TOP 10: Cele mai avansate tari din punct de vedere social

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
TOP 10: Cele mai avansate tari din punct de vedere social TOP 10: Cele mai avansate tari din punct de vedere social
de Manager.ro la 29 Apr. 2013
Urmareste-ne pe Google News
socialsigurantaserviciisuediaclasamentlibertate

Social Progress Index reprezinta un nou instrument de masura a progresului realizat de anumite tari, in privinta satisfacerii celor mai elementare nevoi ale omului, inlocuind indicatorii traditional ai cresterii economice. Indicatorul, realizat de profesorul Harvard Business School, Michael Porter, claseaza tarile in functie de masurile sociale si ecologice pe care le desfasoara, in scopul protejarii cetatenilor lor.

“Indicatorul Progresului Social demonstreaza ca tarile cu acelasi nivel al PIB-ului pot fi foarte diferite, din punct de vedere al avansului social”, a declarat Michael Green, directorul executiv al Social Progress Imperative.

Un exemplu? SUA se afla pe locul I in randul tarilor OECD in privinta cheltuielilor per capita raportat la sistemul sanitar, dar coboara pe XI, atunci cand vine vorba de SPI (Social Progress Index) in privinta sistemului medical si al sanatatii publice.

10. Poti reusi sa traiesti bine in Spania (daca iti gasesti un loc de munca)



Social Progress Index: Locul 10


Spania s-a situat pe locul 5 in privinta Aerului, Apei, Salubritatii Publice, dar pe locul 27 in privinta Adaposturilor si locul 41 in privinta Sustenabilitatii Ecosistemului.

Spania s-a situat bine la capitolul Oportunitati, ocupand locul 6; de asemenea, a ocupat locul 4 in privinta Accesului la Studii Superioare si 3 in privinta Egalitatii in Drepturi si Incluziunii Sociale. Marea problema a Spaniei este faptul ca 57,2% dintre tinerii cu varsta sub 25 de ani sunt someri. Acestia parasesc tara pentru a-si incerca norocul in alta parte.

9. Franta, un etalon superior



Social Progress Index: Locul 9


Franta a ocupat locul 7 la capitolele Aer, Apa, Salubritate Publica si locul 14 la categoria Adaposturi, precum si locul 36 la Sustenabilitatea Ecosistemului.

Franta s-a situat la mijlocul clasamentului in privinta Oportunitatilor, unde a ocupat locul 11. A urcat pe locul 8 in privinta Libertatii Personale si a Alegerii si locul 11 in cea a Drepturilor Individuale; Franta s-a situat pe locul 15 in privinta Egalitatii in Drepturi si Incluziunii Sociale si 14 in privinta Accesului la Studii Superioare. Statul francez a legalizat recent casatoriile intre persoanele homosexuale, dupa aprigi dezbateri.

8. Japonia isi ofera cam tot ce iti doresti



Social Progress Index: Locul 8


Japonia s-a situat pe locul 1 in privinta Adaposturilor, locul 4 in privinta Sigurantei Personale, dar a stat mai prost la capitolele Calitatea Aerului, a Apei si a Salubritatii (locul 10); Japonia a ocupat locul 12 in privinta Nutritiei si locul 10 in cea a sanatatii publice. Japonia a ocupat locul 40 in privinta Sustenabilitatii Ecosistemului.

Japonezii stau bine la capitolul Drepturi Individuale (locul 8), dar mai prost in privinta Libertatii Personale si a Alegerii (locul 26), locul 20 in privinta Egalitatii in Drepturi si a Incluziunii Sociale si locul 15 in cea a Accesului la Studii Superioare.

7. Australia le ofera rezidentilor “o franghie lunga”, pe care sa se “catere”



Social Progress Index: Locul 7


Australia a ocupat locul 9 in privinta Aerului, Apei si Salubritatii, locul 4 in cea a Nutritiei si in cea a Serviciilor Medicale de Baza. Totusi, Australia ocupa locul 22 la capitolul Adaposturi si 46 in privinta Sustenabilitatii Ecosistemului.

Australia exceleaza in zona Oportunitatilor, ocupand locul 3 si in cea a Accesului la Studii Superioare (locul 3); in privinta Drepturilor Individuale s-a situat pe locul 1, iar in cea a Egalitatii in Drepturi si Incluziunii Sociale a ocupat pozitia 6.

6. America: Sistemul educational promoveaza libertatea



Social Progress Index: Locul 6


SUA se situeaza modest in privinta satisfacerii Necesitatilor Umane de Baza; SUA ocupa locul 13 la capitolele Apa, Aer, Salubritate si Siguranta Personala, dar sta bine la capitolul Adaposturi, unde ocupa locul 5. America ocupa insa locul 48 in privinta Sustenabilitatii Ecosistemului.

