Criza carnii de vita in Romania

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Criza carnii de vita in Romania Criza carnii de vita in Romania
de Redactia Manager la 10 Nov. 2017
Urmareste-ne pe Google News
horecacarnerestauranteministerul agriculturii

Paradox de Romania: Romania ar putea hrani o populatie cu 80 de milioane de oameni, dar nu reuseste sa asigure nici macar productia necesara uneia de patru ori mai mici. Ca pierde pe mana ei de 25 de ani incoace, inclusiv in industria carnii, o confirma statisticile Uniunii Europene, Institutului National de Statistica sau Ministerului Agriculturi si Dezvoltarii Rurale. Astfel, potrivit INS, Romania a importat anul trecut aproape de trei ori mai multa carne fata de cat a exportat, rezultand un deficit comercial de carne de 406,6 milioane de euro, in crestere cu 25% fata de anul precedent.


Situatia devine acuta atunci cand vine vorba despre carnea de vita procesata. Ocupam locul sapte in privinta exporturilor de bovine vii catre piete din afara UE, dar suntem codasi la livrarea carnii procesate, strainii preferand sa se ocupe exclusiv de aceasta etapa deoarece conditiile din fermele de vaci sunt necorespunzatoare din nenumarate motive, recunoscute de oficialii din Ministerul Agriculturii.

In tot acest context, principala provocare a antreprenorilor romani din domeniul HORECA, precum proprietarii de restaurante, este de a se asigura permanent ca in farfuria clientului va ajunge o friptura de vita de calitate, fara a mai spera, insa, la includerea in circuit al furnizorului roman.

Dupa o analiza a preferintelor clientilor din ultimii ani, tipul de carne folosit provine din Australia, SUA si America de Sud. O procuram printr-un distribuitor din Europa. Motivul pentru care am recurs la aceasta formula, de a lua carnea din afara granitelor tarii, este acela ca furnizorii pe care ii avem ne ofera constanta in calitate si in disponibilitatea produselor. Pe piata romaneasca nu am reusit sa identificam un nivel de calitate asemanator cu ceea ce oferim clientilor la acest moment. Se pare ca mentinerea constantei calitatii si disponibilitatii de la o saptamana la alta este, pentru mare parte din furnizorii locali, foarte greu de realizat. Ne dorim in continuare sa identificam un furnizor local, ne-ar scadea si costurile de materie prima cu pana la 30 %, explica Dragos Panait, proprietarul Red Angus Steakhouse.



Red Angus Steakhouse, care s-a remarcat de-a lungul celor sapte ani de activitate prin traditie, autenticitate si excelenta serviciilor, este un restaurant direct afectat de lipsa serviciilor de calitate venite din partea furnizorilor romani, in conditiile in care ,,produsul rege” al afacerii este antricotul de vita fraged si suculent, insotit de sosuri speciale, iar necesarul lunar este de o tona. De aceea, certificatele de calitate la cele mai inalte standarde sunt absolut necesare.

Diferenta dintre o friptura de vita regular si una premium consta in  aroma, fragezime si procedura.  Procesul de maturare este unul dintre cei mai importanti diferentiatori. In general, timpul de asteptare este de 14 zile, in schimb, in bucataria Red Angus procesul de maturare dureaza 21 de zile, a adaugat Marian Huzu - Executive Chef Red Angus Steakhouse.

In ciuda tuturor provocarilor, Red Angus Steakhouse s-a impus pe piata romaneasca prin constanta in calitate si crearea unui intreg concept, masa de pranz sau de seara devenind o experienta in sine, totul fiind autentic, de la materia prima principala pana la decoruri originale si ambient pe masura. Succesul a fost confirmat prin nominalizari anuale consecutive in top 10 cele mai bune resturante cu specific international la Premiile de Excelenta in HORECA sau prin premiul acordat de Restograf pentru cel mai bun restaurant american. Povestea Red Angus continua cu o noua etapa de inovare si dezvoltare, de la meniu pana la deschiderea de noi restaurante in locatii atent selectionate.

Ultimele NOUTATI

ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta
Ultimele stiri economice

ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta

today19 Apr. 2024
Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii
Economie

Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii

today19 Apr. 2024
De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos
Economie

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos

today19 Apr. 2024
Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Comunicate

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase

today19 Apr. 2024
Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024
ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul
Economie

ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul

today19 Apr. 2024
Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar

today19 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos
Economie

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos

today19 Apr. 2024
Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Comunicate

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase

today19 Apr. 2024
Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x