Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Noi controale ale directiilor judetene sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor si a Municipiului Bucuresti

Noi controale ale directiilor judetene sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor si a Municipiului Bucuresti
de la 19 Feb. 2014
Noi controale ale directiilor judetene sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor si a Municipiului Bucuresti Tags: controalealimenteansvsaamenzidepozitarehaccp

In perioada 10.01.2014 - 13.02.2014, Directiile judetene sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor si a Municipiului Bucuresti au continuat activitatile de control in unitatile din industria agroalimentara.

S-au efectuat 8.066 de controale in unitati care-si desfasoara activitatea in domenii de activitate precum: fabricarea produselor de morarit, a painii si a produselor de patiserie, a bauturilor racoritoare si alcoolice, a altor produse alimentare precum si unitati de depozitare pentru produse alimentare, seminte, legume si fructe.
 
Neregulile constatate au fost sanctionate prin aplicarea unui numar de 75 de amenzi contraventionale, in valoare totala de 80.800 de lei si prin aplicarea a 97 de avertismente.
 
Pentru neconformitatile constatate au fost aplicate amenzi in urmatoarele judete, astfel:
 
- Arges, 1.200 lei - spatiul de lucru si vestiarul nu sunt igienizate corespunzator, personalul nu poarta echipament complet;
 
- Bacau, 1.200 lei - comercializarea catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii necorespunzatoare fara respectarea conditiilor de igiena;
 
- Bihor, 1.200 lei - comercializare in spatii neaprobate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor;
 
- Bistrita - Nasaud, 600 lei - lipsa echipament protectie, stare de sanatate a personalului angajat neatestata;
 
- Botosani, 600 lei - comercializare in spatii necorespunzatoare;
 
- Bucuresti, 9.200 lei - manipularea neigienica a produselor alimentare, document inregistare anulat, lipsa elemente identificare produse;
 
- Buzau, 2.000 lei - in spatiile de lucru exista zone de infiltratie si zone de condens;
 
- Caras - Severin, 2.400 lei - igiena necorespunzatoare in spatiul de pastrare produse alimentare si lipsa programului de igienizare;
 
- Calarasi, 1.800 lei - depozitare necorespunzatoare a produselor alimentare;
 
- Cluj, 5.300 lei - manipulare necorespunzatoare, unitate neinregistrata, neintretinere spatii si echipamente, lipsa monitorizari HACCP;
 
- Constanta, 1.200 lei - neintretinerea in conditii de igiena a spatiilor de depozitare, prelucrare, instalatii si utilaje;
 
- Dambovita, 11.600 lei - depozitare necorespunzatoare, comercializare bauturi in spatiu neaprobat, unitate neinregistrata, materii prime neetichetate adecvat;
 
- Dolj, 4.000 lei - lipsa document inregistrare;
 
- Galati, 2.000 lei - neigienizare tavan, rastele ruginite, vopsea exfoliata;
 
- Gorj, 7.600 lei - comercializarea directa a produselor alimentare catre consumatorul final intr-un spatiu neaprobat sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor;
 
- Hunedoara, 2.000 lei - depozitare necorespunzatoare, neintretinere spatii, unitate neinregitrata;
 
- Ialomita, 2.000 lei - nu se respecta normele de igiena la manipularea painii neambalate la comercializare;
 
- Ilfov, 7.500 lei - neinregistrare unitate, lipsa inregistrarilor aferente procedurilor HACCP;
 
- Satu - Mare, 1.800 lei - etichetare necorespunzatoare;
 
- Sibiu, 4.000 lei - igiena necorespunzatoare, lipsa depozitarii pe criterii de compatibilitate;
 
- Timis, 4.200 lei - nerespectare proceduri de dezinsectie si deratizare, manipulare necorespunzatoare a alimentelor, etichete deteriorate;
 
- Tulcea, 6.800 lei - etichetare necorespunzatoare, depozitare necorespunzatoare, termenul de valabilitate expirat;
 
- Vaslui, 600 lei - neintretinerea spatiilor de prelucrare produse alimentare.
 
In cadrul controalelor in unitatile din industria agroalimentara s-au prelevat probe, conform procedurilor si Programului de supraveghere si control pe anul 2012, urmarindu-se prezenta si incadrarea in valorile maxime admise a pesticidelor, contaminantilor, aditivilor si substantelor interzise, precum si teste de sanitatie necesare analizei gradului de igiena, probe transmise spre analiza laboratoarelor arondate.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Newsletter zilnic GRATUIT
Manager de succes - 6 strategii imbatabile
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Manager.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Top imagine

Comentarii

0 comentarii


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Top imagine
Newsletter zilnic GRATUIT
Manager de succes - 6 strategii imbatabile
Aboneaza-te la newsletterul Manager.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit  "Manager de succes - 6 strategii imbatabile".

Consilier Managementul Deseurilor

Descarca Alerter Manager.ro



Cele mai citite stiri




Ultimele comentarii



Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.
Din fericire, NU scriem despre
cancan, showbiz, lifestyle sau scandal.

Adauga e-mailul tau pentru Stiri din Romania reala, cu informatii zilnice, articole din economie, politic si administrativ.

Da, vreau sa primesc newsletterul zilnic.
Advertisement