De ce vor recrutorii sa iti vada profilul de LinkedIn
linkedinrecrutarepoza profilcaut loc de muncasocial media
Este din ce in ce mai evident ca social media joaca un rol foarte important in vanatoarea de joburi, atat pentru candidati, cat si pentru recrutori.
Trecand peste profilul de Facebook care tinde sa devina desuet, cel de LinkedIn capata o mai mare importanta. Si poate ca nu i-ai acordat atentia cuvenita, dar poate ai de gand sa o faci. Insa, atentie, nu trebuie sa o faci oricum.
Uite ce isi doresc recrutorii sa vada pe profilul tau de LinkedIn:
1. Fapte
Sunt o multime de sfaturi despre cuvintele cheie din CV, despre importanta gramaticii corecte. Insa recrutorii nu vor sa vada cuvinte pompoase, dar goale. Pentru ei nu este important sa vorbesti elocvent despre experienta pe care o ai. Ei vor sa vada actiuni, fapte, detalii cu privire la experienta in munca si obiective: companiile pentru care ai lucrat, perioada in care ai lucrat, numele functiei, descrierea jobului.
2. O poveste clara a carierei
Da, faptele sunt importante, dar trebuie sa fie prezentate si intr-o oarecare logica. Ia in calcul raspunsurile urmatoarelor intrebari:
Experienta mea este vasta si arata un indice ascendent in cariera?
Daca adaug ori scot orice job voi avea mai mare putere de convingere?
Care este urmatorul pas? Profilul tau trebuie sa certifice directia in care vrei sa mergi. Poti utiliza partea de definire a jobului si rezumat pentru acest lucru.
3. Conexiuni
Recrutorii vor sa vada prietenii, cunostintele tale pe care ti le-ai facut de-a lungul anilor. Daca recomandarile pe care le ai vin de la oameni pe care recrutorii ii cunosc, te asteapta un drum lung. O retea nu se alcatuieste peste noapte, asa ca ai grija sa te imprietenesti cu oameni oricand, oriunde.
4. Fotografie profesionala
Este una dintre cele mai putin importante aspecte, insa imaginea emana o impresie puternica. Cum arata fotografia potrivita:
Fotografii doar cu tine (jumatate dintr-un prieten nu da bine)
Fotografiile in care esti machiat, coafat
Fotografiile in care ai un zambet simplu, figura prietenoasa.
Ideal ar fi ca in momentul in care faci fotografia de profil sa fii imbracat ca si cand ai merge la interviu, numai ca fundalul trebuie sa fie alb.