Scolile raman inchise pana luni in Bucuresti. In ce judete raman cursurile suspendate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Scolile raman inchise pana luni in Bucuresti. In ce judete raman cursurile suspendate
Scolile inchise si BAC-ul amanat din cauza gerului: Iata lista judetelor afectate
de Magda Florea la 27 Feb. 2018
Urmareste-ne pe Google News
scoli inchise bucuresti 2018scoli inchiseprobe bac 2018cursuri suspendatescoli inchise pana luni

Scolile raman inchise pana luni in Capitala si in mai multe judete din tara. Autoritatile locale din mai multe judete au decis suspendarea cursurilor scolare in toate gradinitele, scolile si liceele din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Consultati lista completa a judetelor in care scolile raman inchise in urmatoarele zile:

UPDATE 27 februarie, ora 15:00:  Scoli inchise pana luni

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca scolile din Bucuresti raman inchise pentru toata saptamana. Astfel, elevii din sistemul de invatamant de stat - gradinite, scoli gimnaziale si licee - vor avea liber toata saptamana, ca urmare a conditiilor meteorologice nefavorabile.

Ministerul Educatiei urmeaza sa anunte daca se va lua o decizie similara si in alte judete ale tarii.
 
Pentru miercuri a fost anuntat deja ca scolile sunt inchise in judetele Braila si Olt.

UPDATE 27 februarie, ora 13:00: Scoli inchise in Bucuresti, miercuri si joi

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, ia in calcul posibilitatea ca scolile sa ramana inchise si miercuri, si joi, daca atentionarea meteo de vreme rea se va prelungi. 

Marti, 27 februarie, cursurile sunt suspendate in toate unitatile de invatamant preuniversitar din judetele Dolj, Constanta, Giurgiu (cu exceptia gradinitelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu), Ilfov si Teleorman, dar si in Bucuresti. De asemenea,  nu se va organiza activitate didactica in 17 scoli din mediul rural din judetul Mehedinti si in 14 unitati scolare din judetul Calarasi.

Autoritatile din Arges au suspendat cursurile in toate gradinitele, scolile si liceele din judet, pana joi, 1 martie, cand se vor transmite noi directive.

UPDATE: In mai multe judete din tara s-a decis suspendarea activitatii in institutiile de invatamant preuniversitar, pentru zilele de marti si miercuri. Iata care sunt judetele unde elevii nu vor merge la cursuri: 


Marti, 27 februarie, nu se va organiza activitate didactica in 17 scoli din mediul rural din judetul Mehedinti si in 14 unitati scolare din judetul Calarasi.

De asemenea, cursurile vor fi suspendate marti in toate unitatile de invatamant preuniversitar din judetele Braila, Dolj, Constanta, Giurgiu (cu exceptia gradinitelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu), Ilfov, Olt si Teleorman, dar si in Capitala


Informatiile au fost transmise luni dupa-amiaza, de catre inspectoratele scolare, in urma deciziilor luate la nivel local in comandamentele pentru situatii de urgenta. Legea prevede ca, in conditii speciale, bine fundamentate, , inspectoratele scolare judetene si/sau Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti pot aproba, la cererea conducerii unitatilor de invatamant, modificari ale structurii anului scolar

UPDATE: Ministerul Educatiei anunta judetele in care NU se fac cursuri luni si marti

Cursurile scolare vor fi suspendate integral in judetele Dolj si Ilfov, respectiv in Capitala.
 
In judetul Constanta, cursurile vor fi suspendate integral in ziua de luni, 26 februarie.
 
In municipiul si in judetul Giurgiu, cursurile sunt suspendate atat luni, 26 februarie, cat si marti, 27 februarie, cu exceptia gradinitelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu.
 
Informatiile au fost comunicate de inspectoratele scolare judetene, respectiv Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), in urma deciziilor luate la nivel local in comandamentele pentru situatii de urgenta.

Potrivit primarului general al Capitalei, luni si marti nu se vor face cursuri in gradinitele, scolile si liceele din Bucuresti, din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Decizia a fost luata de Gabriela Firea, impreuna cu Prefectura, ANM si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Firea a declarat ca: "In primul rand ne intereseaza viata cetatenilor si sanatatea acestora si mai putin anumite critici. (...) Am luat decizia ca luni si marti sa nu aiba loc cursuri in Bucuresti si probabil se va extinde aceasta decizie. (...) Este vorba despre vant, ger, doua fenomene suprapuse si de asemenea ninsoare temporar abundenta."

Referitor la situatia evaluarii competentelor pentru BAC, Florin Lixandru, inspectorul scolar general al Capitalei, a declarat urmatoarele: "Luni este prevazuta sustinerea unor probe de evaluare a competentelor in cadrul examenului de bacalaureat pentru elevii care nu s-au putut prezenta in cele doua saptamani anterioare de sustinere a examenelor. Aceste probe se vor decala si cred ca vor avea loc miercuri, cu acordul Ministerului Educatiei."


Universitatile decid singure daca isi deschid portile in aceste conditii meteo nefavorabile

Potrivit sefului ISMB, decizia privind suspendarea cursurilor in institutiile de invatamant universitar apartine acestora, intrucat beneficiaza de autonomie universitara.

