10 sfaturi pentru a maximiza valoarea analizei de date

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
10 sfaturi pentru a maximiza valoarea analizei de date 10 sfaturi pentru a maximiza valoarea analizei de date
de Manager.ro la 03 Apr. 2014
Urmareste-ne pe Google News
sfaturianalizeprofitaccentrapoartebusiness

Nici un proiect nu este cu adevarat finalizat pana cand nu ii poti masura rezultatele, comparandu-le cu obiectivele pe care le stabilisei pentru a vedea cat de eficient ai fost. Poate de aceea, unul dintre beneficiile majore pe care solutiile de analiza le ofera companiilor care le folosesc in mod regulat se refera la performanta sustinuta. Analizand datele pe care le obtine din activitatea sa zilnica, indiferent de tipul de industrie in care este prezenta, o companie poate lua in mod constant acele decizii de business care sa ii asigure succesul pe piata. In caz contrar, daca aceeasi companie alege sa ignore datele si nu face eforturi pentru a le analiza corect, potentialul sau de business scade simtitor. Intrebarea care se pune, atunci, este: cum sa facem pentru a valorifica pe deplin potentialul solutiilor de analiza de date pentru a ne asigura cel mai bun suport decizional? Qlik si Plaut Consulting Romania, partenerul sau teritorial oficial pentru Romania, au identificat un set de 10 sfaturi mai putin cunoscute pentru succesul solutiilor de analiza.

Creeaza un plan de actiune clar

Aceasta afirmatie nu pare neaparat cel mai bine ascuns sfat, insa, surprinzator, reprezinta o etapa extrem de importanta pe care multe organizatii o neglijeaza atunci cand pregatesc implementarea unui proiect de analiza de date. Companiile cu cel mai mare succes sunt cele care initiaza proiecte pornind de la o strategie clara, care ia in considerare atat obiectivele, cat si metodele prin care va fi masurat succesul si in care toti cei direct interesati cad de acord asupra directiei de actiune. 

Utilizati solutiile de business discovery pentru a reliefa probleme de calitate a datelor

Daca asteptati setul perfect de date, s-ar putea sa asteptati la nesfarsit – foarte rar se intampla sa obtineti date complete despre activitatea dumneavoastra, care sa va ofere un raspuns clar pentru orice intrebare. De aceea, o varianta mai buna este sa valorificati datele in forma in care se gasesc, folosind instrumentele de analiza pe care le detineti pentru a observa aspectele lor inedite. Cei care sunt direct responsabili de date pot invata lectii valoroase pornind de la aceste anormalitati, ajutandu-i, in timp, sa isi imbunatateasca procesele de lucru. Pe termen lung, aceasta abordare va poate ajuta sa schimbati modul in care adunati datele si, astfel, sa cresteti calitatea lor. 

Colaborati cu un designer

Modul in care utilizatorii vizualizeaza datele influenteaza puternic modul in care le si inteleg, ceea ce inseamna ca aspectul estetic joaca un rol important in analiza datelor. Un designer bun va poate ajuta sa creati o experienta de utilizare simpla, intuitiva si eficienta, oferindu-va un aspect deosebit al platformei si al solutiilor de vizualizare. Cu toate acestea, nu trebuie sa uitati ca dincolo de observatiile estetice, cele mai importante sunt informatiile extrase din vizualizarea corecta a datelor. 

Invatati facand

Nimeni nu creeaza un model perfect de date din prima incercare, dar acest fapt nu este neaparat un dezavantaj. Dimpotriva, el poate fi usor transformat intr-un avantaj pentru dumneavoastra, pentru ca nu exista o modalitate mai buna de a invata cum sa valorificati mai bine datele decat explorandu-le din toate unghiurile posibile. In plus, puteti alege o platforma de Business Intelligence care sa le permita tuturor sa interactioneze cu datele in felul lor si sa gaseasca raspunsuri pentru propriile intrebari – veti fi surprins de ceea ce descopera si cum pot fi folosite aceste descoperiri pentru a va sprijini mai bine strategia.

Gasiti sprijin intern

Spre deosebire de alte proiecte software, adoptia solutiilor de analiza este complet benevola in orice organizatie. De aceea, pentru ca oamenii sa afle mai repede despre o solutie noua, mai buna, si sa o sustina, companiile trebuie sa o promoveze intern. O recomandare ar fi ca departamentul de marketing sa fie implicat in acest proces, putand ajuta sa convinga mai usor intreaga organizatie de puterea solutiilor de analiza. 

