Liviu Dragnea, condamnat de ICCJ la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Liviu Dragnea, condamnat de ICCJ la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare
Liviu Dragnea, condamnat de ICCJ la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare
de Magda Florea la 27 Mai. 2019
Urmareste-ne pe Google News
liviu dragneaangajari fictiveiccjcomplet 5 judecatorijustitiecod penallegile justitieipsdalde

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare in Dosarul angajarilor fictive din Teleorman. De asemenea, fostul presedinte PSD trebuie sa plateasca si daune civile de peste 84.000 de lei statului roman. Sentinta a fost data luni, 27 mai, de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Aceasta este a doua condamnare a liderului PSD, dupa cea pentru fraudele electorale de la Referendum. Este o condamnare istorica pentru Romania, daca tinem cont ca persoana condamnata nu este doar presedintele partidului de guvernamant, ci si seful Camerei Deputatilor. In urmatoarele 21 de zile, Dragnea va fi in perioada de carantina la Rahova. Dupa procedurile de la Rahova, dupa ce se vor efectua analizele medicale si se vor analiza alte criterii, se va stabili unde isi va ispasi pedeapsa fostul lider PSD. Duminica seara, sute de protestatari s-au mobilizat si au protestat in Piata Victoriei.

Update 21:00 : Sute de oameni protesteaza in Piata Victoriei si cer demisia Guvernului
 

Dupa condamnarea lui Liviu Dragnea si scorul umilitor realizat de PSD-ALDE la alegerile europarlamentare, presiunea sociala s-a adancit. Sute de romani protesteaza la aceasta ora in Piata Victoriei din Bucuresti, cerand demisia Guvernului Dancila.

Sunt peste 300 de oameni adunati in Piata Victoriei, 300 de voci care cer la unison plecarea social-democratilor si partidului lui Tariceanu de la guvernare. Insa adunarea din Piata VIctoriei nu este prganizata numai in semn de protest. Pe Facebook a fost anuntat un eveniment de sarbatorire a condamnarii lui Liviu Dragnea, iar multi dintre cei veniti in Piata Victoriei au la ei sampanie. 

 
"Petrecere de ramas bun pentru Dragnea. Cu sampanie, confetti, cirese, tot ce aveti!", se arata pe pagina evenimentului. 

Citeste si: Anunt de ultima ora de la BEC: PNL este in continuare pe primul loc 


Update: Robert Negoita: Viorica Dancila nu are ce cauta in functia de premier

 

Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a declarat, luni, ca tara a fost condusa "intr-un mod neprincipial si intr-o directie gresita”.  Totodata, el nu s-a aratat surprins de rezultatul alegerilor, pe care il considera previzibil in conditiile in care PSD s-a comportat josnic la Putere, insa spune ca social-democratii se vor agata de putere.

"Pe mine nu ma surprinde deloc, ba, dimpotriva, imi confirma asteptarile. Nu este un moment de bucurie, nu avem de ce sa fim fericiti, este un moment de mare tristete. Tara a fost condusa intr-un mod cat se poate de neprincipial si gresit, intr-o directie gresita. Partidul la fel si, pe cale de consecinta, nu se intampla altceva decat sa se culeaga rezultatele. 

In primul rand, doamna Viorica Dancila nu  are ce cauta premier. Nu are ce cauta ca prim-ministru, credeti-ma, ca eu sunt un roman demn. Niciodata nu mi-a fost rusine sa spun ca sunt roman. Credeti-ma ca prestatia doamnei prim-ministru Viorica Dancila atat interna, dar mai ales internationala, m-a facut de mult prea multe ori sa imi fie jena ca sunt roman, ceea ce consider ca este pur si simplu inacceptabil. Nu are niciun fel de calitati ca sa poata ocupa aceasta functie, asta stiam din prima secunda pentru ca vreau sa va reamintesc ca am fost singurul care am votat impotriva numirii dansei ca premier”, a afirmat Negoita.

Citeste si: 26 mai 2019 - Ziua ZERO in politica romaneasca


Update: Dragnea a ajuns la Penitenciarul Rahova
 


"Astazi, politisti din cadrul Politiei Capitalei au pus in aplicare un mandat de executarea pedepsei cu inchisoarea emis pe numele unui barbat. Cel in cauza a fost preluat de la resedinta sa din Bucuresti si incarcerat in penitenciarul Rahova”, anunta reprezentantii Politiei Capitalei.
 

Update: Dancila: "In calitate de colegi suntem alaturi de el si familia lui"
 

"Nu vom comenta in niciun fel sentinta ICCJ de astazi. Suntem un partid unit. Maine am convocat Cex PSD la ora 18:00, impreuna vom vedea unde am gresit si care sunt pasii pe care trebuie sa ii facem, cum vom actiona in perioada urmatoare ... Vreau sa anunt ca nu imi dau demisia, indiferent de deciziile unora sau altora. Vom respecta decizia in Parlament, daca va trece o motiune de cenzura si aceasta va fi depusa.

