Top 15 afaceri de familie din SUA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Top 15 afaceri de familie din SUA Top 15 afaceri de familie din SUA
de Manager.ro la 20 Iun. 2011
Urmareste-ne pe Google News
afacerifamiliesuabechtelcompaniegeneratie

Forbes a intocmit o lista a celor mai bune 15 afaceri de familie din SUA, in functie de venituri anuale si longevitate (anul in care au fost fondate).

Impreuna, aceste companii - de la bacani la constructori - castiga in fiecare an 168 miliarde de dolari (ceva  mai mult decat PIB-ul Romaniei). Cea mai "tanara" companie din randul celor 15 a implinit venerabila varsta de 77 de ani.

1.Bechtel (foto)
Anul fondarii: 1898
Fondator: Warren A. Bechtel

Venituri anuale: 30,8 miliarde de dolari

Bechtel este o companie care activeaza in domeniul constructiilor, a ingineriei si a managementului proiectelor de infrastructura. Are o experienta de peste un secol. Compania este prezenta in arii diverse: infrastructura civila, energie, petrochimie, telecomunicatii si servicii guvernamentale. Bechtel a fost condusa pana in prezent de patru generatii. Compania a finalizat peste 23.000 de proiecte in 140 de tari de pe toate cele sapte continente. Bechtel dispune de 49.000 de angajati, in peste 50 de tari.

2.Mars
Anul fondarii: 1911
Fondator: Frank C. Mars
Venituri anuale: 28 miliarde de dolari

Mars este una dintre cele mai mari companii alimentare din lume. Compania activeaza in sase arii de afaceri: ciocolata, petcare, guma de mestecat Wrigley si confectii, mancare, bauturi si Symbioscience - divizia globala in domeniul sanatatii si a cercetarii. Aceste segmente produc unele dintre cele mai recunoscute branduri din lume. Mars are peste 370 de fabrici in 68 de tari de pe intreg mapamondul.

3.SC Johnson & Son
Anul fondarii: 1886
Fondator: Samuel Curtis Johnson Sr.
Venituri anuale: 9 miliarde de dolari

Conducerea companie a ajuns la a cincea generatie. SC Johnson & Son furnizeaza bunuri casnice, produse de curatenie, de depozitare, aparate de purificare a aerului, produse de igiena personala si pastile contra insectelor. Detine brandurile Windex, Pledge, Glade, Shout, Saran, Ziploc, Edge, Scrubbing Bubble si Raid.

4.HE Butt Grocery
Anul fondarii: 1905
Fondator: Florence Butt
Venituri anuale: 15,1 miliarde de dolari

Lantul de supermarketuri opereaza peste 300 de magazine, majoritatea fiind situate in Texas. HE Butt detine si magazinele Central Market (mancaruri gourmet) si Mi Tienda (mancare hispanica). Compania administreaza peste 30 de magazine in Mexic.

5.Gordon's Food Service
Anul fondarii: 1897
Fondator: Isaac van Westenbrugge
Venituri anuale: 7,1 miliarde de dolari

Compania a fost fondata de cativa imigranti olandezi. Aceasta distribuia unt si oua, cu ajutorul unei carute. Pe langa alte unitati, GFS detine peste 135 de magazine de retail Marketplace, in Michigan, Illinois, Indiana, Ohio, Kentucky, Tennessee, Pennsylvania si Florida.

6.C&S Grocers
Anul fondarii: 1918
Fondatori: Israel Cohen & Abraham Siegel
Venituri anuale: 20,4 miliarde de dolari

Cohen si Siegen au fondat C&S Wholesale Grocers, care avea trei etaje si un spatiu de depozitare de 465 mp, cu o capacitate de 1.200 de produse. C&S colaboreaza in prezent cu 3.900 de supermarketuri independente, regionale si nationale, precum si cu unele baze militare. Compania furnizeaza peste 100.000 de produse alimentare si non-alimentare, prin intermediul celor 50 de depozite din 11 state. Spatiul total de depozitare al C&S insumeaza 1.672.254 mp! Printre clientii C&S, se numara Safeway, Target, A&P, Stop & Shop, Ralphs si Foodtown.

7.Meijer
Anul fondarii: 1934
Fondator: Hendrick Meijer
Venituri anuale: 14,2 miliarde de dolari

In 1934, Hendrik Meijer si fiul sau de 14 ani au deschis bacania Meijer. In 1962, Meijer a deschis primul supermarket Thrifty Acres, de unde clientii puteau cumpara toate produsele necesare dintr-un singur loc. Astazi, Meijer detine magazine alimentare, auto, de decoratiuni interioare, de ingrijire personala, farmacii, centre de produse electronice si unitati de servicii bancare.

8.Giant Eagle
Anul fondarii: 1931
Fondatori: Shapira, Porter and Chait
Venituri anuale: 8,6 miliarde de dolari

Giant Eagle este un lant de magazine care opereaza 161 de magazine proprii si 58 sub franciza. Compania detine alte 156 de magazine/benzinarii, sub brandul GetGo. Majoritatea magazinelor Giant Eagle se afla in Ohio si Pennsylvania. Compania este administrata de familiile fondatorilor si are sediul central in Pittsburgh.

9.Kohler
Anul fondarii: 1873
Fondatori: John Michael Kohler
Venituri anuale: 4,7 miliarde de dolari

John Michael Kohler a fondat compania Kohler in 1873, cand a cumparat Sheboyan Union Iron & Steel Foundry. Compania a produs initial echipamente pentru fermieri, pentru fabricile de mobila si ornamente din fier forjat. Astazi, Kohler produce produse pentru baie si bucatarie, motoare, mobilier, accesorii si decoratiuni interioare. De asemenea, Kohler a construit doua centre recreationale de lux: Destination Kohler (American Club), in Kohler, Wisconsin si Destination St. Andrews in Scotia (Old Course Hotel).

