Cele 22 de reguli ale puterii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cele 22 de reguli ale puterii Cele 22 de reguli ale puterii
de Manager.ro la 04 Mar. 2013
Urmareste-ne pe Google News
reguliputereinfluentaregeistoriesucces

In final, totul se rezuma la putere. Fie ca vrem sa obtinem ceva sau sa raspundem in fata influentei altcuiva, puterea reprezinta un factor constant. Uneori, pentru a ajunge in varf, suntem nevoiti sa ne compromitem principiile si moralitatea. Autorul de best seller-uri Robert Greene a filtrat mii de ani de istorie si dovezi in cartea sa, The 48 Laws Of Power. Iata 22 de reguli ale puterii, absolut indispensabile.

1. Sa nu-ti depasesti niciodata profesorul sau mentorul.

Lasa-i pe cei care se afla mai sus in ierarhie sa se simta bine cu ei insisi. Nu le inspira teama si nesiguranta. Mentorul tau trebuie sa fie un model hiperbolic, un etalon al puterii.

2. Evita sa mergi pe urmele unui personaj maret.

Daca urmezi un om celebru sau ai un parinte cunoscut, vei fi nevoit sa lucrezi de doua ori mai mult decat acesta, pentru a-i depasi. Nu te lasa pierdut in umbra lor, nu ramane atasat trecutului lor si urmeaza-ti calea: stabileste-ti propriul nume si identitate, printr-o schimbare inteligenta. Apreciaza-ti tatal, dar nu te asocia cu mostenirea lui, castiga influenta prin propriile forte si vei fi mai implinit.

3. Lasa-i pe altii sa munceasca in locul tau si culege tu roadele.

Foloseste-te de inteligenta celorlalti pentru a-ti indeplini cauza. Astfel, vei economisi timp si energie, vei fi mai eficient si dinamic. In final, sustinatorii tai vor fi uitati si lumea te va idolatriza pe tine. Nu munci, atat timp cat altii o pot face pentru tine, scrie Robert Greene.

4. Cauta atentia celorlalti, cu orice pret.

Totul este judecat dupa aparente; ceea ce nu se vede putin conteaza. Nu te pierde in multime, nu imbraca haine mediocritatii. Ridica-te. Fii cunoscut, cu orice pret. Tranforma-te intr-un magnet al atentiei, fii influent, misterios, carismatic, pentru a cuceri publicul.

5. Joaca-te cu nevoile oamenilor, pentru a infiinta o cultura, un cult.

“Oamenii au o dorinta nebuna de a crede in ceva. Ofera-le o cauza, pe care sa o urmeze. Cuvintele tale trebuie sa fie vagi, dar pline de promisiuni; Fii entuziast, nu miza pe ratiune si gandire limpede. Discipolii tai vor trece de anumite “ritualuri”, roaga-i “sa se sacrifice” pentru tine. In lipsa unei religii propriu-zise si a unor cauze impamantenite, noul tau sistem de credinta iti va aduce puteri nebanuite.

6. Determina-i pe oameni sa vina la tine - foloseste momeli, daca e nevoie.

Cand ii obligi pe ceilalti sa actioneze, tu detii controlul. Lasa-i pe dusmani sa vina la tine, sa-si abandoneze planurile in acest interval. Atrage-ti rivalii cu iluzia unor castiguri frumoase si apoi ataca. Tu detii cartile de joc.

7. Castiga prin actiuni, nu prin certuri si conflicte.

Orice victorie este trecatoare. Trebuie sa ii cuceresti pe ceilalti cu actiunile tale, nu cu vorbe si argumente. Demonstreaza totul prin fapte si nu explica nimic.

8. Intotdeauna, vorbeste mai putin decat este necesar.

Cu cat incerci mai mult sa ii seduci pe oameni cu vorbe, cu atat vei parea mai superficial. Chiar daca spui ceva banal, va suna mai bine, daca va suna mai vag, mai transparent, mai filozofic. Oamenii puternici ii impresioneaza si ii intimideaza pe ceilalti tocmai prin raritatea de cuvinte. Cu cat vorbesti mai mult, cu atat risti sa spui o prostie.

9. Foloseste-te de onestitate si generozitate pentru a-ti dezarma victima.

O singura mutare onesta va inlocui alte zeci de strategii care nu ne-au facut cinste. Gesturile deschise de generozitate si onestitate ii determina chiar si pe cei mai precauti sa lase garda jos. In momentul in care ai reusit sa le spargi armura, ii poti manipula in voie. Un cadou frumos, un cal troian, va servi aceleasi scopuri.

10. Cand ai nevoie de ajutor, apeleaza la interesele oamenilor, nu la mila si recunostinta.

Daca ai nevoie de ajutor, nu te obosi sa le aduci aminte vecinilor de faptele tale bune din trecut. Ei vor ignora asemenea detalii. Oamenii vor fi mai dispusi sa te ajute, cand vor sesiza ca pot castiga ceva din asta.

11. Distruge-ti inamicul in totalitate.

Toti liderii mareti, de la Moise incoace, au stiut ca un inamic fioros trebuie neutralizat complet. (Uneori, au invatat acest lucru din experiente dureroase). Distruge-i spiritul, determina-l sa constientizeze infrangerea.