Si totusi ... scolile nu sunt cea mai acuta problema a bucurestenilor. Cum se vor deplasa ei la locul de munca?

Dincolo de inchiderea scolilor pentru doua zile din cauza vremii nefavorabile, raman in picioare o serie de probleme acute ale Bucurestenilor, despre care primarul general al Capitalei nu a facut niciun fel de precizari.

"Ce se intampla cu circulatia mijloacelor de transport in comun?" Cum se vor curata trotuarele si strazile?" "Vor putea bucurestenii sa se deplaseze la locul de munca?"

Primarul general al Capitalei a facut precizari in acest sens, dand asigurari ca pe strazi vor fi scoase cate doua utilaje pentru topit zapada in toate sectoarele, cu exceptia sectorului 1, unde exista trei astfel de utilaje.

Iata lista cu zonele in care s-a decis suspendarea cursurilor, fie preuniversitare, fie universitare:

In Suceava nu se tin cursuri 
la Universitatea ''Stefan cel Mare'', in zilele de luni si marti. Consiliul de Administratie al USV a decis suspendarea cursurilor in zilele de 26 si 27 februarie, cu exceptia celor desfasurate in ultimul an la programele de licenta ale domeniului "Stiinte ingineresti".
 
In Giurgiu s-au supendat cursurile in toate scolile si gradinitele din judet. Judetul este vizat de un cod portocaliu de ger si ninsori abundente, motiv pentru care autoritatile au decis sa-i tina in case pe elevi.
 
In Bucuresti este suspendata toata activitatea institutiilor de invatamant preuniversitar. Aici, toate scolile si gradinitele vor fi inchise in zilele de luni si marti.

In Constanta nu se tin cursuri in nicio unitate de invatamant de pe raza intregului judet, conform Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU), intrunit duminica, la solicitarea prefectului Ion Albu.

In Dolj s-a decis suspendarea activitatilor de invatamant in toate scolile si liceele din judet pentru zilele de luni si marti. De asemenea, in cazul in care avertizarile pentru vreme geroasa se vor mentine si pentru jumatatea saptamanii, institutiile de invatamant vor continua sa ramana inchise, potrivit declaratiilor primarului Craiovei, Mihail Genoiu.

Citeste si: Alerta de vreme rea in toata tara: Gerul ia cu asalt Romania la inceputul primaverii



Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Ce inseamna restructurarea unui credit si cum te poate ajuta cand esti ingropat in datorii la banci
Financiar-Bancar

Ce inseamna restructurarea unui credit si cum te poate ajuta cand esti ingropat in datorii la banci

today16 Apr. 2024
Cum poti sa faci bani ca tanar in Romania, chiar daca esti inca la scoala sau facultate
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Cum poti sa faci bani ca tanar in Romania, chiar daca esti inca la scoala sau facultate

today16 Apr. 2024
Cum poti sa faci bani dintr-o gradina la tara: idei de afaceri pentru timpul liber
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Cum poti sa faci bani dintr-o gradina la tara: idei de afaceri pentru timpul liber

today16 Apr. 2024
Noua lege a pensiilor aduce mai multi bani batranilor: formula noua de calcul, in plus fata de ce se stia
Economie

Noua lege a pensiilor aduce mai multi bani batranilor: formula noua de calcul, in plus fata de ce se stia

today16 Apr. 2024
5 moduri creative de a incorpora covoare din blana de oaie in decorul casei tale
Casa si gradina

5 moduri creative de a incorpora covoare din blana de oaie in decorul casei tale

today16 Apr. 2024
Credite Agricole: Care sunt cele mai bune optiuni si conditii
Business

Credite Agricole: Care sunt cele mai bune optiuni si conditii

today16 Apr. 2024
Contractele cu statul: O solutie reala pentru dezvoltarea afacerii?
Business

Contractele cu statul: O solutie reala pentru dezvoltarea afacerii?

today16 Apr. 2024
Cumparati aur, e cea mai sigura investitie. Iata de ce
Ultimele stiri economice

Cumparati aur, e cea mai sigura investitie. Iata de ce

today16 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Cum poti sa faci bani dintr-o gradina la tara: idei de afaceri pentru timpul liber
Banii tai - sectiune de educatie...

Cum poti sa faci bani dintr-o gradina la tara: idei de afaceri pentru timpul liber

today16 Apr. 2024
Noua lege a pensiilor aduce mai multi bani batranilor: formula noua de calcul, in plus fata de ce se stia
Economie

Noua lege a pensiilor aduce mai multi bani batranilor: formula noua de calcul, in plus fata de ce se stia

today16 Apr. 2024
5 moduri creative de a incorpora covoare din blana de oaie in decorul casei tale
Casa si gradina

5 moduri creative de a incorpora covoare din blana de oaie in decorul casei tale

today16 Apr. 2024
Credite Agricole: Care sunt cele mai bune optiuni si conditii
Business

Credite Agricole: Care sunt cele mai bune optiuni si conditii

today16 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x