De la momentele de liniste, care iti permit sa meditezi si sa reflectezi la lucrurile importante, pana la provocarile fizice pe care o astfel de activitate le presupune, efectele pozitive ale drumetiilor atat asupra corpului, cat si a mintii sunt numeroase.
Unul dintre cele mai importante beneficii ale drumetiilor este ca te ajuta sa iti imbunatatesti conditia fizica. Faptul ca petreci multe ore pe traseu, mergi printre stanci si urci pe drumuri anevoioase ofera organismului tau un antrenament puternic, te ajuta sa iti intaresti musculatura, viteza de reactie si agilitatea. Este, de asemenea, si o modalitate excelenta de a scapa de kilogramele in plus. Daca ai in spate un rucsac cu toate cele necesare unei drumetii, poti pierde pana la 600 de calorii intr-o ora, mult mai mult decat daca petreci acelasi timp intr-o sala de sport.
In plus, la fel ca alte activitati fizice, drumetiile te ajuta sa-ti dezvolti oasele si reduc riscul de a suferi de osteoporoza, dar si sa iti intaresti musculatura si sistemul imunitar. Aerul proaspat pe care il respiri in timpul drumetiilor scade nivelul de stres si te ajuta sa te deconectezi si sa uiti de probleme.
Drumetiile te pot ajuta sa legi prietenii pe viata. Timpul petrecut impreuna cu grupul in care te afli este un bun prilej de a crea legaturi stranse, de a cunoaste oameni noi si de a socializa. Drumetiile in grup sunt motivante, pentru ca primesti incurajari din partea celorlalti si astfel iti poti depasi limitele. Momentele din timpul drumetiilor, in care poti cunoaste oameni cu perceptii si ambitii diferite de ale tale, sunt o modalitate de a invata ce inseamna toleranta, de a descoperi noi culturi si de a interactiona fata in fata cu persoanele din jur, in contextul in care tehnologia ne acapareaza viata si cele mai multe conversatii au loc, in prezent, in mediul online.
Beneficiile drumetiilor nu se opresc doar la fizicul si psihicul tau. Atat abilitatile sociale, cat si cele organizatorice se imbunatatesc considerabil. Cand pregatesti o astfel de activitate, ai nevoie de atentie la detalii, planificare minutioasa si documentare. De la pregatirea rucsacului pentru drumetie pana la alegerea celui mai bun moment si identificarea locului potrivit, fiecare detaliu care te aduce mai aproape de momentul experientei in mijlocul naturii este un castig pentru tine. Abilitatile organizatorice sunt foarte apreciate si in viata profesionala, deoarece te ajuta sa fii mai eficient si sa iti manageriezi mai bine timpul, astfel ca dezvoltarea acestora cu ajutorul drumetiilor nu este de neglijat. In plus, odata ce ai organizat prima ta drumetie, poti capata mai multa incredere in tine si in fortele proprii.
Efectele drumetiilor asupra sanatatii tale sunt vizibile si pot reprezenta principala motivatie pentru a continua. Pe langa faptul ca iti mentii conditia fizica, te relaxezi si socializezi, in timpul drumetiilor te poti revitaliza. Cand esti in mijlocul naturii, posibilitatea de a consuma cafea sau alcool este mai mica. In schimb, vei bea multa apa si vei manca alimente integrale. Asa ca nu ramane decat sa dai o sansa unei astfel de experiente.
Sursa foto: Soloviova Liudmyla/ Shutterstock
Ultimele NOUTATI
Rusii anunta ca vor produce in continuare Dacia Duster, dar sub sigla Lada: Renault a fost de acord
CuibUsor, prima aplicatie mobila care recompenseaza comportamentul sustenabil
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Partenerii nostri
Consimtamantul la semnarea unui Contract. Cum poate fi anulat si care sunt Viciile de consimtamant?
Benzinarie, amendata pentru incalcarea GDPR
Top 5 asteptari pe care angajatii le au de la tine - cum iti consolidezi echipa
Te-ar putea interesa si