TOP 10: Cele mai bune tari pentru turism

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
TOP 10: Cele mai bune tari pentru turism TOP 10: Cele mai bune tari pentru turism
de Manager.ro la 25 Mar. 2013
Urmareste-ne pe Google News
tariturismsucceselvetiasomajzona euro

Turismul reprezinta o industrie esentiala pentru economiile multor tari. Potrivit Forumului Economic Mondial (WEF), turismul insumeaza 9% din PIB-ul global si pana in 2022, va furniza unul din zece joburi.

Raportul Competitivitatii Turismului si Calatoriilor, intocmit de WEF pentru anul 2013, analizeaza 140 de tari, in functie de politicile, infrastructura si resursele care influenteaza turismul. Pentru al cincilea an la rand, Elvetia are cea mai buna industrie turistica din lume. America se situeaza pe locul 6. Iata un clasament al celor mai infloritoare zece tari, in privinta turismului, conform WEF (via 247wallst.).

O analiza atenta arata ca urmatoarele tari nu se bazeaza exclusiv pe turism. Spre deosebire de Jamaica si Barbados, unde 15% din PIB provine din turism si calatorii, in cazul a 8 din 10 economii, procentul se situeaza sub 6%. In cazul Americii, procentul este de 1,3%.

Pe de alta parte, aceste tari au o activitate diversa, dinamica, orientata spre antreprenoriat. Dovada este redata de PIB-ul ridicat per capita. Doar 25 din cele 140 tari revizuite de WEF au un PIB per capita de 35.000 dolari sau mai mult. Din randul celor 10 tari excelente pentru turism, 9 au un PIB de cel putin 35.000 dolari. In majoritatea acestora, ajunge chiar la 40.000 dolari. Aceste economii bogate reusesc sa dezvolte infrastructura necesara atragerii turistilor de pretutindeni.

De asemenea, tarile mentionate au resurse naturale si culturale insemnate. Tari precum Germania, Spania si Marea Britanie sunt presarate cu situri culturale UNESCO World Heritage, targuri si expozitii, stadioane uriase si atrag turisti din toate colturile lumii. SUA inregistreaza anual 790 targuri si expozitii internationale (2009-2011).

SUA dispun de cele mai multe situri naturale, cu exceptia Australiei si Chinei. Totusi, spre deosebire de alte tari, SUA se situeaza destul de modest in privinta eforturilor depuse pentru pastrarea acestor resurse naturale. In privinta sustenabilitatii mediului inconjurator, 8 din cele 10 tari mentionate la categoria "cel mai bun turism" au ocupat un loc in top 25. SUA se afla pe locul 112.

Un climat bun pentru antreprenoriat si o infrastructura pentru calatorii si transport reprezinta punctele de atractie cruciale pentru vizitatori, releva studiul citat. SUA exceleaza in aceasta privinta, ca si Elvetia, respectiv Singapore.

Toate cele 10 tari care profita de pe urma turismului dezvoltat au o infrastructura puternica. In privinta transportului aerian, SUA se afla pe locul 2; in privinta transportului terestru, ocupa insa locul 27. In functie de raportul WEF 2013, 247wallst. a realizat un top 10 al celor mai competitive tari in privinta turismului. Valorile privind rata somajului provin de la OECD.

10. Singapore

Competitivitate turism: 5,23
Cati angajati activeaza in domeniul turismului: 4,4%
Contributia la PIB a industriei turismului: 10,3%
PIB per capita: 59.710 dolari
Rata somajului: nespecificata


Singapore este "regele turismului" din regiunea Asia Pacific. Singapore are resurse naturale limitate, ocupand locul 92 in randul natiunilor, in acest sens. Insula ofera un cadru legislativ excelent pentru afaceri si protectia drepturilor de proprietate. Are cel mai bun calificativ, la capitolul "mediu de afaceri si infrastructura", datorita porturilor, drumurilor si transportului sau in comun, ramuri foarte dezvoltate.

9. Suedia

Competitivitate turism: 5,24
Cati angajati activeaza in domeniul turismului: 1,7%
Contributia la PIB a industriei turismului: 5,5%
PIB per capita: 40.705 dolari
Rata somajului: 8,0%


Suedia are grija de mediu. Suedia este cea mai prolifica tara, in privinta sustenabilitatii mediului inconjurator. Suedezii s-au situat excelent si la capitolul resurse culturale, sportive si comerciale.

8. Canada

Competitivitate turism: 5,28
Cati angajati activeaza in domeniul turismului: 1,8%
Contributia la PIB a industriei turismului: 4,4%
PIB per capita: 40.519 dolari
Rata somajului: 7,0%


Canada este singura tara clasificata de WEF care are o infrastructura a transportului aerian mai performanta decat a Americii. Canada se numara printre cele mai prospere tari. Ca si vecinul sau din sud, SUA, Canada are resurse naturale importante si astfel devine foarte atractiva pentru turisti. Potrivit WEF, ecosistemul natural al Canadei se numara printre cele mai impresionante din lume. Canada are noua situri naturale protejate de UNESCO, situandu-se dupa Australia, China, Rusia si SUA. Printre ele, Dinosaur Provincial Park, care contine unele din cele mai importante fosile din "Era Dinozaurilor".

