3 replici pe care sa i le spui sefului cand iti dai demisia – o sa ii para rau

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Cristina Enescu la 23 Mar. 2026
Urmareste-ne pe Google News
demisiereplici demisiecum sa iti dai demisiademisie 2026

Sa iti anunti demisia nu este doar un act formal. Este si un moment strategic, in care modul in care te exprimi poate lasa o impresie puternica si durabila. Nu este vorba despre dramatizare sau replici agresive, ci despre afirmatii care transmit clar valoarea ta si contributia pe care ai adus-o echipei. Iata trei replici care vor face ca seful tau sa realizeze, chiar si dupa plecarea ta, ce pierdere reprezinta:

1. „Am apreciat tot ce am invatat aici, dar cred ca este momentul sa aplic experienta mea la un alt nivel.”

Aceasta replica arata profesionalism si maturitate. Nu doar ca semnalezi ca pleci, dar si ca ai crescut in timpul colaborarii. Seful tau realizeaza astfel ca investitia facuta in dezvoltarea ta produce rezultate concrete – iar acum esti pregatit sa le aplici in alta parte.

2. „Sunt mandru de proiectele pe care le-am dus impreuna la bun sfarsit si sper ca echipa sa continue pe aceeasi directie.”

O replica de apreciere si recunoastere a contributiei colective arata ca pleci cu eleganta si respect. In acelasi timp, transmite subtil ca prezenta ta a avut un impact real asupra proiectelor si echipei, ceea ce va ramane in mintea sefului.

3. „Sper ca drumurile noastre se vor mai intersecta, pentru ca am vazut potentialul acestei echipe si al companiei.”

Aceasta fraza lasa usa deschisa pentru viitoare colaborari si transmite ca plecarea nu este motivata de nemultumiri majore, ci de dorinta de dezvoltare. In acelasi timp, subliniaza ca seful pierde nu doar un angajat, ci un profesionist implicat.

Demisia poate fi un moment de eleganta si strategie, nu doar de formalitate. Modul in care te exprimi poate lasa o impresie puternica, pastrand relatiile profesionale intacte si chiar crescand respectul sefului pentru tine. 

Folosind replici care transmit profesionalism, apreciere si claritate, pleci cu capul sus – si cu sansa ca seful sa realizeze ce pierdere reprezinta plecarea ta.

Vrei sa afli primul cele mai importante schimbari economice si ce impact au asupra ta? Urmareste-ne pe Facebook pentru stiri rapide, explicate clar si pe intelesul tuturor!

Sursa foto - freepik.com/manageer.ro

Colaborator Manager.ro
Noutati Fiscale 2026. Reguli noi pentru societatile comerciale
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
Noutati Fiscale 2026. Reguli noi pentru societatile comerciale

Partenerii nostri

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"Noutati Fiscale 2026. Reguli noi pentru societatile comerciale"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x