Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

75 articole despre gdpr


GDPR 2020: Cine sunt operatorii de date cu caracter personal

GDPR 2020: Cine sunt operatorii de date cu caracter personal
Data de 25 mai 2018 nu ar trebui sa fie fatidica. Reprezentantii Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal din Romania ne asigura in cadrul manifestarilor publice ca nu vor fi aplicate amenzi la nivel maxim in temeiul Regulamentului, cel putin nu in curand....

ANSPDCP: 51 de operatori au incalcat prevederile GDPR in ultimele patru luni

ANSPDCP: 51 de operatori au incalcat prevederile GDPR in ultimele patru luni
Deja celebrul GDPR face noi victime in tara noastra, Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal dispunand recent masuri corective pentru nu mai putin de 51 de operatori. In urma investigatiilor facute in perioada 1 iunie - 30 septembrie, Autoritatea Nationala a...

Breaking News: Elefant.ro a fost amendat pentru incalcarea normelor GDPR

Breaking News: Elefant.ro a fost amendat pentru incalcarea normelor GDPR
Gigantul retailer online, Elefant.ro, a fost amendat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) pentru incalcarea normelor GDPR.  ANSPDCP a fost instiintata de neregulile din cadrul companiei printr-o plangere, prin care reclamantul spunea...
Companiitoday16 Oct. 2019

Raiffeisen Bank, AMENDATA cu 150.000 de euro pentru INCALCAREA GDPR

Raiffeisen Bank, AMENDATA cu 150.000 de euro pentru INCALCAREA GDPR
Raiffeisen Bank a fost amendata cu 150.000 de euro de catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), pentru incalcarea normelor GDPR. Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a transmis un...
Financiar-Bancartoday09 Oct. 2019

UniCredit Bank a fost amendata cu 130.000 de euro pentru nerespectarea regulemantului GDPR

UniCredit Bank a fost amendata cu 130.000 de euro pentru nerespectarea regulemantului GDPR
UniCredit Bank este prima organizatie din Romania care este sanctionata de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal pentru incalcarea prevederilor Regulamentului general cu privire la protectia datelor. Conform comunicatului de presa emis de ANSPDCP,...
Financiar-Bancartoday05 Iul. 2019

73% dintre europeni cunosc cel putin unul dintre drepturile prevazute de GDPR

73% dintre europeni cunosc cel putin unul dintre drepturile prevazute de GDPR
Astazi, 13 iunie, cu ocazia unui bilant care marcheaza primul an de aplicare a Regulamentului general al UE privind protectia datelor, Comisia Europeana a publicat rezultatele unui Eurobarometru special privind protectia datelor. Rezultatele arata ca europenii sunt relativ bine informati cu privire...

La un an de GDPR, au fost semnalate aproape 90.000 de notificari cu privire la incalcari ale securitatii...

La un an de GDPR, au fost semnalate aproape 90.000 de notificari cu privire la incalcari ale securitatii datelor cu caracter personal
Pe 25 mai 2019, se implineste un an de la intrarea in vigoare a Regulamentului general privind protectia datelor. Andrus Ansip, vicepresedinte pentru piata unica digitala, si Vera Jourova, comisar pentru justitie, consumatori si egalitatea de gen, au explicat importanta Regulamentului General...

Google, amenda de 50 milioane de euro pentru incalcarea GDPR

Google, amenda de 50 milioane de euro pentru incalcarea GDPR
Comisia Nationala franceza pentru Informatica si Libertati (CNIL) a cerut luni ca Google sa fie amendat cu 50 de milioane de euro pentru incalcarea Regulamentului General privind Protectia Datelor (GDPR). Google, primul gigant al internetului amendat de GDPR Acuzatia Autoritatii franceze...

Valuri de amenzi pentru companiile romanesti, pentru nerespectarea GDPR

Valuri de amenzi pentru companiile romanesti, pentru nerespectarea GDPR
Autoritatatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal a efectuat, de la intrarea in vigoare a Regulamentului General de Protectia Datelor, mai multe controale la operatorii de date. Cele mai multe dintre acestea s-au soldat cu amenzi, dar companiile sanctionate au...

Dupa Vodafone, Primaria Cluj-Napoca este sanctionata pentru nerespectarea normelor GDPR. Care este motivul...

Dupa Vodafone, Primaria Cluj-Napoca este sanctionata pentru nerespectarea normelor GDPR. Care este motivul amenzilor?
Desi a trecut ceva timp de cand normele GDPR au devenit obligatorii, majoritatea firmelor si institutiilor nu stiu inca ce au de facut din acest punct de vedere. Mai bine spus, nu stiu ce nu au voie sa faca pentru a nu incalca normele in vigoare. Asa cum stiti deja, toate firmele care prelucreaza...