Gasiti un „campion” care sa promoveze intern solutiile de analiza

O modalitate excelenta de a convinge intreaga organizatie de valoarea utilizarii solutiilor de analiza in mod regulat este sa gasiti o persoana sau o echipa influenta si vizibila, cu o nevoie de business ce poate fi rezolvata cu ajutorul acestora. Aratandu-le concret ce poate fi obtinut ii transforma chiar si pe cei mai duri critici in sustinatori, iar succesul implementarii reprezinta cea mai buna dovada a valorii solutiilor de analiza.

Construiti o echipa cros-functionala

Solutiile de analiza simplifica procesul de luare a deciziilor, conducand in repetate randuri la proiecte de succes si devenind, astfel, indispensabile. Daca doriti sa va asigurati ca membrii echipei le folosesc in mod optim si ca rezultatele pozitive se extind la nivelul intregii companii, ar putea fi o idee buna sa alcatuiti o echipa de utilizatori din departamente diferite, care sa fie unic responsabila pentru:

A decide rolul solutiilor de analiza

Definirea standardelor si a instrumentelor de analiza folosite
Identificarea setului de bune practici in utilizarea lor
Identificarea aspectelor legate de utilizare care trebuie imbunatatite
Implementarea si imbunatatirea solutiei de-a lungul timpului

Implementati procese duale

Atunci cand o companie decide sa schimbe modul in care isi masoara indicatorii de performanta sau profiturile, este foarte important sa nu grabeasca procesul daca isi doreste sa aiba succes. Cu toate acestea, uneori, este nevoie de o aplicatie care sa fie dezvoltata pe moment pentru a putea analiza o situatie unica si urgenta. De aceea, este foarte important sa avem procese diferite care sa guverneze atat situatiile neprevazute, cat si nevoile constante de business. 

Puneti mai putin accent pe rapoarte

Cele mai multe proiecte de Business Intelligence promoveaza inca stilul traditional, bazat pe rapoarte de analiza a situatiei anterioare, insa platformele de analiza le pot oferi decidentilor mult mai multa valoare dincolo de o simpla descriere. Acestia nu trebuie sa stie doar „ce” se intampla, ci este imperativ sa inteleaga „de ce” acele lucruri se intampla. De aceea, companiile trebuie sa isi recalibreze eforturile si sa se concentreze mai mult pe capabilitatile de explorare a datelor si de descoperire a unor insight-uri noi. QlikView Business Discovery reprezinta o astfel de solutie BI intuitiva, care ajuta orice utilizator de business sa ia decizii mai rapid, mai usor si in mod colaborativ in functie de mai multe surse de insight: date, oameni si mediu.

Transformati datele in profit pentru dumneavoastra

Aveti la dispozitie o cantitate mare de date care s-ar putea dovedi o adevarata mina de aur? Alte companii din piata ar fi mai mult decat interesate sa aiba acces la datele dumneavoastra? Sau, poate, puteti valorifica chiar dumneavoastra aceste date pentru a le oferi clientilor un plus de valoare? Atunci, de ce sa nu utilizati rezultatele analizei de date pentru a gasi noi moduri creative prin care sa monetizati datele pe care le aveti? S-ar putea dovedi mai profitabil decat credeati. 

Ultimele NOUTATI

Suferi de artroza? Afla despre tratamentul pentru artroza, infiltratiile pentru genunchi
Sanatate

Suferi de artroza? Afla despre tratamentul pentru artroza, infiltratiile pentru genunchi

today25 Apr. 2024
Romanii cu panouri solare pe casa sunt loviti de o noua lege: alta obligatie pentru prosumatori
Casa si gradina

Romanii cu panouri solare pe casa sunt loviti de o noua lege: alta obligatie pentru prosumatori

today25 Apr. 2024
5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati
Companii

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati

today25 Apr. 2024
Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica
Economie

Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica

today25 Apr. 2024
Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!
Companii

Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!

today25 Apr. 2024
Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online

today25 Apr. 2024
Investitorii PEPE isi redirectioneaza fondurile catre aceasta prevanzare noua (P)
Business

Investitorii PEPE isi redirectioneaza fondurile catre aceasta prevanzare noua (P)

today25 Apr. 2024
Cumperi de pe Temu si Shein? E ANCHETA MARE in acest moment in ROMANIA
Companii

Cumperi de pe Temu si Shein? E ANCHETA MARE in acest moment in ROMANIA

today25 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati
Companii

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati

today25 Apr. 2024
Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica
Economie

Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica

today25 Apr. 2024
Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!
Companii

Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!

today25 Apr. 2024
Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online
Banii tai - sectiune de educatie...

Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online

today25 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x