Cele 7 etape ale schimbarii progresive de look pentru oamenii de afaceri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cele 7 etape ale schimbarii progresive de look pentru oamenii de afaceri Cele 7 etape ale schimbarii progresive de look pentru oamenii de afaceri
de Manager.ro la 01 Iun. 2012
Urmareste-ne pe Google News
lookafacerimanichiuradanturatunsorimirela paduraru

Discutam in articolul precedent despre schimbarea progresiva de look, ca modalitate de imbunatatire discreta a imaginii. Astazi voi prezenta detalii privind fiecare din etapele care trebuie avute in vedere pentru un astfel de proces, precum si bugetul minim necesar.

Mirela Paduraru: Schimbarea progresiva de look pentru oamenii de afaceri >>>

Manichiura, carte de vizita
 
Mainile sunt cartea noastra de vizita. La un barbat manichiura spune multe despre el si gradul lui de emancipare, dar poate transmite un mesaj gresit, de aceea trebuie alese optiunile potrivite. Pentru un businessman se recomanda manichiura japoneza. Aceasta implica obtinerea unui luciu foarte frumos al unghiei cu un buffer moale, fara folosirea de lac transparent. 
 
La doamne se recomanda evitarea unghiilor false, exagerate atat ca lungime, dar si colorit. Unghiile false stridente creeaza interlocutorului o impresie de vulgaritate si prost gust. Daca unghiile naturale nu au o forma frumoasa, se poate prelungi unghia prin aplicarea unui gel profesional, cu aspect natural. Manichiura french permanenta, cu o lungime rezonabila, poate fi o solutie acceptabila pentru orice femeie de afaceri care isi doreste in fiecare zi o manichiura frumoasa.
 
Atat domnii cat si doamnele pot incerca macar o data la doua saptamani o manichiura spa, pentru a conferi un plus de vitamine si hidratare unghiilor, cuticulelor, dar si pielii mainilor in general. Astfel, cand veti da mana cu cineva sau veti semna un contract, veti fi cu siguranta admirati pentru aspectul ingrijit al mainilor.
 
Pedichiura si sanatatea picioarelor
 
Chiar daca nu este vizibila, pedichiura trebuie sa fie intotdeauna impecabila. Domnii isi petrec cel putin 12 ore incaltati in pantofi inchisi. Este necesar ca la doua saptamani sa se elimine pielea moarta de pe talpa si calcaie, sa fie scoase sau tratate bataturile, unghiile sa fie taiate si pilite intr-o forma adecvata, care sa nu favorizeze aparitia colturilor sau a unghiilor incarnate. Este total nerecomandat ca oamenii de afaceri sa-si efectueze pedichiura singuri. Riscul de ranire sau de favorizare a aparitiei colturilor trebuie intodeauna eliminat.
 
Recomand intotdeauna pedichiura spa, fara taierea cuticulelor, doar impingerea lor cu un betisor de lemn si folosirea unei solutii pentru inmuiere, pentru a fi mai usor curatate unghiile.
 
De asemenea, pentru pastrarea sanatatii picioarelor, este bine sa fie folosite exclusiv sosete din materiale naturale ca bumbac sau matasea naturala. Peste zi, e ideal sa acordam picioarelor o pauza de 10 minute, in care sa fie schimbate sosetele si picioarele sterse cu un servetel umed, mentolat, pentru o senzatie de reimprospatare imediata.
 
Dantura frumoasa 
 
Pe piata medicinei dentare sunt clinici/cabinete unde activeaza medici stomatologi care pot consilia din punct de vedere estetic, ce imbunatatiri pot fi aduse danturii, chiar si a unei danturi aparent frumoase. Consilierul in estetica  poate recomanda clinica de stomatologie unde se pot efectua toate imbunatatirile necesare si in cadrul careia activeaza specialistii in domeniu care garanteaza un rezultat de exceptie.
 
Imbunatatirea aspectului tenului trebuie realizata gradual, in functie de recomandarile precizate in planul de schimbare progresiva de look. Imaginati-va ce-ar insemna ca intr-o intalnire importanta de afaceri sa apareti cu fata umflata, traumatizata de multiple extractii, efectuate fara discernamant. Tenul va fi curatat gradual de puncte negre si grasime, in functie de agenda de evenimente a subiectului. Dupa aceasta operatiune, pot fi efectuate tratamentele tinta, in functie de necesitati: hidratare, vitaminizare, tonus, fermitate, antirid. Uneori pe lista pot fi adaugate anumite interventii minore, de natura estetica, prin injectare: umplere de riduri cu acid hialuronic, injectiile cu toxina botulinica, albirea de cearcane. Este bine sa nu exageram cu operatiile estetice, invazive.
 
Este de la sine inteles ca in cazul barbatilor va fi eliminat excesul de par din nas si urechi iar in cazul doamnelor se pot propune procedee de epilare definitiva, pentru eliminarea parului nedorit de pe fata. Epilarea definitiva presupune anumite precautii. Exista numeroase aparate de epilare defintiva "made in China" care pot provoca arsuri sau chiar cicatrici cheloide. Consilierul in estetica stie exact ce procedura de epilare definitiva sa recomande, in ce centru si in ce perioada, in functie de anotimp si posibilele probleme de sanatate.
 
