Cum s-a descurcat compania UPS in T4 2013

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cum s-a descurcat compania UPS in T4 2013 Cum s-a descurcat compania UPS in T4 2013
de Manager.ro la 04 Feb. 2014
Urmareste-ne pe Google News
upsrezultatekurt kehncoleteactiunisua

UPS anunta rezultatele financiare inregistrate in ultimul trimestru din 2013 si raporteaza castiguri per actiune diluata de 1,25 USD, in scadere cu 0,07 USD fata de rezultatele din 2012. Volumul mediu zilnic de colete a crescut cu 6%, iar numarul total de livrari inregistrat in decembrie a crescut cu 20%. Volumul de livrari semnificativ mai mare decat cel anticipat si vremea nefavorabila au afectat rezultatele, contribuind la cresterea costurilor operationale in SUA.

Pentru trimestrul 4 al anului 2012, UPS a raportat o valoare negativa a indicatorului EPS de 1,83 USD, ca urmare a inregistrarii unei cheltuieli nemonetare (dupa plata impozitului) de 3 miliarde de dolari, ca urmare a ajustarii prin marcare la piata a planurilor de pensii.
 
”Avand in vedere ca piata de retail se indreapta tot mai des catre un model de abordare directa a consumatorului, tot mai multe companii folosesc solutiile UPS,” a declarat Scott Davis, presedinte UPS. ”Ca rezultat, am inregistrat o crestere fara precedent a volumului, depasind chiar si cele mai optimiste planuri.”
 
”Volumul ridicat a pus presiune pe reteaua noastra, ducand la intarzieri. Ca raspuns, UPS si-a marit echipa de lucru si numarul de echipamente, punand accent mai mare pe serviciile furnizate decat pe costurile de operare,” a explicat Davis. ”UPS va face investitiile si optimizarile operationale necesare pentru a satisface nevoile de pe piata.”
 
Compania se asteapta ca rezultatul anual per actiune diluata sa fie situat in intervalul de la 5,05 USD la 5,30 USD, in crestere de la 11% pana la 16% fata de rezultatele ajustate din 2013.
 
In trimestrul al patrulea, UPS a livrat 20 de milioane de colete pe zi. Livrarile din tot anul 2013 au ajuns la 4,3 miliarde de euro, in crestere cu 3,9% fata de 2012.
 
In perioada Sarbatorilor, livrarile zilnice la nivel mondial au depasit estimarile companiei, depasind 29 milioane de colete in 5 zile, cu un varf de volum de peste 31 milioane de colete in 23 decembrie. De asemenea, in aceasta perioada UPS a inregistrat 10 zile cu volume de livrari care au depasit recordul de volum precedent. 
 
Pentru anul incheiat la 31 decembrie 2013, UPS a generat un flux de numerar de 5,3 miliarde de dolari, cu o rata a conversiunii de venit in numerar mai mare de 120%. Compania a platit dividende de 2,3 miliarde de dolari, o crestere de aproape 9% pe actiune fata de anul anterior si a rascumparat peste 43 milioane de actiuni pentru aproximativ 3,8 miliarde de dolari.
 
Venitul total inregistrat pe piata interna a SUA a inregistrat, in ultimul trimestru, o crestere de 4,2%, pana la 9,3 miliarde de dolari. Volumul zilnic de colete a crescut cu 5,6%, transporturile UPS Deferred si UPS Ground fiind cele in care s-au inregistrat cele mai mari cresteri, cu 8%, respectiv 5,8%.
 
Veniturile totale per colet au scazut cu 1,3%, fapt cauzat de scaderea taxelor suplimentare de combustibil, de schimbarile in mixul de produse si clienti, precum si de cresterea rambursarilor in urma serviciilor prestate. Expeditorii continua sa utilizeze portofoliul UPS, alegand un cost mai mic in locul unei livrari mai rapide, fapt evidentiat de cresterea de 30% inregistrata de UPS SurePost.
 
Profitul operational a totalizat 1,2 miliarde de dolari, iar costurile suplimentare asociate cu o crestere peste asteptari a numarului de colete si vremea nefavorabila a condus la un declin de 178 milioane de dolari fata de rezultatele ajustate anul anterior. In incercarea de a-si indeplini angajamentele, a acoperi costurile de compensare si a acorda beneficiile suplimentare, UPS a inregistrat o crestere a numarului de resurse umane. Pe parcursul trimestrului, UPS a depasit obiectivele de angajare pe sezon cu mai mult de 30.000 de oameni, cu un total de 85.000 de angajati temporari. In plus, compania a inregistrat cheltuieli mult mai mari pentru achizitia de spatii de transport. 
 
Pierderile operationale pentru al patrulea trimestru al anului 2012 au totalizat 1,8 miliarde de dolari, ca urmare a ajustarii prin marcare la piata a planurilor de pensii.  
 
Veniturile internationale au crescut cu 5,3% pana la 3,4 miliarde de dolari, inregistrand o crestere de 8,8% a volumului zilnic de colete livrate. Serviciile UPS Export au crescut cu 9,5% pe zi, determinata in principal de o crestere de 13% in Europa si o crestere semnificativa pe culoarul comercial Asia – Europa. Serviciile domestice din afara Statelor Unite au crescut cu 8,2%, cu varfuri de crestere in Polonia, Italia si Canada. In cursul lunii decembrie, segmentul acestor produse a inregistrat un volum maxim de peste patru milioane de unitati intr-o singura zi, depasind in 11 zile recordul de volum inregistrat anul trecut.
 
