15 companii care ar avea de suferit, daca guvernul SUA taie din cheltuielile Apararii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
15 companii care ar avea de suferit, daca guvernul SUA taie din cheltuielile Apararii 15 companii care ar avea de suferit, daca guvernul SUA taie din cheltuielile Apararii
de Manager.ro la 04 Iun. 2011
Urmareste-ne pe Google News
companiistatele unitedepartamentapararelockheed martincontracte

Autoritatile de la Washington vorbesc tot mai des despre taierile bugetare. Mai mult, oficialii vor sa taie cu precadere din bugetul Apararii. Ce vor face marile companii, care beneficiaza de contracte halucinant de profitabile, daca guvernul inchide robinetul?

Departamentul american al Apararii a cheltuit 367,1 miliarde de dolari pe contracte in 2010, de 14 ori mai mult decat Departamentul Energiei, care a avut la dispozitie doar 25,7 miliarde de dolari. Business Insider a intocmit o lista cu 15 companii care ar fi serios afectate de o eventuala decizie a guvernului SUA de reducere a cheltuielilor. Datele au fost furnizate de FPDS (Federal Procurement Data System).




15.Bechtel


Valoarea contractelor guvernamentale (2010): 3,9 miliarde $
Venituri totale (2010): 27,9 miliarde $
Industrie: Inginerie & Constructii


Bechtel Corp. a castigat o sumedenie de contracte de maxima importanta. Compania a construit aeroporturi, facilitati de aparare, rafinarii si retele de comunicatii. Bechtel a ridicat in anii '30 celebrul Baraj Hoover. In prezent, administreaza doua mari proiecte energetice. Colaboreaza cu guvernul american in special in zona de aparare.

14.URS – US Army Chemical Materials Agency

Valoarea contractelor guvernamentale (2010): 3,9 miliarde $
Venituri totale (2010): 9,2 miliarde $
Industrie: Inginerie & Constructii


URS asigura designul, planificarea, constructia, managementul pentru proiectele guvernamentale din toata lumea. Statele Unite ale Americii sunt cel mai mare client al companiei. URS s-a angajat prin contract sa distruga 90% din deseurile chimice stocate in SUA. Cel mai recent contract al URS cu statul american valoreaza 101 milioane de dolari.

13.CSC

Valoarea contractelor guvernamentale (2010): 4,4 miliarde $
Venituri totale (2010): 19,2 miliarde $
Industrie: Servicii IT


Computer Sciences Corp. se ocupa de orice, de la ciber-securitate la managementul relatiilor cu clientii. IT-istii repara calculatoarele unor clienti mari, din sectorul finante, manufacturi, energie si tehnologie. CSC colaboreaza intens cu Departamentul apararii, in scopul dezvoltarii unor sisteme de aparare. Reprezentantii CSC predau si cursuri de DF (digital forensics).

12.McKesson

Valoarea contractelor guvernamentale (2010): 4,6 miliarde $
Venituri totale (2010): 108,7 miliarde $
Industrie: Servicii medicale


McKesson este cel mai mare distribuitor farmaceutic din America de Nord. Compania asigura si suport IT pentru unitatile medicale si furnizeaza echipamente de ultima generatie pentru spitale. Compania a semnat un contract urias de 1,1 miliarde de dolari in februarie, in scopul sustinerii programului de sanatate TRICARE, care serveste personalul militar american.

11.Cerberus Capital Management

Valoarea contractelor guvernamentale (2010): 4,8 miliarde $
Venituri totale (2010): Confidential
Industrie: Private Equity


Cerberus este un fond de investitii cu buget de 24 miliarde de dolari. In 2010, compania a cumparat contractorul militar DynCorp cu 1,5 miliarde de dolari, sporindu-si afacerile cu Departamentul apararii.

10.BAE

Valoarea contractelor guvernamentale (2010): 6,6 miliarde $
Venituri totale (2010): 36,1 miliarde $
Industrie: Aeronautica & Aparare


BAE este un contractor de seama al armatei, cu sediul in Marea Britanie, care produce echipamente electronice pentru avioane si aparare. Colaboreaza cu SUA, Marea Britanie, Australia, India si Arabia Saudita. In 2010, BAE a avut probleme serioase cu justitia, intr-un caz de mita. Compania a pledat “vinovat” la incercarea de fraudare a guvernului SUA. BAE a platit daune de 400 de milioane de dolari Departamentului american de Justitie si SFO-ului (Serious Fraud Office) din Marea Britanie.