7. Franta

Competitivitate turism: 5,31
Cati angajati activeaza in domeniul turismului: 4,3%
Contributia la PIB a industriei turismului: 9,3%
PIB per capita: 35.068 dolari
Rata somajului: 10,6%


Franta s-a situat bine la capitolele infrastructura a transportului rutier si aerian. WEF precizeaza ca Franta inregistreaza cea mai buna calitate a drumurilor din lume, in timp ce infrastructura feroviara s-a clasat pe locul 4. Franta reprezinta, de asemenea, un centru cultural. Are 45 de obiective culturale protejate de UNESCO, ocupand locul 4 la nivel planetar. 4,2% din "exporturile creative" ale lumii provin din Franta.

6. Statele Unite ale Americii

Competitivitate turism: 5,32
Cati angajati activeaza in domeniul turismului: 4,0%
Contributia la PIB a industriei turismului: 8,6%
PIB per capita: 48.328 dolari
Rata somajului: 7,7%


America ramane cea mai importanta destinatie turistica situata in afara Europei. America dispune de o infrastructura aeriana excelenta. SUA dispun de 13 obiective naturale protejate de UNESCU, la egalitate cu China si in spatele Australiei. Printre ele, Marele Canion si parcurile Yosemite si Yellowstone. America este un lider cultural, organizeaza numeroase targuri si expozitii, mai multe decat oricare alta tara din lume.

5. Marea Britanie

Competitivitate turism: 5,38
Cati angajati activeaza in domeniul turismului: 3,1%
Contributia la PIB a industriei turismului: 6,7%
PIB per capita: 36.522 dolari
Rata somajului: 7,7%


In 2010, Londra inregistra cel mai aglomerat spatiu aerian din lume, in privinta zborurilor de pasageri. Marea Britanie organizeaza in medie 449 expozitii si targuri pe an (2009-2011).

4. Spania

Competitivitate turism: 5,38
Cati angajati activeaza in domeniul turismului: 2,7%
Contributia la PIB a industriei turismului: 14,7%
PIB per capita: 30.478 dolari
Rata somajului: 26,2%


Nicio alta tara nu se bucura de resursele culturale ale Spaniei. Aici exista 53 de obiective culturale World Heritage. Turismul insumeaza 14,7% din PIB-ul Spaniei, spre deosebire de SUA, unde procentul este de 8,6%. Economia spaniola se situeaza insa intr-un moment delicat si rata somajului se situeaza la 26%. Totusi, in 2012, Spania a inregistrat un plus de un milion de turisti fata de anul anterior.

3. Austria

Competitivitate turism: 5,39
Cati angajati activeaza in domeniul turismului: 5,2%
Contributia la PIB a industriei turismului: 5,2%
PIB per capita: 41.556 dolari
Rata somajului: 4,9%


Austria are grija de calitatea ecosistemului sau natural. Turistii vor gasi imediat un doctor, daca au probleme de sanatate in Austria: aici exista 4,9 medici la 1.000 de locuitori. Austria dispune de 9 obiective culturale UNESCO World Heritage. Printre acestea, mentionam centrele din Graz, Salzburg, Vienna, precum si fosta resedinta a Habsburgilor.

2. Germania

Competitivitate turism: 5,39
Cati angajati activeaza in domeniul turismului: 1,8%
Contributia la PIB a industriei turismului: 4,5%
PIB per capita: 38.077 dolari
Rata somajului: 5,3%


Germania reprezinta locomotiva economica a Europei. Are o infrastructura demna de invidiat. Germania este tara care a "ghidat" zona euro printre "tenebrele" crizei financiare. In ianuarie 2013, Germania inregistra un somaj de doar 5,3%, fata de media zonei euro de 11,9%.

1. Elvetia

Competitivitate turism: 5,66
Cati angajati activeaza in domeniul turismului: 3,3%
Contributia la PIB a industriei turismului: 8,6%
PIB per capita: 44.452 dolari
Rata somajului: 4,4%


Cea mai importanta destinatie din industria turismului. Elvetia se situeaza pe locul 1, in privinta resurselor umane. De exemplu, sistemul educational este considerat cel mai bun din randul tarilor analizate; angajatii sunt sustinuti in vederea acumularii unei cantitati optime de calificari, astfel incat sa poata activa cu succes in industria turismului.

Ultimele NOUTATI

ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta
Ultimele stiri economice

ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta

today19 Apr. 2024
Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii
Economie

Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii

today19 Apr. 2024
De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos
Economie

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos

today19 Apr. 2024
Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Comunicate

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase

today19 Apr. 2024
Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024
ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul
Economie

ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul

today19 Apr. 2024
Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar

today19 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos
Economie

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos

today19 Apr. 2024
Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Comunicate

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase

today19 Apr. 2024
Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x