Un sef isi vinde restaurantul pentru a-si salva angajata de la moarte
sefirestaurantesuatumoareboalaoameni
Autostrada 105, Montgomery. Aici veti gasi Restaurantul Kaiserhof and Wunderbar si o chelnerita extraordinara, pe numele ei Britanny Mathis. "Am zile bune si zile proaste", spune aceasta. Angajata in varsta de 19 ani nu pare bolnava, dar este bolnava - si toti cei care vin in restaurantul cu specific german stiu asta.
Totul a inceput cu o iritatie la picior.
"Am fost la spital si au descoperit ca am o problema la sange", a declarat Mathis pentru un site american de stiri. "In ziua urmatoare, am aflat ca am o tumoare".
Mathis nu are asigurare medicala si nu s-a inscris pentru Affordable Healthcare. Facturile medicale se inmultesc si ea nu isi permite nici macar sa afle daca tumoarea este benigna sau maligna.
Aici a intervenit seful fetei.
"Nu pot sa stau cu mainile in buzunar", a declarat proprietarul Kaiserhof, Michael De Beyer. "Trebuie sa existe o solutie".
De Beyer a decis sa isi vanda restaurantul si sa ii doneze o parte din bani angajatei sale.
Familia Mathis s-a gandit mult la acest lucru, mai ales ca atat sora, cat ai mama proprietarului lucreaza in acelasi restaurant. In anul 2000, tatal lui Brittany, John Mathis, a fost diagnosticat cu o tumoare de care nimeni nu a stiut nimic. Aceasta i-a curmat zilele.
"Cred ca prin asta trece si Brittany", spune Barbara Mathis, mama acesteia. "Vreau sa o ajut".
Ideea ca un om poate face atat de multe pentru un alt om este coplesitoare pentru familia Mathis.
"Cred ca vorbim de o binecuvantare si nu stiu cum sa ii multumesc lui Michael si familiei lui", a spus Mathis. De Beyer a detinut restaurantul timp de 17 ani si crede ca valoreaza in jur de 2 milioane de dolari. Vrea sa renunte la afaceri si pentru a avea mai mult timp liber, pe care sa il petreaca alaturi de cei dragi.
Deocamdata, a refuzat o oferta de 1,3 milioane de dolari, dar o asteapta pe urmatoarea.