Vreau sa multumesc electoratului pentru votul dat si vom face analize sa vedem unde am gresit, vom veni cu solutii astfel incat sa recastigam electoratul si cred ca cea mai buna masura este sa continuam programul de guvernare", a declarat Viorica Dancila.


Update: Liviu Dragnea este transportat de politie catre Rahova
 

O masina a politiei tocmai a plecat cu Liviu Dragnea de la resedinta sa din Capitala. A fost o intreaga strategie pusa la cale pentru a forma o diversiune pentru jurnalisti, insa Dragnea a fost surprins, in cele din urma, intr-una dintre masinile care au plecat de la resedinta sa.

Dragnea a fost si surprins in masina politiei si in acest moment jurnalistii urmaresc masina in trafic, multi participanti la trafic scandeaza mesaje impotriva PSD, la semafoare, unde masina se opreste. Unii protestatari au si lovit masina in case se afla fostul presedinte PSD, scandand si ei mesaje anti-PSD.

Cel mai probabil, Dragnea va fi dus in aceasta seara la Penitenciarul Rahova.


Update: Minuta deciziei definitive a ICCJ:

 

"2401/1/2018

- I. Admite apelurile declarate de inculpatii Sefu Olguta, Marica Valentina Mirela, Balaban Constantin Claudiu, Gheorghe Nicusor, Botorogeanu Adriana, Milos (fosta Ogrinja, fosta Draghici) Rodica, Marineci Ionel, Alesu Floarea si Dragnea Nicolae Liviu impotriva sentintei penale nr. 377 din 21 iunie 2018, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia penala in dosarul nr.2628/1/2016.

Extinde efectele apelurilor si cu privire la intimatele inculpate Prodana (fosta Dragnea) Bombonica si Stoica Anisa Niculina.

Desfiinteaza, in parte, sentinta penala atacata, sub aspectul laturii penale si laturii civile cu privire la inculpatii Sefu Olguta, Marica Valentina Mirela, Balaban Constantin Claudiu, Gheorghe Nicusor, Botorogeanu Adriana, Milos (fosta Ogrinja, fosta Draghici) Rodica, Marineci Ionel, Prodana (fosta Dragnea) Bombonica si numai sub aspectul laturii civile cu privire la inculpatii Alesu Floarea, Dragnea Nicolae Liviu si Stoica Anisa Niculina si, rejudecand:

1. Descontopeste pedeapsa rezultanta de 3 ani inchisoare si 2 ani pedeapsa complementara a interzicerii exercitiului drepturilor prevazute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a, b si c din Codul penal din 1969 aplicata inculpatei Sefu Olguta, in pedepsele componente, pe care le repune in individualitatea lor:

- 3 ani inchisoare pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu prevazuta de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 248 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 5 din Codul penal si 2 ani pedeapsa complementara a interzicerii exercitiului drepturilor prevazute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a, b si c din Codul penal din 1969;

- 1 an inchisoare pentru comiterea infractiunii de fals intelectual prevazuta de art. 289 din Codul penal din 1969 cu aplicarea art. 5 din Codul penal. a) In temeiul art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza I din Codul de procedura penala, dispune achitarea inculpatei Sefu Olguta pentru infractiunea de abuz in serviciu, prevazuta de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 248 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 5 din Codul penal. b) In baza art. 81 din Codul penal din 1969 dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei de 1 an inchisoare aplicata inculpatei Sefu Olguta prin sentinta penala apelata pentru comiterea infractiunii de fals intelectual prevazuta de art. 289 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 5 din Codul penal, pe o durata de 3 ani, reprezentand termen de incercare, in conditiile art. 82 din Codul penal din 1969. Atrage atentia inculpatei asupra dispozitiei art. 83 din Codul penal din 1969, privind revocarea suspendarii conditionate. In temeiul art. 71 alin. 5 din Codul penal din 1969, pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei, se suspenda si executarea pedepselor accesorii aplicate inculpatei prin sentinta penala apelata.

2. In temeiul art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza I din Codul de procedura penala, dispune achitarea inculpatei Marica Valentina Mirela pentru infractiunea de abuz in serviciu, prevazuta de art. 132 din Legea nr.7 8/2000 raportat la art. 248 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 5 din Codul penal.

