10 tocilari care au schimbat istoria

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
10 tocilari care au schimbat istoria 10 tocilari care au schimbat istoria
de Manager.ro la 21 Mar. 2012
Urmareste-ne pe Google News
tocilariistoriebill gatessteve jobsgooglefirme

Cand unii isi dau cu parerea despre tocilari, ar fi bine sa ii ia in vizor si pe prietenii lor singuratici, tacuti, care asambleaza calculatoare in garaj, pe perioada weekendului. De acolo au pornit toti marii inventatori din era moderna, de la Steve Jobs, la Bill Gates. Unii dintre ei au devenit putred de bogati, dar inca intampina dificultati, cand trebuie sa converseze la diversele evenimente organizate in cinstea lor. Probabil ca sunt prea mari pentru evenimente atat de mici...

Stan Lee

Creatorul supereroilor clasici si-a inceput activitatea intr-o firma, ce avea sa devina Marvel Comics, inainte de atacul japonezilor asupra Pearl Harbor. A lucrat la mii de benzi desenate. Unii se intreaba daca nu cumva Stan Lee primeste mai multa recunoastere decat ar merita. Le spunem insa ca Lee este unic in istoria artistilor.

Steve Jobs


A transformat "o gluma de companie", Apple, in imperiu, in anii '90. Apple a devenit cel mai profitabil brand din lume. Unii spun ca a schimbat modul in care ascultam muzica. Totusi, folosim tot urechile. Altii spun ca a schimbat modul in care folosim telefoanele mobile.

Steve Jobs nu s-a nascut miliardar. Viitorul sau parea compromis, deoarece se juca toata ziua cu masini de calcul. "Calculatorul personal" nu exista pe vremea lui, ci doar pasionatii de kituri, care incercau sa intregeasca piesele puzzle-ului tehnologic. Ei cumparau diverse componente si le asamblau. Jobs a lansat, alaturi de echipa sa, Apple II, primul calculator personal. Cofondatorul Apple a fost inlaturat de la conducerea companiei, dar a revenit dupa cativa ani, avand deja un succes in palmares: Pixar.

Bill Nye

Mama sa a fost spargatoare de coduri in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Nye s-a remarcat ca un student eminent si a ajuns sa lucreze pentru Boeing, proiectand componentele modelului de aeronava 747. In timpul sau liber, Nye facea parte dintr-o trupa de comedianti si oferea reprezentatii in Seattle. A fost poreclit "Bill Nye the Science Guy". Nye a devenit o figura emblematica in sistemul educational american.

Mark Zuckerberg

Zuckerberg este fondatorul si directorul executiv al Facebook si cel mai tanar miliardar din lume. Facebook a fost dezvoltat de Zuckerberg in camera sa de camin, reprezentand initial doar un site pe care studentii puteau partaja poze si informatii de contact. Reteaua a devenit globala si a pus in umbra rivalii MySpace si Friendster.

Zuckerberg a fost pasionat dintotdeauna de calculatoare. A invatat programarea Atari BASIC la o varsta frageda. A inventat de unul singur un serviciu primitiv de mesagerie, cu un an inainte ca AOL (si miile sale de angajati) sa lanseze AIM. Inainte de a pleca la facultate, Zuckerberg a primit oferte de angajare de la Microsoft si AOL. A realizat cam tot ce si-ar dori cineva, dar se pare ca drumul sau nu se opreste aici.

Gary Gygax

Nu a fost nici geniu al calculatoarelor, nici grafician de benzi desenate, ci doar un personaj influent in istoria tocilarilor influenti. Gygax este creatorul jocului Dungeons & Dragons. In copilarie, Gygax a savurat orice lectura SF care i-a trecut prin mana. In timp ce lucra ca asigurator, s-a alaturat altor entuziasti, pentru a pune bazele industriei jocurilor video. Dungeons & Dragons a fost o combinatie unica, izvorata din imaginatia lui Gygax.

George Lucas

George Lucas a definit copilaria multora dintre noi. Dupa ce a terminat universitatea de film, s-a imbarcat pentru productia filmului nominalizat la Oscar "American Graffiti" (1973). Cu trei filme in maneca, THX 1138, American Graffiti si Star Wars, Lucas a devenit una dintre cele mai influente personalitati de la Hollywood. Aceasta intreaga industrie nu ar fi fost posibila, fara obsesia lui Lucas pentru detalii, efecte speciale de senzatie si artificii de neuitat.

