Andreea Pangrate, antreprenorul care a gasit schimbarea dorita printr-o franciza de succes. Despre temeri, obstacole si, in final, reusita!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Andreea Pangrate, antreprenorul care a gasit schimbarea dorita printr-o franciza de succes. Despre temeri, obstacole si, in final, reusita! Andreea Pangrate, antreprenorul care a gasit schimbarea dorita printr-o franciza de succes. Despre temeri, obstacole si, in final, reusita!
de Manager.ro la 03 Iun. 2015 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
andreea pangratenomasvellofrancizaafaceresuccesfrancizeanalist financiarbrasov

Suntem adeseori in cautarea unei retete de succes, innebuniti de promisiunile pe care le livreaza speakerii motivationali, fermecati de avantul pe care alte afaceri par sa il deprinda peste noapte si condusi de dorinta de a ajunge acolo unde ne dorim cat mai repede. Nu sunt multi cei care isi croiesc un drum numai al lor, dar sunt convinsa ca acestia sunt si cei care isi vor pastra succesul toata viata, tocmai fiindca ceea ce i-a adus unde sunt azi e o baza solida pe care au construit-o prin experienta unor ani pe care nu li-i poate lua nimeni.


Iar experienta, cum stim si am vazut de nenumarate ori, isi spune intotdeauna cuvantul si isi merita pe deplin laurii. Un astfel de parcurs bogat si divers il are si Andreea Pangrate care, daca s-ar apuca sa scrie o carte, ar umple pe putin doua volume cu experienta anilor de munca si a lectiilor pe care le-a luat cu sine, sprijinindu-si decizia de a deveni antreprenor.

„Inainte de a deveni antreprenor am lucrat ca analist financiar, pentru grupul High Fashion, si anume: Victoria 46, transformata ulterior in department store-ul Victoria Gallery, Day&Night, Victoria Men, franciza Laduree Paris cunoscuta pentru faimosii Macaroons, Franciza Anastasia Beverly Hills. Deci, stiam cate ceva din ce inseamna sa lucrezi cu o franciza – acesta fiind si motivul pentru care am optat pentru o franciza.

Am considerat ca trebuia sa fac o schimbare in viata mea. Am considerat ca sunt suficient de matura, din toate punctele de vedere, sa incerc sa devin antreprenor. Asta nu inseamna ca le stiu pe toate, ci inseamna ca am avut cunostintele necesare pentru a putea incepe. In fiecare zi invat cate ceva nou”, a marturisit cu sinceritatea unui om care a descoperit ca daca iti doresti un lucru, trebuie sa muncesti pentru el.

Experienta in gestionarea francizelor pare sa se fi legat de fiecare activitate din trecutul profesional al Andreei. Numaram pe degete succesele din Romania in dezvoltarea unei francize si nu putine sunt afacerile mari care au testat apele autohtone, alegand mai tarziu sa se retraga. Sa fi fost de vina piata, sa fi fost de vina managerii, cert e ca pe langa curajul de a deschide o franciza in Romania, ai nevoie si de o experienta bogata in domeniu.

Indrazneala de a merge un pic mai departe a facut-o pe Andreea sa aleaga un loc spre care nu se incumeta foarte multi antreprenori. Dar fiindca asumarea de riscuri aduce cu sine si castigurile si reprezinta, in fond, ceea ce ne face sa mergem mai departe, Andreea Pangrate s-a orientat catre Brasov pentru noua sa afacere:

„Am vrut initial sa deschid franciza Nomasvello in Bucuresti, orasul natal. Din fericire sau din pacate, acum depinde cum privesti situatia, nu am putut. Dar acest lucru nu m-a descurajat. M-am hotarat sa fac un pas si mai mare….sa deschid un centru intr-un alt oras, dar mai important, sa deschid primul centru din acest oras. Am ales Brasov si consider ca nu am ales deloc gresit! Brasovul este un oras superb si cu oameni frumosi. Sunt sigura ca brasovenii sunt deschisi si isi doreau un astfel de serviciu in orasul lor.
Toata lumea m-a sustinut si incurajat sa fac acest pas in timp ce imi spuneau ca am foarte mult curaj. Da…este un pic o dovada de curaj sa te muti intr-un oras in care nu cunosti pe nimeni si mai ales sa devii si antreprenor. Familia a fost alaturi de mine in tot acest timp. Vorbim zilnic la telefon si ne vizitam de cate ori avem ocazia. „

