ANALIZA: Sfaturi de la investitorii de succes
analizasfaturiinvestitiiinvestitorisuccesvenituri
Dorinta investitorilor de a-si inmulti veniturile este la fel de mare, in fiecare an. Acestia sunt invadati de sfaturi privind modul in care ar trebui sa-si administreze investitiile. Inainte de a realiza o investitie, trebuie sa facem un pas inapoi si sa ignoram, cel putin pentru moment, sfaturile analistilor. Mai exact, trebuie sa ne intoarcem la regulile fundamentale.
O investitie bine gandita va avea sanse mari de reusita.
Daily Mail a discutat cu o serie de experti financiari, care au fost dispusi sa ofere cele mai bune sfaturi investitorilor la inceput de drum (sau nu). Dincolo de opiniile si ponturile acestora, orice strategie sau secret din partea cititorilor sunt binevenite.
1. Ignora trendul, nu incerca sa te imbogatesti prea repede
Adrian Lowcock, broker BestInvest: "Am inceput sa investesc la finele anilor '90, in timpul bulei internetului si am invatat unele din cele mai dure lectii, in calitate de antreprenor. Ca nou-venit in industrie, am crezut initial ca scopul investitiilor este acela de a genera profituri imediate. De fapt, eram inconjurat de multi investitori care tocmai asta faceau: se imbogateau rapid.
De abia la finele bulei dotcom am invatat prima lectie si anume ca piata bursiera poate da semnale eronate. La acea vreme, am ignorat legile fundamentale care stau la baza investitiilor. Este important sa nu tinem seama de "zgomotele" care inconjoara in mod obisnuit pietele bursiere si sa ne concentram asupra obiectivelor noastre.
Foarte putini investitori au reusit sa supravietuiasca bulei "dotcom", cu investitiile intacte. S-au considerat investitori intelepti. In ciuda tuturor sfaturilor financiare, prin investitiile de succes trebuie sa te asiguri ca vei avea venituri si profituri
pe termen lung. Ca urmare, iti vei stabili obiective pe termen lung."
Cinci sfaturi pentru investitorii vechi si noi:
1. Stabiliti-va obiectivele in scris si tineti seama de ele;
2. Consultati lista obiectivelor, atunci cand doriti sa luati o decizie investitionala;
3. Aveti rabdare - daca deciziile d-vs investitionale sunt bazate pe fundamente solide, piata va va impartasi viziunea;
4. Investitiile reprezinta un joc lent de imbogatire;
5. Tineti cativa bani deoparte, pentru a profita de slabiciunile pietei, la un moment dat;
2. Nu ignorati niciodata investitiile obisnuite
Tom Stevenson, Fidelity Worldwide Investment: "Tineti cont de doua aspecte importante, cand doriti sa realizati o investitie: "fiecare lucru, oricat de mic, va poate ajuta" si "nu va grabiti!". Chiar si o investitie minora, obisnuita, poate face diferenta, daca ii acordati timp."
3. Fiti cinstiti cu voi insiva!
Keith Evins, JP Morgan Asset Management: "Pentru oricine testeaza "apele", in privinta investitiilor, exista cateva reguli de baza.
N-ar trebui sa investesti mai mult decat ai putea pierde, spun unii economisti. Depinde de nivelul de risc pe care ti-l poti asuma. Fondurile mutuale impart riscul investitional cu altii, dar chiar si ele ofera estimari, legate de riscuri si obiectivele privind investitiile.
In opinia mea, cand vorbim de investitii, cel mai mult conteaza timpul; nu te impacienta, asigura-te ca mecanismele investitionale functioneaza cum trebuie si aminteste-ti ca investitiile reprezinta o provocare pe termen lung."