Pamantul Fagaduintei s-a situat pe locul 1 in privinta Oportunitatilor, oferind un acces sporit la educatie superioara; America a ocupat locul 6 in privinta Egalitatii in Drepturi si Incluziunii Sociale si acelasi loc in cea a Drepturilor Individuale. Americanii au ocupat locul 7 in privinta Libertatii Personale si a Alegerii.

5. Germania, o masinarie sociala “bine unsa”



Social Progress Index: Locul 5


Germania s-a descurcat bine in privinta satisfacerii Necesitatilor Umane de Baza, ocupand locul 1 in privinta Alimentatiei (Nutritiei) si a Serviciilor Medicale de Baza, locul 2 in cea a Aerului, Apei si Salubritatii Publice si locul 3 in privinta Adaposturilor. Gigantul economic s-a situat insa pe locul 39 in privinta Sustenabilitatii Ecosistemului.

Germania s-a situat pe locul 10 in privinta Oportunitatilor, locul 13 - Drepturi Individuale, locul 17 - Accesul la Studii Superioare si locul 11 - Egalitatea in Drepturi si Incluziunea Sociala. Totusi, Germania s-a situat pe locul 6 in privinta Libertatii Personale si a Alegerii.

4. Canada reprezinta un pariu sigur



Social Progress Index: Locul 4


Canada a ocupat locul 1 in privinta Sigurantei Personale, dar a coborat pe 8 in cea a Nutritiei si Sistemului Medical. Canada a ocupat locul 15 in privinta Aerului, Apei si Salubritatii. In privinta Sustenabilitatii Ecosistemului, Canada s-a situat pe locul 47.

Tara a excelat in privinta Oportunitatilor, ocupand locul 4, locul 1 in privinta Egalitatii in Drepturi si Incluziunea Sociala si in zona Drepturilor Individuale, dar a coborat pe locul 9 in privinta Accesului la Studii Superioare, la o educatie mai aleasa.

3. Elvetia ofera libertate, dar nu si oportunitati



Social Progress Index: Locul 3


Elvetia s-a descurcat relativ bine la capitolul satisfacerii Necesitatilor Umane de Baza, ocupand locul 1 in zona Sigurantei Individuale si locul 3 in cea a Alimentatiei/Sistemului Medical; la capitolul Adaposturi, a ocupat pozitia 10.

Totusi, tara s-a situat mediocru la capitolul Oportunitati, unde a ocupat locul 1 in privinta Drepturilor Individuale, dar locul 12 in cea a Egalitatii in Drepturi si Incluziunii Sociale; Elvetia a ocupat locul 16 la capitolul Acces la Educatie. Elvetia nu sta bine la capitolul Acces la Educatia de Baza, ocupand locul 16, fata de locul 1, pe care l-a castigat la capitolul Accesul la Informatii si Telecomunicatii; Elvetia ocupa locul 3 in privinta Sanatatii si Bunastarii.

2. Marea Britanie este o tara curata si sanatoasa



Social Progress Index: Locul 2


Marea Britanie s-a situat excelent la capitolele Calitatea Apei, a  Aerului si Salubritatii Publice, unde a ocupat locul 1, dar a coborat pe locul 9 in privinta Adaposturilor, locul 10 in cea a Sigurantei Individuale si locul 11 la capitolele Nutritie si Servicii Medicale de Baza. Marea Britanie ocupa locul 1 in privinta Sanatatii Publice si Bunastarii, precum si la capitolul Drepturi Individuale; englezii au ocupat locul 5 in privinta Egalitatii in Drepturi si Incluziune Sociala. UK ar putea sa-si imbunatateasca rankingul la categoria Oportunitati (locul 9) si locul 12 la categoria Libertatea Personala si a Alegerii; Marea Britanie s-a situat pe locul 12 in privinta Accesului la Studii Superioare.

1. Suedia, cea mai avansata tara din lume, din punct de vedere social



Social Progress Index: Locul 1


Suedia s-a situat pe locul 1 la categoria Siguranta Personala, locul 3 la capitolele Aer, Apa si Salubritate Publica si locul 4 la Nutritie si Servicii Medicale de Baza. Cu toate acestea, a ocupat locul 37 in privinta Sustenabilitatii Ecosistemului.

In privinta Oportunitatilor, tara scandinava a ocupat locul 2; Suedia a obtinut locul 1 in privinta Libertatii Personale si a Alegerii si Drepturi Individuale si locul 5 la categoria Acces la Educatie Superioara. Cel mai modest rezultat in aceasta categorie, inregistrat de suedezi, a fost la capitolul Egalitatea in Drepturi si Incluziune Sociala, unde s-au clasat pe locul 7.

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x