Un alt secret pe care vi-l soptesc poate unii antreprenori e ca trebuie sa crezi in ceea ce faci. E poate ceea ce lasam in plan secund atunci cand pasim intr-un domeniu nou sau atunci cand incepem sa privim mai mult catre partea financiara a unui business. Probabil ca acela e si momentul in care situatia incepe sa se rostogoleasca catre insucces. La polul opus de aceasta gandire, Andreea s-a indragostit, mai intai, de conceptul pe care a ales sa il duca si in Brasov si sa ajute astfel un mediu economic concret:

"Povestea mea alaturi de Nomasvello a inceput acum cateva luni, exact in momentul in care am pasit pentru prima data intr-un centru din Bucuresti. Aflasem de la o cunostinta despre serviciile lor si mi-am propus sa incerc. Ce imi amintesc foarte bine este ca primul impact a fost cel de “WoW!”. Am apreciat caldura personalului, amenajarea spatiului si desigur, calitatea serviciilor. Iar de aici a inceput totul".

Inainte de a spune insa ca nu e suficient sa pui suflet in ceea ce faci, mentionez ca, intr-adevar, sunt necesari si alti factori de care sa tinem cont cand dorim sa investim intr-o franciza si sa ne orientam resursele catre o astfel de afacere. Iata care sunt doar unele dintre argumentele care au convins-o pe Andreea Pangrate ca hotararea ei nu este una de suprafata:

"Nu am avut nici macar pentru un minut teama ca exista posibilitatea ca lucrurile sa nu functioneze. Nomasvello este un brand de renume din Spania, cu peste 1200 de centre deschise in lume. De asemenea, are cea mai puternica tehnologie de pe piata, dezvoltata in permanenta de catre Departamentul de cercetare si dezvoltare din Spania. Sunt singurii care detin tehnologie SUN&SAFE, ceea ce inseamna ca epilarea definitiva se poate face si pe pielea bronzata.”.

Ce a condus insa la aceasta schimbare de directie in viata unui om care, dupa toate aspectele, se bucura de un traseu profesional de succes? Probabil ca astfel de hotarari isi au pornirile cat mai variate, astfel ca fiecare individ in parte decide sau nu sa faca o schimbare si sa se orienteze catre antreprenoriat.
„ Undeva in interiorul meu imi doream o schimbare. Simteam ca este momentul sa strang fraiele vietii mele profesionale si sa devin…antreprenor. Nu imi dau seama daca eu am ales Nomasvello sau Nomasvello m-a ales pe mine. Cel mai probabil a fost “potrivire la prima vedere”.  Din punct de vedere al calitatii serviciilor, stiam aproape tot. Urmatorul pas a fost gasirea unei locatii care sa mi se potriveasca si desigur, care sa fie profitabila. Dupa cateva vizite ale unor spatii din Bucuresti, am hotarat sa fac pasul cel mare: sa deschid primul centru Nomasvello din Brasov. A fost o decizie asumata, discutata cu cei dragi, dar mai ales cu mine. De la inceputul lunii martie m-am mutat in acest oras minunat pentru a pune pe picioare un vis care devine realitate", descrie Andreea concluziile primei "intalniri" cu ceea ce avea ulterior sa devina o parte semnificativa din viata ei.


Si daca ne gandim la temerile si obstacolele pe care le intalnesc antreprenorii, cu precadere in primii trei ani de business, sa nu ne gandim ca o franciza nu aduce cu sine urcusuri si coborasuri, ca orice alta afacere:

"Una dintre cele mai mari temeri ale mele a fost gasirea unor oameni de incredere, seriosi, alaturi de care sa lucrez. Inca o data, am fost norocoasa. Colegele mele sunt cele care se ocupa de tratamentele pe care le oferim la Nomasvello Brasov: Epilare definitiva cu IPL si Tratamente faciale. Eu sunt in fiecare zi la centru, supervizez activitatea si caut mereu noi modalitati pentru ca oaspetii nostri sa se simta “ca acasa”!", poveste Andreea Pangrate, inca unul dintre antreprenorii romani care au ales sa aleaga un succes de durata, alaturi de depasirea unor obstacole care, la final de zi, nu fac decat sa ii intareasca si sa le dovedeasca, daca mai era nevoie, ca povestea pe care au ales sa si-o scrie de unii singuri este si cea mai frumoasa.
 
 
 
 
 

Ultimele NOUTATI

ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta
Ultimele stiri economice

ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta

today19 Apr. 2024
Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii
Economie

Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii

today19 Apr. 2024
De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos
Economie

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos

today19 Apr. 2024
Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Comunicate

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase

today19 Apr. 2024
Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024
ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul
Economie

ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul

today19 Apr. 2024
Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar

today19 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos
Economie

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos

today19 Apr. 2024
Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Comunicate

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase

today19 Apr. 2024
Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x