TOP 8: Cum sunt rasfatati cei mai pretentiosi directori din lume

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
TOP 8: Cum sunt rasfatati cei mai pretentiosi directori din lume TOP 8: Cum sunt rasfatati cei mai pretentiosi directori din lume
de Manager.ro la 10 Ian. 2013
Urmareste-ne pe Google News
topdirectoribeneficiisalariicosturiavion

Discutiile aprinse despre salariile prea mari ale directorilor executivi se desfasoara de ani buni. Acestia primesc bonusuri de zeci de milioane de dolari. Dincolo de salariu, bonusuri si optiuni pe actiuni, orice director care se respecta beneficiaza de servicii greu accesibile oamenilor de rand. Multe companii de renume furnizeaza asemenea servicii, gratuit, pentru directorii lor. De la zborurile private cu avionul si pana la serviciile de contabilitate si securitate, drumul rasfatului este lung. Valoarea acestor beneficii ajunge la sute de mii de dolari, in fiecare an.

24/7 wall st. a analizat aceasta lista de rasfaturi, inclusiv pe cele oferite directorilor companiilor care au oferit cele mai mari salarii in 2012. Directorii care au beneficiat de aceste servicii au doua lucruri in comun.

Majoritatea sunt foarte bogati sau lucreaza pentru oameni foarte bogati. Printre acestia, enumeram moguli precum Barry Miller. Multi directori executivi au fost si fondatorii respectivelor companii, precum Ralph Lauren si Martha Stewart. Altii, precum seful cazinoului Las Vegas Sands, Sheldon Adelson, detin controlul absolut asupra corporatiei respective.

Cei mai puternici directori primesc si cele mai mari beneficii. Acestia se afla intr-o pozitie privilegiata, din care isi pot monitoriza veniturile. Iata cele mai extravagante servicii de care se bucura urmatorii opt CEO.

1. Utilizarea avionului companiei
Valoare 2011: 913.966 dolari
Presedinte: Barry Diller
Companie: IAC/InterActiveCorp.


Barry Diller este director in industria divertismentului de ani buni. Diller a condus Paramount in anii '70 si 20th Century Fox in anii '80. Tot el a pus pe picioare Fox Television Network. Diiller este in prezent cel mai bogat director din media americana. Batranul in varsta de 70 de ani se afla si in clasamentul Forbes 400, avand o avere neta de 1,8 miliarde dolari.

IACI detine Ask.com, Daily Beast si CitySearch. Potrivit IACI: "Diller calatoreste mult, atat in scopuri de afaceri, cat si personale, cu avionul companiei. El poate calatori non-stop si nu trebuie sa intarzie la sosire, pastreaza contactul permanent cu compania si isi modifica programul in functie de interesele acesteia, prin telefon, email sau personal".

2. Securitate/Paza
Valoare 2011: 2.611.873 dolari
CEO: Sheldon Adelson
Companie: Las Vegas Sands


Adelson a devenit cunoscut dupa ce a investit zeci de milioane de dolari in campaniile electorale ale unor presedinti americani. Acesta l-a ajutat financiar pe Newt Gingrich in timpul alegerilor si a finantat Partidul Republican cu 95 milioane de dolari prin intermediul PAC-urilor. Adelson se afla pe lista celor mai bogati americani, cu o avere de 20,5 miliarde dolari. Ocupa locul 12 in clasamentul Forbes 400 al celor mai bogati oameni din lume.

Compensatiile batranului in varsta de 79 de ani trec insa de natura financiara. Potrivit surselor, Adelson si sotia sa, Miriam Adelson, detin 52,4% din actiunile Las Vegas Sands, fie direct, fie prin trusturi si alte entitati. Adelson conduce compania inca din 1988. Potrivit Las Vegas Sands, compania a furnizat servicii de securitate pentru Adelson si familia sa in valoare de 2.611.873 dolari, la nivelul lui 2011! Adelson se bucura si de toate beneficiile oferite de un avion privat. Un alt miliardar faimos care investeste bani multi in siguranta este Jeff Bezos. Fondatorul Amazon are o avere neta de 23,2 miliarde dolari. Costurile pentru paza lui Bezos s-au ridicat la 1,6 milioane dolari in 2011.

3. Bonusuri
Valoare 2011: 53 milioane dolari
CEO: Ron Johnson
Companie: JC Penney


Una din cele mai esuate alegeri pentru functia de CEO este cea a fostului sef de retail de la Apple, Ron Johnson, la carma retailerului JC Penney. Potrivit JC Penney, Johnson a primit actiuni in valoare de 53 milioane dolari, ca parte a unui pachet initial de compensatii. Sperantele lui Johnson s-au naruit, dupa ce retailerul a continuat sa aiba probleme.

