Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Reteta ciocolatei se reinventeaza


Reteta ciocolatei se reinventeaza
de la 15 Aug. 2012
Reteta ciocolatei se reinventeaza
Tags: ciocolata de casagrasime desertindustria alimentaraalimentatie sanatoasareteta

Vesti bune pentru "chocoholici": grasimea din ciocolata a fost inlocuita cu sucul de fructe.

Alternativa sanatoasa reduce cu pana la 50% continutul de grasime din desert.
 
Specialistii Universitatii din Warwick sustin ca nu exista nicio diferenta, iar ciocolata are acelasi gust dulce.
 
Autorul studiului a fost dr. Stefan Bon, profesor asistent la departamentul de Chimie de la Universitatea din Warwick.
 
"Toata lumea iubeste ciocolata, dar din pacate stim cu totii ca multe batoane de ciocolata sunt bogate in grasimi. Cu toate grasimile care dau gustul ciocolatei, oamenii tanjesc dupa textura si gustul ei. Insa am gasit o modalitate prin care oamenii sa manance in continuare ciocolata, dar grasimile au fost inlocuite de sucul de fructe", spune dr. Bon.
 
"Studiul nostru a avut ca punct de plecare ciocolata sanatoasa. Am stabilit chimia din spatele unei noi tehnici, dar acum avem speranta revolutionarii industriei alimentare, fara pic de grasime", spun cercetatorii.
 
Tot ei adauga faptul ca au luat eliminat o mare parte din untul de cacao si grasimile din lapte care se gasesc in batoane, pe care le-au substituit cu mici picaturi de suc.
 
Cercetatorii au infuzat sucul de portocale si coacaze in lapte, in ciocolata alba si neagra fiind introdusa o noua emulsie, pic cu pic.
 



Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Manager


Newsletter zilnic GRATUIT
7 modele de contracte si formulare - actualizate conform GDPR 2019
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Manager.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Top imagine

Comentarii

0 comentarii


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Top imagine
Newsletter zilnic GRATUIT
7 modele de contracte si formulare - actualizate conform GDPR 2019
Aboneaza-te la newsletterul Manager.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit  "7 modele de contracte si formulare - actualizate conform GDPR 2019".


Recomandari MANAGER.RO


Cele mai citite stiri




Advertisement
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"7 modele de contracte si formulare - actualizate conform GDPR 2019"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016