Un scotian si un englez lupta pentru salvarea whiskyului londonez, dupa 100 de ani de seceta
scotiamarea britaniewhiskycuvintevietiilemn
Un scotian si un englez si-au unit eforturile pentru a produce un whisky despre care spun ca va fi primul distilat in Londra, dupa ce in secolul 19 legile au determinat disparitia acestei activitati din capitala britanica, scrie Reuters.
Joi, Darren Rock, CEO-ul si fondatorul The London Distillery Company si Andrew MacLeod Smith, seful scotian al distileriei amintite, au turnat primul strop de alcool pur in butoaiele din lemn de stejar, pentru ca whiskyul sa imbatraneasca si sa prinda culoare, inainte de a fi imbuteliat si vandut catre clienti.
Cei doi antreprenori spun ca acest alcool trebuie sa stea trei ani in butoaie, pentru a deveni "whisky", in concordanta cu legea britanica.
Sticlele ar urma sa fie comercializate nu mai tarziu de 2017 - desi nu a fost ales inca un nume pentru pretioasa bautura.
Distileria a folosit ingrediente locale, care au fost introduse in productia de whisky din Londra in urma cu mai bine de un secol.
Cuvantul "Whisky" provine de la "Eau de Vie" - "apa vietii". Totodata, nu doar ingredientele si procesul de distilare redau gustul whisky-ului, precizeaza MacLeod Smith.
"Compozitia alcoolului este determinata de mediul in care ai produs-o si vechimea trebuie sa isi spuna cuvantul".
Distileria precizeaza ca produce diverse "cantitati de whisky", "care reprezinta insa o parte modesta din capacitatea celor mai mici distilerii din Scotia".