Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

In Romania au fost descoperite tone de fructe si legume cu substante toxice

In Romania au fost descoperite tone de fructe si legume cu substante toxice
de la 08 Nov. 2013
In Romania au fost descoperite tone de fructe si legume cu substante toxice Tags: romaniafructelegumetoxiceturcia

Circa un sfert din legumele, fructele si cerealele de pe piata din Romania contin reziduuri de pesticide. Potrivit unui raport al Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor-ANSVA, citricele turcesti pot contine chiar mai multe tipuri de substante toxice.

Citricele turcesti si merele romanesti contin, potrivit unui raport citat de Agerpres, cele mai multe pesticide. 
 
Astfel, din cele 3.357 de probe analizate de ANSVSA, 25% contineau reziduuri de pesticide si 0,9% aveau cantitati de substante toxice peste limita legala.
 
Merele analizate, o parte romanesti si o parte de import, aveau intre 2 si 7 tipuri de pesticide, iar grepfruturile testate de ANSVSA aveau intre 2 si 5 tipuri de pesticide. 
 
Potrivit sursei citate, circa trei sferturi dintre aceste fructe proveneau din Turcia, iar lamaile, aproape toate provenind din acest stat, au prezentat la analize intre 2 si 5 de pesticide. 
 
De asemenea, mandarinele luate la control sunt exact in aceeasi situatie ca lamaile. Pe portocalele testate specialistii au gasit tot intre 2 si 5 tipuri de pesticide, iar pe rosiile analizate, 70% dintre ele fiind turcesti, a fost identificat acelasi numar de tipuri de pesticide.
 
Pesticidele detectate cel mai frecvent de autoritati au fost: methidathion, imazalil, tiabendazol, chlorpyrifos si pyrimethamil.
 
Expertii de la ANSVSA au analizat si mancarea pentru bebelusi facuta din cereale, observand ca din 11 produse cu eticheta "bio" sau "organica", 10 contineau pesticide. 
 
Nivelul de pesticide descoperit este totusi sub limita admisa de reglementarile UE.

Cei care vor sa fie prevazatori si sa elimine cea mai mare parte din pesticidele care se gasesc pe fructe si legume trebuie sa le spele foarte bine inainte de a le consuma. 
 
Fructele si legumele trebuie lasate in apa rece timp de 15 secunde dupa spalare, iar in cazul legumelor cu frunze, precum salata sau varza, se recomanda spalarea fiecarei frunze in parte.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Newsletter zilnic GRATUIT
Manager de succes - 6 strategii imbatabile
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Manager.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Top imagine

Comentarii

0 comentarii


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Top imagine
Newsletter zilnic GRATUIT
Manager de succes - 6 strategii imbatabile
Aboneaza-te la newsletterul Manager.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit  "Manager de succes - 6 strategii imbatabile".

Consilier Managementul Deseurilor

Descarca Alerter Manager.ro



Cele mai citite stiri




Ultimele comentarii



Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.
Din fericire, NU scriem despre
cancan, showbiz, lifestyle sau scandal.

Adauga e-mailul tau pentru Stiri din Romania reala, cu informatii zilnice, articole din economie, politic si administrativ.

Da, vreau sa primesc newsletterul zilnic.
Advertisement