3. Descontopeste pedeapsa rezultanta de 3 ani inchisoare si 2 ani pedeapsa complementara a interzicerii exercitiului drepturilor prevazute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a, b si c din Codul penal din 1969 aplicata inculpatului Balaban Constantin Claudiu, in pedepsele componente, pe care le repune in individualitatea lor:

- 3 ani inchisoare pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu prevazuta de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 248 din Codul penal din 1969, cu aplic. art. 5 din Codul penal si 2 ani pedeapsa complementara a interzicerii exercitiului drepturilor prevazute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a, b si c din Codul penal din 1969;

- 1 an inchisoare pentru comiterea infractiunii de fals intelectual prevazuta de art. 289 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 5 din Codul penal. a) In temeiul art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza I din Codul de procedura penala, dispune achitarea inculpatului Balaban Constantin Claudiu pentru infractiunea de abuz in serviciu, prevazuta de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 248 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 5 din Codul penal. b) In baza art. 81 din Codul penal din 1969, dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei de 1 an inchisoare aplicata inculpatului Balaban Constantin Claudiu prin sentinta penala apelata pentru comiterea infractiunii de fals intelectual prevazuta de art. 289 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 5 din Codul penal, pe o durata de 3 ani, reprezentand termen de incercare, in conditiile art. 82 din Codul penal din 1969. Atrage atentia inculpatului asupra dispozitiei art. 83 din Codul penal din 1969, privind revocarea suspendarii conditionate. In temeiul art. 71 alin. 5 din Codul penal din 1969, pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei, se suspenda si executarea pedepselor accesorii aplicate inculpatului prin sentinta penala apelata.

4. Descontopeste pedeapsa rezultanta de 1 an inchisoare aplicata inculpatului Gheorghe Nicusor in pedepsele componente, pe care le repune in individualitatea lor:

- 1 an inchisoare pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu prevazuta de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 248 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 74 alin. 2 - art. 76 alin.1 lit. d din Codul penal din 1969, art. 5 din Codul penal si art. 396 alin. 10 din Codul de procedura penala;

- 3 luni inchisoare pentru comiterea infractiunii de fals intelectual prevazuta de art. 289 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 74 alin. 2 - art. 76 alin. 1 lit. e din Codul penal din 1969, art. 5 din Codul penal si art. 396 alin. 10 din Codul de procedura penala. a) In temeiul art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza I din Codul de procedura penala, dispune achitarea inculpatului Gheorghe Nicusor pentru infractiunea de abuz in serviciu, prevazuta de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 248 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 5 din Codul penal. b) In baza art. 81 din Codul penal din 1969, dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei de 3 luni inchisoare aplicata inculpatului Gheorghe Nicusor prin sentinta penala apelata pentru comiterea infractiunii de fals intelectual prevazuta de art. 289 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 74 alin. 2 - art. 76 alin. 1 lit. e din Codul penal din 1969, art. 5 din Codul penal si art. 396 alin. 10 din Codul de procedura penala, pe o durata de 2 ani si 3 luni, reprezentand termen de incercare, in conditiile art. 82 din Codul penal din 1969. 

Atrage atentia inculpatului asupra dispozitiei art. 83 din Codul penal din 1969, privind revocarea suspendarii conditionate. In temeiul art. 71 alin. 5 din Codul penal din 1969, pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei, se suspenda si executarea pedepselor accesorii aplicate inculpatului prin sentinta penala apelata.

5. Inlatura aplicarea dispozitiilor art. 861, art. 863 alin.1 si 3 si art. 864 din Codul penal din 1969 si, in baza art. 81 din Codul penal din 1969, dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei principale de 2 ani inchisoare aplicata inculpatei Botorogeanu Adriana prin sentinta penala apelata, pe o durata de 4 ani, reprezentand termen de incercare, in conditiile art. 82 din Codul penal din 1969. Atrage atentia inculpatei asupra dispozitiilor art. 83 si art. 84 din Codul penal din 1969, privind revocarea suspendarii conditionate. In temeiul art. 71 alin. 5 din Codul penal din 1969, pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei, se suspenda si executarea pedepselor accesorii aplicate inculpatei prin sentinta penala apelata.

6. Inlatura aplicarea dispozitiilor art. 861, art. 863 alin.1 si art. 864 din Codul penal din 1969 si, in baza art. 81 din Codul penal din 1969, dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei principale de 3 ani inchisoare aplicata inculpatei Milos (fosta Ogrinja, fosta Draghici) Rodica prin sentinta penala apelata, pe o durata de 5 ani, reprezentand termen de incercare, in conditiile art. 82 din Codul penal din 1969. Atrage atentia inculpatei asupra dispozitiilor art. 83 si art. 84 din Codul penal din 1969, privind revocarea suspendarii conditionate. In temeiul art. 71 alin. 5 din Codul penal din 1969, pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei, se suspenda si executarea pedepselor accesorii aplicate inculpatei prin sentinta penala apelata.
 