9.SAIC

Valoarea contractelor guvernamentale (2010): 6,8 miliarde $
Venituri totale (2010): 11,1 miliarde $
Industrie: Inginerie & Tehnologie


SAIC activeaza in sectorul de securitate nationala al SUA, furnizand solutii de inginerie, atat pentru Departamentul american al Apararii, cat si pentru Departamentului Securitatii Nationale. SAIC are afaceri si in domeniul energiei, sanatatii, infrastructurii. In luna mai, NASA a ales compania SAIC pentru a asigura mijloacele de comunicatie pentru agentia spatiala. Contractul valoreaza 1,3 miliarde de dolari.

8.Oshkosh Corp.

Valoarea contractelor guvernamentale (2010): 7,2 miliarde $
Venituri totale (2010): 9,8 miliarde $
Industrie: Auto


Oshkosh construieste camioane speciale, pe care le vinde in 130 de tari de pe glob. Este cel mai mare furnizor de mijloace de transport pentru armata americana si cea britanica. Compania produce camioane militare, blindate si alte echipamente grele de transport.

7.L-3 Communications

Valoarea contractelor guvernamentale (2010): 7,4 miliarde $
Venituri totale (2010): 15,7 miliarde $
Industrie: Comunicatii


L-3 produce sisteme de comunicatii, logistica, supraveghere, recunoastere, antrenament si simulare. In noiembrie 2010, L-3 a obtinut un contract de 976 milioane de dolari cu guvernul american. Compania va asigura mentenanta sistemelor de la bordul uriasului avion de transport militar C-17, din dotarea fortelor aeriene americane.

6.United Technologies

Valoarea contractelor guvernamentale (2010): 7,7 miliarde $
Venituri totale (2010): 54,3 miliarde $
Industrie: Constructii & Aeronautica


UTC este un grup cu holding-uri de rasunet, precum constructorul de elicoptere Sikorsky, producatorul de motoare pentru avioane Pratt & Whitney si firma din domeniul aeronauticii Hamilton Sundstrand. UTC detine si Carrier, cea mai mare companie furnizoare de sisteme de aer conditionat, ventilatie si incalzire din lume, respectiv constructorul de lifturi Otis. Sikorsky are contracte cu guvernele din toata lumea, furnizand elicoptere pentru Canada, Turcia, Arabia Saudita, Thailanda si India. Producatorul este binecunoscut pentru elicopterul utilitar Black Hawk UH-60.

5.Raytheon

Valoarea contractelor guvernamentale (2010): 15,2 miliarde $
Venituri totale (2010): 25,2 miliarde $
Industrie: Aeronautica & Aparare


Raytheon este cel mai mare producator mondial de rachete ghidate. Actualmente, compania face lobby pe langa Lockheed Martin in vederea obtinerii unui contract de 5 miliarde de dolari de la AAMC (Army Aviation and Missile Command), in cadrul caruia ar urma sa construiasca 33.000 de rachete pentru armata.

4.General Dynamics

Valoarea contractelor guvernamentale (2010): 15,2 miliarde $
Venituri totale (2010): 32,5 miliarde $
Industrie: Aparare


General Dynamics construieste echipamente militare de tot felul: tancuri, nave, artilerie, munitie. Cele mai celebre produse GD sunt tancurile Abrams M1A2, M1 si M1A1, care au servit armata americana in timpul Razboiului din Golf si a celui din Irak.

3.Northrop Grumman

Valoarea contractelor guvernamentale (2010): 16,8 miliarde $
Venituri totale (2010): 34,8 miliarde $
Industrie: Aeronautica & Aparare


Northrop Grumman a fost cel mai mare constructor de nave din lume, inainte sa inchida afacere in martie. Subsidiarele sale au construit toate portavioanele americane, printre care Nimitz si Gerald R. Ford. In prezent, compania se concentreaza asupra proiectelor aeronautice si sistemelor electronice. Northrop a construit legendarul avion B2-Spirit, in colaborare cu Boeing. Flota de 20 de bombardiere B2-Spirit deserveste tara si astazi.

2.Boeing

Valoarea contractelor guvernamentale (2010): 19,5 miliarde $
Venituri totale (2010): 63,3 miliarde $
Industrie: Aeronautica & Aparare


Unul dintre titanii constructiei de avioane. Avioanele si satelitii Boeing sunt o prezenta obisnuita in arsenalul armatei americane. Boeing lucreaza intens cu NASA. In februarie, Boeing a obtinut un contract puternic de 35 miliarde de dolari, pentru constructia a 179 de statii aeriene de alimentare cu combustibil pentru US Air Force.

1.Lockheed Martin

Valoarea contractelor guvernamentale (2010): 35,8 miliarde $
Venituri totale (2010): 45,8 miliarde $
Industrie: Aeronautica & Aparare


Datorita celor patru divizii de afaceri – Aeronautica, Sisteme Electronice, Sisteme de Informatii si Sisteme Aerospatiale – compania Lockheed Martin a monopolizat 6,8% din totalul banilor cheltuiti de guvernul american in domeniul apararii, la nivelul anului 2010.

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x