Bill Gates

Nicio lista de tocilari senzationali nu ar fi completa, fara omul care a definit experienta computerului, asa cum o cunoastem. Chiar acum va scriu de la un calculator pe care este instalat, ati ghicit, sistemul de operare Windows XP. Averea lui Gates este estimata la peste 50 miliarde de dolari, bani pe care nu i-a tinut neaparat in buzunar (Bill Gates desfasoara multe misiuni umanitare).

Windows reprezinta cel mai utilizat produs soft de pe planeta. Acest lucru s-ar putea schimba, in anii ce urmeaza, deoarece experienta informatica include tot mai multe dispozitive mobile - smartphone-uri, tablete, e-readere. Gates a vrut initial sa devina avocat, dar pasiunea sa pentru calculatoare a invins. Bill Gates a pus bazele "Micro-Soft" (care avea sa devina Microsoft) alaturi de un alt "geek", Paul Allen.

Jeff Bezos

Este fondatorul Amazon.com, cel mai mare site de retail online din lume, printre putinele care au supravietuit "bulei internetului". Dincolo de supravietuire, Amazon a reusit sa "mearga" mereu pe profit. Bezos este fiu de inginer. In frageda pruncie, a incercat sa-si desfaca patutul cu o surubelnita. In adolescenta, a transformat garajul parintilor in laborator de teste. Bezos s-a folosit de geniul sau pentru a infiinta Amazon.com.

Larry Page

Larry Page a fondat Google in 1998, alaturi de Sergey Brin. Google a devenit insusi internetul. Algoritmii sai de cautare ofera cele mai bune rezultate. Page si-a manifestat dorinta pentru tehnologie inca din copilarie. Parintii sai au fost savanti in stiintele ciberneticii. Fratele sau mai mare l-a invatat pe Larry cum sa utilizeze o surubelnita, de la o varsta frageda. Larry s-a apucat apoi sa desfaca toate aparatele din casa, pentru a vedea cum functioneaza. La varsta de 12 ani, dorea sa infiinteze o companie si sa faca bani.

Reed Hastings

Curiozitatea l-a indemnat pe Hastings sa infiinteze una din cele mai de succes companii din lume, Netflix. Hastings este unic in lista antreprenorilor evocati de noi, deoarece "a inflorit" mai tarziu. Dupa facultate (matematica), Hastings s-a inrolat in Marina americana, pentru scurt timp. A parasit armata, pentru a obtine un master in stiinta calculatoarelor.

Activitatea sa in cadrul Peace Corps (program american de voluntariat condus de Guvernul Statelor Unite ale Americii, precum si o agentie guvernamentala cu acelasi nume. Misiunea Peace Corps are trei obiective: furnizarea de asistenta tehnica, ajutarea persoanelor din afara Statelor Unite pentru a intelege cultura americana si ajutarea americanilor sa inteleaga cultura altor tari) a dat roade si Hastings a obtinut  un job la Adaptive Technology.

Hastings a dezvoltat un program menit sa detecteze greselile de programare din software-uri si a plecat in 1991 de la Adaptive, pentru a infiinta compania Pure Software. Dupa ce a dus aceasta firma pe culmile succesului (si a cerut de doua ori sa fie concediat, deoarece era dezamagit de propria mediocritate), Hastings a renuntat la activitate. La scurt timp, a pus pe picioare Netflix.

via | businesspundit.com

Ultimele NOUTATI

Ce trebuie sa faci daca ti-a expirat permisul de conducere: reguli 2024
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Ce trebuie sa faci daca ti-a expirat permisul de conducere: reguli 2024

today18 Apr. 2024
Cum poti sa incepi sa investesti la Bursa de Valori Bucuresti
Financiar-Bancar

Cum poti sa incepi sa investesti la Bursa de Valori Bucuresti

today18 Apr. 2024
Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen
Cultura generala

Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen

today18 Apr. 2024
GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat
Ultimele stiri economice

GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat

today18 Apr. 2024
Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului
Imobiliare

Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului

today18 Apr. 2024
Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii

today18 Apr. 2024
Cele mai grave greseli la volan: aceste gesturi duc anual la mii de decese
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Cele mai grave greseli la volan: aceste gesturi duc anual la mii de decese

today17 Apr. 2024
Verificari obligatorii la masina, cand vine vara: nu mai amana vizita la service
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Verificari obligatorii la masina, cand vine vara: nu mai amana vizita la service

today17 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen
Cultura generala

Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen

today18 Apr. 2024
GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat
Ultimele stiri economice

GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat

today18 Apr. 2024
Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului
Imobiliare

Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului

today18 Apr. 2024
Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii
Banii tai - sectiune de educatie...

Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii

today18 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x