg foarte bine oportunitatile de transformare oferite de tehnologiile emergente. Cu un set extins de abilitati si experienta in analiza datelor de business, directorii financiari sunt bine pozitionati pentru a identifica “punctul sensibil ” al achizitiilor IT si pentru a ajuta companiile sa isi alinieze transformarea digitala cu obiectivele viitoare.

Managementul superior sustine viziunea tehnologica:

Doar 5 procente din respondenti au mentionat lipsa de sprijin de la managementul de varf ca fiind o bariera in adoptarea noilor tehnologii in operatiunile financiare. Capabilitatea, mai degraba decat dorinta, pare sa fie un factor mai important - 38 % din respondenti spun ca lipsa abilitatilor interne este un obstacol important.

Webcast: CFO-ul ca evanghelist al tehnologiei: cat de eficient folositi tehnologia pentru a sustine strategia companiei si a stabili agenda de crestere ?
 
Oracle si Accenture au sustinut un webcast pentru a discuta concluziile studiului. La discutie au participat Jeff Henley, presedintele al board-ului Oracle, Scott Brennan, managing director Accenture Finance & Enterprise Performance, si Stuart Brown, senior vice president si CFO al Red Robin International, Inc. Inregistrarea acestui eveniment este disponibila la: http://www.cfo.com/webcasts/index.cfm/l_eventdetail/14705976?pcode=ORA031914_a.

Citate

“Finantele moderne nu se mai multumesc doar cu limitarea costurilor si cauta noi modalitati de a oferi informatii esentiale si valoare companiei,” a declarat Dee Houchen, Senior Director of Applications, Oracle, “Studiul arata ca directorii financiari isi folosesc din ce in ce mai mult cunostintele operationale si expertiza analitica pentru a oferi consultanta bazata pe date si pentru a contura directiile de inovare si crestere. Totusi exista un decalaj important intre aspiratii si realitate.”

“Directorii financiari de azi creaza organizatii financiare moderne care adopta tehnologiile cloud si alte tehnologii disruptive pentru a folosi puterea solutiilor digitale si a propulsa compania,” a declarat Scott Brennan, director Accenture Strategy in Finance & Enterprise Performance.

“Aceste noi organizatii financiare moderne vor dori sa pregateasca si sa angajeze profesionisti cu robuste abilitati analitice si cunostinte de business pentru a ajuta CFO-ul modern sa atinga intregul potential al finantelor.”
 
Din cei 1,275 respondenti, 663 (aproximativ 52 %) sunt din Europa, 268 (21 %) din America de Nord, 191 (15 %) din regiunea Asia Pacific, 89 (7 %) din Orientul Mijlociu si Africa iar 64 (5%) din America Latina. Printre specialistii in finante intrebati (975), jumatate erau CFO si directori financiari. Respondentii reprezinta companii cu vanzari anuale de peste 250 milioane USD, iar 51 % din ei reprezinta companii cu venituri anuale de peste 1 miliard USD.

Ultimele NOUTATI

ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta
Ultimele stiri economice

ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta

today19 Apr. 2024
Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii
Economie

Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii

today19 Apr. 2024
De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos
Economie

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos

today19 Apr. 2024
Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Comunicate

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase

today19 Apr. 2024
Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024
ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul
Economie

ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul

today19 Apr. 2024
Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar

today19 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos
Economie

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos

today19 Apr. 2024
Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Comunicate

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase

today19 Apr. 2024
Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x