Un bulz urias si un targ de produse traditionale va asteapta, maine, la Lujerului
bulz uriascora lujeruluitarg produse traditionaleproducatori
Cel mai mare targ de produse traditionale se va deschide pentru bucuresteni langa Cora Lujerului, maine, la orele 11.
Zeci de kilograme de malai si branza de burduf de la Bran, acestea sunt doar cateva dintre ingredientele pe care bucatarii priceputi le folosesc pentru a face un bulz urias. Delicatesa ciobaneasca va fi pregatita chiar in fata clientilor. Mamaliga fierbe la foc mic de lemne in ceaun de aluminiu, ca pe vremea bunicii. Si ca tacamul sa fie complet, bulzul se serveste cu pastrama de oaie si must.
20 de producatori, din toate colturile tarii, se vor aduna in targul de la Lujerului cu tot soiul de bunatati traditionale. Au lasat Maramuresul si frumoasa Bucovina pentru batranul Bucuresti. Si-au umplut casutele din lemn cu branza de oaie in coaja de brad, pastrama, peste proaspat si cei mai gustosi carnaciori. Nu lipseste nici muschiuletul de porc aromat cu tot felul de mirodenii.
Frumoasele maramuresence, imbracate in costumele lor din tara Oasului, pregatesc sarmale de pasat in zeama acra, fasole cu carnati si cele mai bune placinte.
Si cum ii sade romanului bine, pe gratare sfaraie micii si frigaruile.
Iar ca sa plecati acasa cu un gust dulce de la targul nostru, trebuie sa gustati prjiturile de casa.
Sunt pregatite dupa retete consactrate, vechi de peste cincizeci de ani. Mierea naturala de albine si alte produse apicole sanatoase compleateaza ofertele targului. Si preturile sunt la fel de bune precum bunatatile. Toate preparatele se vand la preturi mici, de producator.
Produsele sunt atestate traditional de specialistii de la Ministerul Agriculturii si pastrate in cele mai bune conditii. Targul este deschis in fiecare fiecare zi intre orele 09.00 si 20.00.