ANALIZA: 9 actiuni ale unor companii europene care merita cumparate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ANALIZA: 9 actiuni ale unor companii europene care merita cumparate ANALIZA: 9 actiuni ale unor companii europene care merita cumparate
de Manager.ro la 14 Sep. 2012
Urmareste-ne pe Google News
analizaactiunicompaniivodafonestandard & poor'sdatorii

In contextul in care s-ar putea ajunge la un acord privitor la rezolvarea crizei datoriilor din Europa si piata financiara a batranului continent da semne de revenire, investitorii ar trebui sa cumpere actiunile unor companii europene "sanatoase".

Referindu-ne la criza, putem semnala doua evenimente pozitive, dupa ce miercuri, o curte de justitie germana a decis ca tara sa ratifice fondul financiar de salvare destinat Eurozonei, care reprezinta o cheie a planului de recuperare, in timp ce Spania a anuntat ca este posibil sa nu mai aiba nevoie de alti bani.

Investitorii ar putea fi tentati de aceasta renastere din cenusa a Europei, orientandu-se timizi spre unele actiuni, chiar daca economiile regiunii isi vor reveni cu greu.

S&P Capital IQ a adus in discutie trei fonduri mutuale focusate asupra companiilor din Europa, ca fiind cele mai performante: Causeway International Value Fund (1,6 miliarde dolari), Federated International Leaders Fund (454 milioane dolari) si Putnam European Equity Fund (150 milioane dolari).


Causeway International Value Fund, cotat de Standard & Poor's cu cinci stele, este investit in procent de 72% pe pietele dezvoltate ale Europei si 26% in Asia, informeaza thestreet.com.

A avut un randament de 17,5% in acest an, inclusiv 14,7% in ultimele trei luni. Castigul din 2012 a plasat fondul in acel 1% al fondurilor de elita, din categoria sa.

Fondul de patru stele Federated International Leaders Fund a avut un randament de 19,2% in acest an, inclusiv 15% in ultimele trei luni.
Acesta este investit in procent de 74% in Europa, 9% in Asia, 6% in SUA, 2% in America Latina, 2% in Canada si 7% in restul lumii.

Fondul de patru stele Putnam European Equity Fund a avut un randament de 17,2% in 2012, inclusiv 15,7% in ultimele trei luni. Fondul este investit in procent de 96% in Europa. Marile companii multinationale reprezinta tintele acestor fonduri si diversitatea le va proteja de socurile economice. Iata 9 actiuni preferate de analisti.



9. Vodafone Group (VOD)

Profilul companiei: Vodafone, care are o valoare de piata de 139 miliarde dolari, este a doua cea mai mare companie de telecomunicatii din lume, oferind servicii in 22 de tari.

Randament dividend: 5,16%


Informatii pentru investitori: Actiunile Vodafone au crescut cu 4,8% in 2012 si in ultimii trei ani au inregistrat un randament anual mediu de 13%. Analistii confera actiunilor Vodafone un calificativ buy, cinci holds si unul weak hold, potrivit studiului S&P. Analistii estimeaza ca investitorii ar castiga 2,50 dolari pe actiune in acest an si 2,61 dolari in 2013, reprezentand o crestere de 4%.



8. Reed Elsevier (REN)

Profilul companiei: Reed Elsevier, care are o valoare de piata de 7 miliarde de dolari, este o editura complexa si o companie furnizoare de servicii informationale.

Randament dividend: 3,7%


Informatii pentru investitori: Actiunile Reed Elsevier au crescut cu 19% in 2012 si in ultimii trei ani au inregistrat un randament anual mediu de 8%. Analistii confera actiunilor Reed Elsevier un calificativ buy si unul hold, potrivit studiului S&P.



7. Sanofi (SNY)

Profilul companiei: Sanofi, care are o valoare de piata de 115 miliarde de dolari, este una din cele mai mari companii farmaceutice din lume. Circa 30% din veniturile sale provin din SUA si 30% din Europa.