Designul sprancenelor este o procedura de baza intr-o schimbare de look progresiva. Designul sprancenelor nu este similar cu un banal pensat. Sprancenele sunt cele care ne exprima cel mai bine emotiile. Imaginati-va cum ati putea arata surprinsi, suparati, incruntati, concentrati, fara sprancenele dumneavoastra... Asadar, in alegerea formei lor se tine seama si de imaginea pe care vrem s-o cream beneficiarului: o atitudine dura, agresiva, combativa sau una calma, deschisa, prietenoasa? Sprancenele trebuie modificate in functie de forma fetei, forma ochilor, distanta interoculara, forma nasului, a gurii, in functie de osatura fetei si anumite particularitati cum ar fi: deviatii de sept, semne, cicatrici, un inceput de chelie etc. 
 
Tunsoarea/coafura adecvata
 
Consilierul in estetica de obicei colaboreaza cu stilisti renumiti care pot recomanda tunsoarea sau coafura potrivita si ne pot sfatui sa apelam la anumite trucuri de hairstyling care ne pot imbunatati imaginea. 
 
De exemplu, in cazul femeilor de afaceri cu o fata prelunga, o coafura inalta este inadecvata intrucat va spori senzatia de lungime a fetei, iar daca este vorba de o fata patrata, este necesara o coafura care sa ascunda maxilarele mai proeminente sau sa distraga atentia de la acestea. Coafura potrivita, in raport coloristic corect cu nuanta sprancenelor dupa design, pot scade automat 10 ani din varsta.
 
In cazul barbatilor, anumite defecte pot fi ascunse si cu ajutorul barbii. Cateodata un anumit gen de barba le da domnilor un aer "sauvage", care e in contrast placut cu sobrietatea costumului.  
 
Remodelarea corporala
 
Impreuna cu specialistii in fitness si nutritie, consilierul in estetica poate concepe programul de remodelare corporala, pe etape: arderea grasimilor in anumite zone, obtinerea unui tonus bun, sporirea masei musculare sau chiar corectarea unor defecte. De exemplu: gambe mult prea subtiri in cazul barbatilor.
 
Fireste, in afara de directiile mentionate mai sus, mai exista multe alte schimbari care tin atat de particularitatile subiectului, dar si cat de departe se doreste a evolua din punct de vedere estetic.
 
Ce efecte are o schimbare progresiva de look asupra afacerii sau brandului personal?
 
Mediul de afaceri presupune interactionarea cu diverse persoane. Este important sa ai un aspect fizic placut, civilizat, fara a trece granita de la "ingrijit" la "ridicol". In prima faza schimbarea progresiva de look este aproape insesizabila. Imbunatateste in mod subtil imaginea subiectului. Este clar ca o persoana care isi efectueaza o schimbare progresiva de look obtine un avantaj de imagine. 
 
Daca vorbim de un brand personal, sunt mai multe aspecte care trebuie luate in calcul, cum ar fi: gradul de notorietate, varsta, expunerea mediatica, mediul artistic, imaginea construita de-a lungul timpului, gradul de deschidere al publicului tinta vizat, conjunctura economica sau politica a perioadei, daca exista sau nu o traditie pe care s-a bazat construirea brandului respectiv, daca in trecut s-au efectuat alte schimbari de look, daca exista sau nu scandaluri mediatice in care persoana respectiva a fost implicata, daca se doreste sau nu atentia opiniei publice etc.
 
Un lucru este cert: indiferent de natura afacerii, omul de afaceri competent, cu atitudine pozitiva, corelata cu un aspect fizic ingrijit si placut, reprezinta de fapt businessman-ul care respecta codul bunelor maniere in afaceri.
 
Ce buget este necesar pentru o schimbare progresiva de look, conceputa de un specialist?
 
Depinde de tara in care ne aflam, localitatea si centrul in care se vor desfasura serviciile de natura estetica, dar si de cat de departe se doreste a se exploata potentialul estetic al subiectului. In Romania, o schimbare progresiva de look incepe de la 1.000 de euro, iar costurile cresc in functie de serviciile de estetica, medicina estetica, stomatologie, fitness si nutritie necesare.
 
Mirela Paduraru (foto) este Trainer Formator Cosmetica si Machiaj Profesional/Consilier in estetica
 
www.mirelapaduraru.ro

Ultimele NOUTATI

Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii
Financiar-Bancar

Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii

today19 Mar. 2024
Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e  si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori

today19 Mar. 2024
In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari
Economie

In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari

today19 Mar. 2024
Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora

today18 Mar. 2024
Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile
Sanatate

Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile

today18 Mar. 2024
Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager

today18 Mar. 2024
Care sunt cele mai des intalnite complicatii ale diabetului?
Sanatate

Care sunt cele mai des intalnite complicatii ale diabetului?

today18 Mar. 2024
Imprumuturi fulger: ghidul dvs. pentru aprobarea instantanee a imprumutului
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Imprumuturi fulger: ghidul dvs. pentru aprobarea instantanee a imprumutului

today18 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari
Economie

In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari

today19 Mar. 2024
Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi,...

Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora

today18 Mar. 2024
Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile
Sanatate

Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile

today18 Mar. 2024
Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi,...

Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager

today18 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x