Randamentul de export a scazut cu 3,4% pe o rata de schimb valutara stabila, ca urmare a taxelor suplimentare de combustibil mai mici si preferintei clientilor pentru produsele non-premium. Castigurile de doua cifre in livrarile pan-europene au redus, de asemenea, veniturile per unitate. 
 
Profitul operational s-a imbunatatit cu 7,6% pana la 537 milioane dolari. Marja operationala s-a extins cu 30 de puncte de baza, pana la 15,9%, fata de rezultatele ajustate de anul trecut. 
 
Pe o baza raportata, pierderea operationala pentru al patrulea trimestru al anului 2012 a totalizat 442 milioane dolari, ca urmare a ajustarii prin marcare la piata a planurilor de pensii.
 
Veniturile pe acest segment au scazut cu 5,8% pana la 2,3 miliarde de dolari, pe fondul scaderilor la nivelul diviziei Freight Forwarding. Profitul operational s-a mentinut la aceeasi valoare comparativ cu rezultatele ajustate din 2012, pe fondul scaderilor asociate cu diviziile Forwarding si UPS Freight. 
 
Pe o baza raportata, pierderea operationala pentru al patrulea trimestru al anului 2012 a fost de 541 milioane dolari, ca urmare a ajustarii prin marcare la piata a planurilor de pensii
 
Divizia Forwarding a inregistrat o scadere a veniturilor rezultate din reducerea tonajului si a veniturilor per kilogram, pe serviciile internationale de transport de marfa (International Air Freight). Divizia de transporturi peste ocean (Ocean Freight) a raportat o crestere a numarului de livrari si a marjei operationale.  
 
Venituri obtinute de divizia de Distributie au crescut fata de aceeasi perioada a anului anterior. Sectoarele de retail si healthcare au contribuit la rezultatele imbunatatite. Acoperirea la nivel mondial a fost extinsa pe parcursul anului la 284 de depozite, cumuland o suprafata mai mare de 2 milioane de metri patrati. 
 
Veniturile UPS Freight LTL au crescut cu 2,3% fata de anul anterior pe fondul cresterii tonajului rulat si preturilor. In 2014, compania a anuntat ca va rascumpara actiuni UPS in valoare de 2,7 miliarde de dolari. Cheltuielile de capital sunt estimate ca vor atinge o valoare de aproximativ 2,5 miliarde de dolari. Acestea includ implementari accelerate in tehnologii operationale si investitii de peste 500 milioane de dolari in extinderea capacitatii si modernizarea hub-ului.
 
”In timp ce anul s-a incheiat intr-o nota provocatoare, suntem increzatori in capacitatea noastra de a ne adapta si ne asteptam la rezultate mult mai bune in 2014,” a declarat Kurt Kehn, director financiar UPS. ”UPS se asteapta la o crestere de profitabilitate echilibrata pe toate segmentele intr-un mediu economic usor imbunatatit, rezultand in venituri anuale pe actiune diluata de la 5,05 USD la 5,30 USD, o crestere de la 11% pana la 16% fata de rezultatele ajustate din 2013.”

Ultimele NOUTATI

Diferenta dintre zaharul alb si zaharul brun: Care este mai sanatos si de ce?
Ultima ora

Diferenta dintre zaharul alb si zaharul brun: Care este mai sanatos si de ce?

today29 Mar. 2024
2 anunturi de joburi cu salarii de peste 20.000 de lei net in Romania
Companii

2 anunturi de joburi cu salarii de peste 20.000 de lei net in Romania

today29 Mar. 2024
De la ce varsta e obligatoriu sa pui bani deoparte
Economie

De la ce varsta e obligatoriu sa pui bani deoparte

today29 Mar. 2024
Ce sa eviti sa spui si sa faci in fata patronului, dupa ce iti dai demisia
Economie

Ce sa eviti sa spui si sa faci in fata patronului, dupa ce iti dai demisia

today29 Mar. 2024
Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri
Business

Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri

today29 Mar. 2024
Mileniali, Gen Z, Boomers: 4 diferente generationale in preferintele de lucru pe care merita sa le cunosti ca manager
Companii

Mileniali, Gen Z, Boomers: 4 diferente generationale in preferintele de lucru pe care merita sa le cunosti ca manager

today29 Mar. 2024
Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice
Life Style

Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice

today29 Mar. 2024
Cum ti se reflecta personalitatea in alegerea masinii
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Cum ti se reflecta personalitatea in alegerea masinii

today29 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

De la ce varsta e obligatoriu sa pui bani deoparte
Economie

De la ce varsta e obligatoriu sa pui bani deoparte

today29 Mar. 2024
Ce sa eviti sa spui si sa faci in fata patronului, dupa ce iti dai demisia
Economie

Ce sa eviti sa spui si sa faci in fata patronului, dupa ce iti dai demisia

today29 Mar. 2024
Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri
Business

Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri

today29 Mar. 2024
Mileniali, Gen Z, Boomers: 4 diferente generationale in preferintele de lucru pe care merita sa le cunosti ca manager
Companii

Mileniali, Gen Z, Boomers: 4 diferente generationale in preferintele de lucru pe care merita sa le cunosti ca manager

today29 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x