Randament dividend: 3,9%


Informatii pentru investitori: Actiunile Sanofi au crescut cu 23% in 2012 si in ultimii trei ani au inregistrat un randament anual mediu de 11%. Analistii confera actiunilor Sanofi trei calificative buy, unul buy/hold si trei hold, potrivit studiului S&P. Potrivit acestor, castigurile vor fi de 3,75 dolari per actiune in 2012 si vor creste cu 2% la 3,82 dolari in 2013.



6. British American Tobacco (BTI)

Profilul companiei: British American Tobacco, care are o valoare de piata de 61 miliarde de dolari, este al treilea cel mai mare producator mondial de tutun din lume, activand in 180 de tari.

Randament dividend: 4,1%


Informatii pentru investitori: Actiunile British American Tobacco au crescut cu 12% in 2012 si in ultimii trei ani au inregistrat un randament anual mediu de 20%. Analistii confera actiunilor British American Tobacco trei calificative buy si cinci hold, potrivit analistilor Morningstar.



5. Diageo (DEO)

Profilul companiei: Diageo, care are o valoare de piata de 74 miliarde de dolari, este cel mai mare producator de bauturi alcoolice premium din lume; Diageo produce, de asemenea si bere, respectiv vinuri.

Randament dividend: 2,54%


Informatii pentru investitori: Actiunile Diageo au crescut cu 27% in acest an si in ultimii trei ani au inregistrat un randament anual mediu de 23%. Analistii confera actiunilor Diageo patru calificative buy, doua buy/holds si unul hold, potrivit S&P. Potrivit analistilor, castigurile ar putea fi de 6,49 dolari pe actiune in 2012 si 7,22 dolari in 2013 (+11%).



4. HSBC Holdings (HBC)

Profilul companiei: HSBC, care are o valoare de piata de 102 miliarde de dolari, este una din cele mai mari banci din lume, dispunand de 7.000 de sedii in 85 de tari. HSBC are sediul central la Londra si 46% din activele sale se afla in Europa.

Randament dividend: 4,62%


Informatii pentru investitori: Actiunile HSBC au crescut cu 23% in acest an si in ultimii trei ani au inregistrat o scadere anuala medie de 2%. Analistii confera actiunilor HSBC patru ratinguri buy, doua outperforms si patru holds, potrivit Morningstar.



3. Imperial Tobacco Group (IMT)

Profilul companiei: Imperial Tobacco, care are o valoare de piata de 23 miliarde de dolari, este al patrulea cel mai mare producator de tutun din lume, cu un volum anual de 300 miliarde tigari, vandute in peste 160 de tari.

Randament dividend: 4,35%


Informatii pentru investitori: Actiunile Imperial Tobacco au crescut cu 0,6% in acest an si in ultimii trei ani au inregistrat un randament anual de 11%. Analistii confera actiunilor Imperial Tobacco cinci calificative buy, unul outperform, unul hold si unul sell, potrivit Morningstar.



2. Royal Dutch Shell (RDSA)

Profilul companiei: Royal Dutch Shell, care are o valoare de piata de 228 miliarde de dolari, este una din cele mai mari companii energetice din lume, cu activitati de explorare, exploatare, productie si rafinare a resurselor naturale.

Randament Dividend: 4,38%


Informatii pentru investitori: Actiunile Shell au crescut cu 1,3% in acest an si in ultimii trei ani au inregistrat un randament anual de 12%. Analistii confera actiunilor Shell cinci ratinguri buy, doua buy/holds, unul hold si unul sell, potrivit Morningstar.



1. Novartis (NVS)

Profiul companiei: Novartis, care are o capitalizare de piata de 135 miliarde de dolari, este o companie situata in Basel, Elvetia. Aceasta produce medicamente, vaccinuri si altele.

Randament Dividend: 3,15%


Informatii pentru investitori: Actiunile Novartis au crescut cu 6,5% in acest an si in ultimii trei ani au inregistrat un randament anual de 11%. Analistii confera actiunilor Novartis sase calificative buy, unul buy/hold si unul moderate sell, potrivit unui sondaj in randul analistilor, realizat de TheStreet.

Ultimele NOUTATI

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?
Life Style

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?

today24 Apr. 2024
Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret

today24 Apr. 2024
Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024
Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024
Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti

today23 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x