Juriul, format din trei personalitati cu renume in gastronomia romaneasca, Cezar Munteanu, Chef Rotisseurs du Bailliage de Roumanie, Senior Lecturer in Gastronomy, Stefan Bercea, Maestru in Arta Culinara, Presedintele ANBCT si Adrian Hadean, blogger culinar, a observat, a degustat si a notat cele mai delicioase retete propuse si cele mai ingenioase tehnici folosite, desemnand castigatorii editiei de anul acesta. Finalistii au avut 5 ore la dispozitie pentru a raspunde la temele propuse de juriu, fiind punctati pentru mise-en-place si curatenie, tehnicile de prelucrare a ingredientelor, modul corect de preparare, inovatie si gust.
Castigatorul Locului I al Arenei Bucatarilor Selgros 2013 este Ioan Florescu, Hotel Belvedere, Brasov, care a plecat acasa cu Marele Premiu de 15.000 de lei. Locul II si cei 10.000 de lei i-au revenit lui Alexandru Vreme, Restaurant Gourmet, Brasov, iar locul III si premiul de 5.000 de lei i-a fost oferit lui Ciprian Sotoc, Hotel Ramada, Oradea.
De asemenea, membrii juriului au mai acordat alte trei distinctii speciale: premiul de popularitate a fost oferit de publicul online lui Ciprian Sotoc, Hotel Ramada, Oradea, care a fost cel mai sustinut bucatar in aplicatia de pe pagina Facebook Selgros.Romania. Premiul special “Cezar Munteanu”, constand in consultanta in locatia bucatarului i-a revenit lui Ioan Timar, Hotel Restaurant Clermont, Covasna. Premiul special, o jacheta personalizata si Cupa ANBCT au fost castigate de catre George Baciu, Restaurant Concerto, Bucuresti.
“Arena Bucatarilor Selgros este locul in care se descopera valori. O oaza nesecata de talente, Arena Bucatarilor a demonstrat ca este locul unde se intrec cei mai buni !” spune Cezar Munteanu, Chef Rotisseurs du Bailliage de Roumanie, Senior Lecturer in Gastronomy.
„Am participat cu mare bucurie la toate editiile Arena Bucatarilor organizate de Selgros inca din 2010. Anul 2013 aduce provocarea lumii virtuale si sunt increzator ca fascinanta lume culinara va castiga mult din noul format al Arenei Bucatarilor Selgros 2013. Ne-am vazut in finala cu cei mai destoinici bucatari practicieni, care sa ne-au surprins cu preparate delicioase si tehnici inovatoare!” a declarat Stefan Bercea, Maestru in Arta Culinara, Presedintele ANBCT.
„Arena Bucatarilor e o aventura a cunoasterii, un prilej de descoperiri uimitoare si uimitor de gustoase. Cautarea excelentei in gastronomie nu-i lucru usor, nu te asaza pe drumuri batute de toata lumea si din acest motiv, ma simt onorat ca am facut parte din juriul acestei competitii.” a marturisit Adrian Hadean, blogger culinar.