12. Mentine “teroarea psihica” asupra celorlalti; Cultiva aerul neprevazutului.

Oamenii sunt obisnuiti sa identifice familiaritatea in actiunile semenilor lor. Daca faptele tale sunt predictibile, atunci vei pierde controlul. Intoarce masa de joc: Fii imprevizibil. Comportamentul “pasiv” ii va deruta pe oameni. Pe termen lung, o asemenea strategie poate fi intimidanta.

13. Fa pe prostul pentru a prinde un prost.

Nimanui nu-i place sa se simta mai prost decat cel de langa el. Trucul este sa ii determini pe ceilalti sa creada ca sunt cu adevarat destepti. Odata ce i-ai convins, nu vor suspecta niciodata adevaratele tale ganduri.

14. Foloseste tactica predarii: Slabiciunea se transforma in putere.

Cand esti slabit, nu lupta pentru onoare; alege sa te predai. Dupa acest moment, vei avea timp sa te odihnesti. Inamicul tau va fi enervat, iritat, confuz. Nu ii oferi satisfactia de a lupta cu tine si de a te invinge; in schimb, preda-te. Prin intoarcerea celuilalt obraz, il infurii cu siguranta. Transforma puterea intr-un instrument al puterii.

15. Concentreaza-ti fortele.

Pastreaza-ti fortele si energia, concentrandu-te asupra unei singure actiuni. Castigi mai mult dupa gasirea unei mine bogate, pe care o exploatezi, decat prin jonglarea intre diverse mine de resurse. Cand cauti acele surse de putere care sa iti dea un avant, gaseste un element cheie, vaca grasa care o sa iti dea lapte de acum incolo”.

16. Cu mainile curate.

Trebuie sa pari cel mai civilizat individ; nu te murdari cu greseli si misiuni suspecte. Altii trebuie sa fie tapii ispasitori.

17. Planifica-ti totul, pana la capat.

Deznodamantul este cel mai important element al ecuatiei. Planifica-ti totul, pana la capat, gandeste-te la consecinte, obstacole si neprevazutul destinului, care iti pot distruge viata si altii vor profita de munca ta. Prin aceasta planificare, nu vei fi depasit de situatie, vei sti cand sa te opresti. Viitorul nu trebuie sa te ia prin surprindere.

18. Actioneaza astfel incat realizarile tale sa para lipsite de efort.

Actiunile tale trebuie sa fie disimulate; toate trucurile trebuie ascunse. Cand actionezi, trebuie sa pari relaxat, ca si cum ai fi putut si mai mult. Nu le spune celorlalti cat de mult ai muncit - acest lucru naste intrebari. Nu le divulga secretele tale, altfel le vor folosi impotriva ta.

19. Tine cont de optiuni: lasa-i si pe altii la masa ta de joc.

Cele mai bune dezamagiri sunt acelea care, aparent, ii ofereau celuilalt o optiune; victimele tale cred ca detin controlul, dar de fapt sunt doar marionete. Ofera-le oamenilor optiuni, din care sa “aleaga”. Obliga-i sa aleaga cel mai mic rau dintre doua rele, ambele variante servind acelasi scop. Pune-i in fata dilemei. Vor fi ingroziti.

20. Poarta-te ca un rege, daca vrei sa fii tratat ca unul.

Modul in care te prezinti va determina cum vei fi tratat; pe termen lung, daca pari vulgar si banal, oamenii te vor dispretui. Un rege se respecta si transmite sentimente pozitive. Fii increzator in puterile tale, trebuie sa pari predestinat coroanei.

21. Loveste-l pe cioban si oile vor fugi.

Deseori, necazurile sunt provocate de un singur individ - agitatorul, arogantul, cel care otraveste bunastarea. Daca ii permiti unui asemenea personaj sa actioneze, altii se vor lasa pacaliti de el. Nu astepta pana cand problema se va amplifica, nu incerca sa negociezi cu acesta - rezultatele vor fi nule. Neutralizeaza-l prin izolare, scapa de el. Loveste ciobanul si oile vor fugi.

22. Foloseste efectul de oglinda, pentru a-i dezarma pe ceilalti.

Oglinda reflecta realitatea, dar reprezinta un instrument perfect pentru diversiuni; cand “iti oglindesti” inamicii, afisandu-i in splendoarea lor, ei nu stiu ce strategie ai la indemana. Efectul de oglinda ii enerveaza, ii face sa greseasca. Astfel, ii manipulezi la nivel psihic, ii seduci cu iluzii, le dai impresia ca esti de acord cu valorile lor, ca le promovezi. De fapt, le dai o lectie. Foarte putini rezista in fata efectului de oglinda.

Ultimele NOUTATI

Noua moneda meme Slothana, de pe Solana, strange 500.000 USD in prima zi de prevanzare – Urmatorul crypto care poate creste de 100x? (P)
Business

Noua moneda meme Slothana, de pe Solana, strange 500.000 USD in prima zi de prevanzare – Urmatorul crypto care poate creste de 100x? (P)

today29 Mar. 2024
3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x