De la momentul numirii sale in functie, 1 noiembrie 2011, actiunile JC Penney au scazut cu 40%. Veniturile companiei s-au deteriorat substantial. Recent, Penney a anuntat ca vanzarile in magazinele asle au scazut in T3 2011 cu 26,1%, in timp ce vanzarile totale s-au diminuat cu 26,6%. Vanzarile prin site-ul JCP.com au fost de 214 milioane dolari, in scadere cu 37,3% fata de aceeasi perioada a anului anterior.

4. Utilizarea unei masini cu sofer
Valoare 2011: 572.596 dolari
CEO: Ralph Lauren
Companie: Ralph Lauren


Ralph Lauren, care a infiintat imperiul de moda in 1967, ramane unul dintre cei mai longevivi CEO. El detine o mare parte din actiuni si are o avere de 6,5 miliarde dolari. Mogulul in varsta de 73 de ani controleaza 69,1% din companie. Lauren primeste o suma considerabila pentru soferul si masina sa, alaturi de alte beneficii extraordinare.

Compania are insa o justificare puternica: "Consideram ca aceste beneficii le permit directorilor nostri sa lucreze eficient, sa isi promoveze brandul si in consecinta, cheltuielile sunt legitime. Costurile acestor beneficii constituie doar o parte din compensatia totala".

5. Contabilitate personala
Valoare 2011: 250.000 dolari
CEO: Aubrey McClendon
Companie: Chesapeake Energy


CEO-ul companiei Chesapeake Energy, Aubrey McClendon, a ajuns des in paginile presei. Acesta a contractat imprumuturi personale in valoare de 1,1 miliarde dolari de la Chesapeake. Potrivit Reuters, "McClendon a desfasurat, totodata, un fond de investitii de 200 milioane dolari, inregistrat in cadrul sediului Chesapeake din Oklahoma City, intre 2004-2008 si a tranzactionat acelasi tip de marfuri, produse de Chesapeake".

In urma scandalului McClendon, actiunile companiei au scazut cu 20% in 2012. McClendon a fost in consiliul Chesapeake timp de 23 de ani si figureaza in calitate de cofondator. In ultimii trei ani, potrivit companiei, a primit compensatii de 57 milioane dolari, in calitate de sef al Chesapeake. Printre beneficiile acordate in 2011 lui Aubrey McClendon se numara "250.000 dolari, reprezentand costuri referitoare la contabilitatea personala furnizata lui McClendon de catre angajatii sai".

6. Asigurari de viata
Valoare 2011: 131.280 dolari
CEO: Leslie Moonves
Companie: CBS


Les Moonves este CEO-ul CBS, companie controlata de cel mai mare actionar al sau si totodata presedintele Sumner Redstone. Redstone se numara printre cei mai bogati oameni din America, cu o avere neta de 4,1 miliarde dolari, potrivit Forbes. Moonves a devenit extrem de bogat in ultimii ani. Fostul presedinte al Warner Bros. Television a castigat 170 milioane dolari in calitate de CEO al CBS in ultimii trei ani. Potrivit SEC, acesta detinea o asigurare de viata de 131.280 dolari, la nivelul lui 2011.

7. Vacanta/Casa de vacanta
Valoare 2011: 453.382 dolari
Presedinte: William P. Foley II
Companie: Fidelity National Finance


William P. Foley II, CEO-ul Fidelity, a primit unul din cele mai ravnite beneficii. Fidelity l-a platit ca sa stea in propriile sale case.

8. Costuri de personal
Valoare 2011: 83.327 dolari
Presedinte: Martha Stewart
Companie: Martha Stewart Living Omnimedia


Presedintel si fondatorul Martha Stewart Living Omnimedia, Martha Stewart, este tratata ca o regina, chiar daca firma pierde bani si in ultimul trimestru din 2012 a inregistrat venituri de doar 44 milioane dolari. Modesta companie i-a oferit lui Stewart compensatii de peste 21 milioane dolari in ultimii trei ani.

Stewart isi controleaza intrutotul finantele. Detine 100% din actiunile de Clasa B ale companiei si poate vota pentru destinul acesteia. Printre beneficiile acordate lui Martha Stewart, se numara si costurile de personal de 83.327 dolari, aferente angajatilor care au lucrat pentru vedeta tv".

Ultimele NOUTATI

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?
Life Style

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?

today24 Apr. 2024
Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret

today24 Apr. 2024
Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024
Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024
Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti

today23 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x