Reteta ciocolatei se reinventeaza
ciocolata de casagrasime desertindustria alimentaraalimentatie sanatoasareteta
Vesti bune pentru "chocoholici": grasimea din ciocolata a fost inlocuita cu sucul de fructe.
Alternativa sanatoasa reduce cu pana la 50% continutul de grasime din desert.
Specialistii Universitatii din Warwick sustin ca nu exista nicio diferenta, iar ciocolata are acelasi gust dulce.
Autorul studiului a fost dr. Stefan Bon, profesor asistent la departamentul de Chimie de la Universitatea din Warwick.
"Toata lumea iubeste ciocolata, dar din pacate stim cu totii ca multe batoane de ciocolata sunt bogate in grasimi. Cu toate grasimile care dau gustul ciocolatei, oamenii tanjesc dupa textura si gustul ei. Insa am gasit o modalitate prin care oamenii sa manance in continuare ciocolata, dar grasimile au fost inlocuite de sucul de fructe", spune dr. Bon.
"Studiul nostru a avut ca punct de plecare ciocolata sanatoasa. Am stabilit chimia din spatele unei noi tehnici, dar acum avem speranta revolutionarii industriei alimentare, fara pic de grasime", spun cercetatorii.
Tot ei adauga faptul ca au luat eliminat o mare parte din untul de cacao si grasimile din lapte care se gasesc in batoane, pe care le-au substituit cu mici picaturi de suc.
Cercetatorii au infuzat sucul de portocale si coacaze in lapte, in ciocolata alba si neagra fiind introdusa o noua emulsie, pic cu pic.