Insule de vis in Oceanul Indian: Madagascar
mdagascarvacantainsuleoceanul indian
Un adevarat rai pentru naturalisti, Madagascar este un mix de fauna si flora unic nu numai pe continentul african, ci si in intreaga lume. Unii ecologisti nu s-au sfiit sa numeasca insula ca fiind "al optulea continent". Cu peste 10.000 de specii de plante, din care 9.000 unice in lume, Madagascar a reusit sa-si conserve aproximativ 90% din vegetatia nativa. Iar populatiile de lemurieni sunt simbolul insulei si principala sa atractie.
Pentru deplasările interne este recomandat ca mijloc de transport trenul, mai sigur și mai ieftin. Pe distanțe scurte, garniturile de tren sunt destul de confortabile. Totuși este bine să alegeți clasa I-a.
Căile rutiere sunt extrem de proaste, drumurile au gropi, mai ales în sezonul ploios. Un autovehicul 4 x 4 reduce mult din stresul unei călătorii pe șoselele Madagascarului, dar nu rezolva în totalitate problema. Închirierea unui automobil poate ajunge la 70 USD pe zi, dar prețul poate fi cu mult mai ridicat dacă optați și pentru un șofer local, mai ales că majoritatea companiilor rent-a-car nu închiriază automobile fără șofer, de teama furturilor.
Călătoria cu autobuzele care circulă pe rutele interne este o aventură în sine. Multe călătorii durează de la o zi până la 2-3 zile, iar condițiile nu sunt din cele mai bune. Praful este unul dintre impedimentele majore, apoi lipsa aerului condiționat, în condiții meteo extreme, iar în sezonul ploios noroiul poate deveni un obstacol important.
Cu toate acestea, autobuzele și taxiurile-microbuz sunt cel mai ieftin mijloc de transport, chiar dacă înregistrează uneori ore bune de întârziere. Transportul pe apă poate fi o soluție pentru cei care iubesc croazierele. În plus, în prețul transportului intră și un ghid care se ocupă și de prepararea hranei de la bord și cunoaște toate dialectele locale fiind interpretul ideal pentru o vizită țintită a insulei. O astfel de croazieră poate semăna cu viața legendarului personaj Robinson Crusoe, în cele mai multe cazuri turiștii fiind nevoiți să se hrănească cu darurile mării și chiar să-și pescuiască hrana.
(Continuare pe
GhidEuropean, site afiliat
Manager.ro)