Dupa GDPR, o noua Directiva UE bulverseaza mediul de afaceri

Dupa GDPR, o noua Directiva UE bulverseaza mediul de afaceri
Ati identificat o portita legala/schema fiscala care va permite sa platiti mai putine taxe Statului? Ei bine, conform unei noi Directive UE, care a intrat in vigoare la 25 iunie 2018, schema respectiva trebuie raportata Fiscului. Este o masura pe care Uniunea Europeana a introdus-o ca sa mai...
Companiitoday28 Iun. 2018

Protectia datelor - Oportunitate de afaceri. GDPR este Codul fiscal 2.0.

Protectia datelor - Oportunitate de afaceri. GDPR este Codul fiscal 2.0.
GDPR aduce pentru toate companiile numeroase obligatii si sanctiuni mai usturatoare decat cele fiscale. Din acest motiv, GDPR este o excelenta oportunitate de afaceri. Contabilii sunt probabil cei bucurosi de intrarea in vigoare a GDPR, intrucat, pentru firmele mici si mijlocii, pe ei o sa cada...

Site-uri renumite au blocat accesul europenilor, de teama GDPR

Site-uri renumite au blocat accesul europenilor, de teama GDPR
Regulamentul General de Protectia Datelor intrat in vigoare in luna mai, pe teritoriul Uniunii Europene, a determinat cateva site-uri renumite sa blocheze accesul cetatenilor europeni. Regulamentul General de Protectia Datelor (GDPR) presupune o abordare mult mai sigura a spatiului virtual, pentru...

Cum ajuta GDPR infractorii cibernetici sa se imbogateasca

Cum ajuta GDPR infractorii cibernetici sa se imbogateasca
La doar o zi de la intrarea in vigoare a GDPR, au aparut deja primele reactii negative in randul populatiei globale. Specialistii sunt de parere ca Regulamentul General de Protectie a Datelor "va ajuta, neintentionat, infractorii cibernetici" si va avea un impact negativ asupra securitatii globale...

Sinteza Saptamanii: O noua revolutie fiscala, Rabla DOAR pentru bucuresteni si controale GDPR in toata tara

Sinteza Saptamanii: O noua revolutie fiscala, Rabla DOAR pentru bucuresteni si controale GDPR in toata tara
In ultima saptamana au avut loc o serie de modificari legislative care vizeaza diverse domenii de activitate, si se adreseaza majoritatii cetatenilor. Va aducem la cunostinta cele mai importante schimbari, dar si analize specializate in plan juridic, economic si social. Incepem sinteza acestei...
Ultimele stiri economicetoday25 Mai. 2018
Pagina: 1 2 3 4 5 »


Newsletter zilnic GRATUIT
7 modele de contracte si formulare - actualizate conform GDPR 2020
Aboneaza-te la newsletterul Manager.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit  "7 modele de contracte si formulare - actualizate conform GDPR 2020".

Vlad Strunescu
Editorial de Vlad Strunescu

Audiente fara masca

De cand cu starea de alerta, printre mesajele care ne spun sa facem miscare, sa bem apa si sa consumam fructe si legume, s-au strecurat trei videoclipuri din campania de informare sustinuta de Guvernul Romaniei pentru prevenirea raspandirii noului coronavirus. Stare de urgenta sau de alerta sa fie sau nu, daca acestea nu sunt mesaje de cea mai mare utilitate publica, nu stiu zau care or fi.  Citeste si: Specialist: In jurul datei de 23 august putem avea aproximativ 800 de infectii noi pe zi   Dintr-un filmulet ar trebui sa invatam cum se poarta corect masca de protectie: "Ai grija sa-ti dezinfectezi...
Vlad Strunescu
Editorial de Vlad Strunescu

Ce-i lipseste transportului in comun din Bucuresti? Tichii de margaritar, uniforme, cravate, esarfe

Cu ani in urma, Tarom se mandrea ca personalul sau poarta uniforme create de Catalin Botezatu. Asa, si? Dupa nici nu se mai stie cati directori, o incercare esuata de listare la BVB si un deceniu de pierderi uriase, inregistrate cu mult timp inainte ca pandemia sa-i tina avioanele la sol, compania este salvata la nesfarsit de platitorii de taxe si impozite. Si asta indiferent ca, la putere sunt... socialistii, cum ii place domnului ministru Florin Citu sa le spuna, sau liberalii, cum le place lor insisi sa-si spuna.  Citeste si: Atentie! Nu se stie cand se deschid usile metroului din Drumul Taberei Acum, o fosta regie autonoma -...



Recomandari MANAGER.RO




Cele mai citite stiri




Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"7 modele de contracte si formulare - actualizate conform GDPR 2020"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016