10.Gilbane
Anul fondarii: 1873
Fondator: William Gilbane
Venituri anuale: 3,1 miliarde de dolari

Compania Gilbane a fost infiintata in 1873 si se afla la a cincea generatie de afaceristi in familie. Gilbane este unul din marii contractori imobiliari din SUA. Printre proiectele Gilbane, se numara Memorialul National al veteranilor celui de-al Doilea Razboi Mondial si Memorialul Veteranilor Razboiului din Vietnam din Washington DC.

11.Belk
Anul fondarii: 1888
Fondator: William Henry Belk
Venituri anuale: 3,3 miliarde de dolari

Belk detine peste 300 de magazine. Cele mai multe se afla in Belk, SUA si vand haine de firma. In 2006, Belk a cumparat lantul de magazine Parisian de la Saks.

12.Walsh Group
Anul fondarii: 1898
Fondator: Matthew Myles Walsh
Venituri anuale: 3,3 miliarde de dolari

Compania Walsh Group presteaza servicii de contractare, management in constructii si design arhitectural, prin cele doua subsidiare, Walsh Construction si Archer Western Contractors. Printre proiectele mari ale companiei se numara sediul BlueCross BlueShield din Chicago.

13.Wegmans
Anul fondarii: 1916
Fondatori: John si Walter Wegman
Venituri anuale: 5,1 miliarde de dolari

Lantul Wegmans Food opereaza 75 de magazine in New York, Pennsylvania, New Jersey, Virgina si Maryland. De asemenea, Wegmans administreaza un lant de cafenele cu capacitate de 300 de locuri si doua restaurante The Pub in Pennsylvania. Wegmans a deschis primul magazin din Massachusetts in 2011.

14.Perdue
Anul fondarii: 1920
Fondator: Arthur W. Perdue
Venituri anuale: 4,6 miliarde de dolari

Arthur W. Perdue a fondat Perdue Farms in 1920. Astazi, Jim Perdue, nepotul fondatorului, este CEO-ul si imaginea Perdue in reclamele tv. Compania vinde produse alimentare din pui si curcan catre retailerii din estul si vestul Americii. Perdue exporta produse alimentare in peste 70 de tari din intreaga lume. Totodata, compania detine doua unitati de procesare a uleiului vegetal si a ingredientelor pentru hrana animala.

15.Demoulas Super Markets
Anul fondarii: 1917
Fondatori: Athanasios si Efrosine Demoulas
Venituri anuale: 3,2 miliarde de dolari

Demoulas detine supermarketuri si magazine in Massachusetts si New Hamphsire, sub brandurile DeMoulas si Market Basket. Athanasios "Arthur" Demoulas si sotia sa Efrosine au fondat compania sub forma unei bacanii modeste, in Lowell, Massachusetts (1917).

Ultimele NOUTATI

Ce inseamna restructurarea unui credit si cum te poate ajuta cand esti ingropat in datorii la banci
Financiar-Bancar

Ce inseamna restructurarea unui credit si cum te poate ajuta cand esti ingropat in datorii la banci

today16 Apr. 2024
Cum poti sa faci bani ca tanar in Romania, chiar daca esti inca la scoala sau facultate
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Cum poti sa faci bani ca tanar in Romania, chiar daca esti inca la scoala sau facultate

today16 Apr. 2024
Cum poti sa faci bani dintr-o gradina la tara: idei de afaceri pentru timpul liber
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Cum poti sa faci bani dintr-o gradina la tara: idei de afaceri pentru timpul liber

today16 Apr. 2024
Noua lege a pensiilor aduce mai multi bani batranilor: formula noua de calcul, in plus fata de ce se stia
Economie

Noua lege a pensiilor aduce mai multi bani batranilor: formula noua de calcul, in plus fata de ce se stia

today16 Apr. 2024
5 moduri creative de a incorpora covoare din blana de oaie in decorul casei tale
Casa si gradina

5 moduri creative de a incorpora covoare din blana de oaie in decorul casei tale

today16 Apr. 2024
Credite Agricole: Care sunt cele mai bune optiuni si conditii
Business

Credite Agricole: Care sunt cele mai bune optiuni si conditii

today16 Apr. 2024
Contractele cu statul: O solutie reala pentru dezvoltarea afacerii?
Business

Contractele cu statul: O solutie reala pentru dezvoltarea afacerii?

today16 Apr. 2024
Cumparati aur, e cea mai sigura investitie. Iata de ce
Ultimele stiri economice

Cumparati aur, e cea mai sigura investitie. Iata de ce

today16 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Cum poti sa faci bani dintr-o gradina la tara: idei de afaceri pentru timpul liber
Banii tai - sectiune de educatie...

Cum poti sa faci bani dintr-o gradina la tara: idei de afaceri pentru timpul liber

today16 Apr. 2024
Noua lege a pensiilor aduce mai multi bani batranilor: formula noua de calcul, in plus fata de ce se stia
Economie

Noua lege a pensiilor aduce mai multi bani batranilor: formula noua de calcul, in plus fata de ce se stia

today16 Apr. 2024
5 moduri creative de a incorpora covoare din blana de oaie in decorul casei tale
Casa si gradina

5 moduri creative de a incorpora covoare din blana de oaie in decorul casei tale

today16 Apr. 2024
Credite Agricole: Care sunt cele mai bune optiuni si conditii
Business

Credite Agricole: Care sunt cele mai bune optiuni si conditii

today16 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x