Dulceata de cirese negre Topoloveana a castigat Superior Taste Award 2011
dulceata de cirese negretopolovenizaharpremiumagiunbauturi
Institutul International pentru Gust si Calitate din Bruxelles a conferit in cadrul ceremoniei din 26.05.2011 premiul SUPERIOR TASTE AWARD in premiera DULCETII DE CIRESTE NEGRE "TOPOLOVEANA" FARA ZAHAR ADAUGAT si pentru al 2-lea an la rand, Magiunului de prune Topoloveni.
Dintre cele sase produse romanesti cu "coronita", doua sunt din categoria Alimente (Food) si apartin companiei SONIMPEX SERV COM (Magiunul de prune Topoloveni si Dulceata de cirese negre "Topoloveana" fara zahar adaugat), iar celelalte patru reprezinta piata bauturilor (Drink).
"Iata ca pe langa inregistrarea recenta la nivel UE ca marca, obtinerea premiului ITQI in al 2-lea an consecutiv de catre Magiunul de Topoloveni dovedeste fara echivoc faptul ca acest produs traditional romanesc se afla in topul gustului si calitatii mondiale, nu doar europene! Juriul a testat si gustat in acest an 906 produse din toata lumea si a hotarat ca Magiunul de prune si Dulceata de cirese negre Topoloveana fara zahar adaugat isi pastreaza gustul si aromele specifice in conditii normale, fara conservanti, si merita incluse in galeria Superior Taste", a declarat Bibiana Dolores Stanciulov, director Sonimpex Serv Com.
Dulceata de cirese negre "Topoloveana" fara zahar adaugat contine 100% fructe, din care 65% cireste negre, iar timpul de preparare este cuprins intre 6 si 8 ore. Ciresele sunt "fierte" in suc natural de mar, la abur, in vase cu pereti dubli, unde temperatura dulcetii nu trece de 68 de grade, astfel ca apa se pierde treptat, pastrand proprietatile fructelor proaspete.