7. Inlatura aplicarea dispozitiilor art. 861, art. 863 alin.1 si art. 864 din Codul penal din 1969 si, in baza art. 81 din Codul penal din 1969, dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei principale de 3 ani inchisoare aplicata inculpatului Marineci Ionel prin sentinta penala apelata, pe o durata de 5 ani, reprezentand termen de incercare, in conditiile art. 82 din Codul penal din 1969. Atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art. 83 si art. 84 din Codul penal din 1969, privind revocarea suspendarii conditionate. In temeiul art. 71 alin. 5 din Codul penal din 1969, pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei, se suspenda si executarea pedepselor accesorii aplicate inculpatului prin sentinta penala apelata.
 
8. Inlatura aplicarea dispozitiilor art. 396 alin. 6 raportat la art. 16 alin.1 lit. h din Codul de procedura penala, cu referire la art.741 din Codul penal din 1969 si art. 5 din Codul penal, privind incetarea procesului penal pornit impotriva inculpatei Prodana (fosta Dragnea) Bombonica si, in baza art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza I din Codul de procedura penala, dispune achitarea inculpatei Prodana (fosta Dragnea) Bombonica pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu prevazuta de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 248 din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 5 din Codul penal.
 
9. Inlatura obligarea inculpatilor ?efu Olgu?a, Marica Valentina Mirela, Balaban Constantin Claudiu, Gheorghe Nicu?or si Prodana (fosta Dragnea) Bombonica la plata despagubirilor civile, catre partea civila Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman si, in baza art. 25 alin. 5 din Codul de procedura penala, lasa nesolutionata actiunea civila cu privire la acestia.
 
Admite actiunea civila exercitata de partea civila Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman si obliga inculpatii, dupa cum urmeaza:
 
- inculpatul Marineci Ionel in solidar cu inculpata Botorogeanu Adriana la plata sumei de 634 lei, reprezentand despagubiri civile cu titlu de daune materiale (drepturi salariale incasate necuvenit de catre inculpata Botorogeanu Adriana).
- inculpata Milos (fosta Ogrinja, fosta Draghici) Rodica in solidar cu inculpata Botorogeanu Adriana la plata sumei de 5.617 lei, reprezentand despagubiri civile cu titlu de daune materiale (drepturi salariale incasate necuvenit de catre inculpata Botorogeanu Adriana).
- inculpata Milos (fosta Ogrinja, fosta Draghici) Rodica in solidar cu inculpata Stoica Anisa Niculina la plata sumei de 460 lei, reprezentand despagubiri civile cu titlu de daune materiale (drepturi salariale incasate necuvenit de catre inculpata Stoica Anisa Niculina).
- inculpatii Alesu Floarea, Dragnea Nicolae Liviu si Botorogeanu Adriana, in solidar, la plata sumei de 60.205 lei, reprezentand despagubiri civile cu titlu de daune materiale (drepturi salariale incasate necuvenit de catre inculpata Botorogeanu Adriana).
- inculpatii Alesu Floarea, Dragnea Nicolae Liviu si Stoica Anisa Niculina, in solidar, la plata sumei de 23.445 lei, reprezentand despagubiri civile cu titlu de daune materiale (drepturi salariale incasate necuvenit de catre inculpata Stoica Anisa Niculina).
Constata ca, din suma de 108.612 lei, reprezentand despagubiri civile cu titlu de daune materiale cu care s-a constituit parte civila Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, a fost achitata suma de 34.339 lei de catre inculpata Prodana (fosta Dragnea) Bombonica.
 
Mentine celelalte dispozitii ale sentin?ei atacate care nu contravin prezentei decizii penale.
 
II. Respinge, ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie.
 
Cheltuielile judiciare determinate de solutionarea apelurilor raman in sarcina statului. Onorariul aparatorilor din oficiu desemnati pentru apelanta inculpata Milos (fosta Ogrinja, fosta Draghici) Rodica si intimata inculpata Stoica Anisa Niculina, in suma de cate 1253 lei, se suporta din fondul Ministerului Justitiei. Onorariul partial cuvenit aparatorilor din oficiu desemnati pentru apelantii inculpati Sefu Olguta, Marica Valentina Mirela, Balaban Constantin Claudiu, Gheorghe Nicusor, Botorogeanu Adriana, Marineci Ionel, Alesu Floarea si Dragnea Nicolae Liviu si pentru intimata inculpata Prodana (fosta Dragnea) Bombonica, in suma de cate 313 lei, se suporta din fondul Ministerului Justitiei.
 
Definitiva.
 
Pronuntata in sedinta publica, azi, 27 mai 2019.
 
Opinie separata:
 
In sensul admiterii apelurilor declarate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie si inculpatii Alesu Floarea, Balaban Constantin Claudiu, Botorogeanu Adriana, Dragnea Nicolae Liviu, Gheorghe Nicusor, Marica Valentina-Mirela, Marineci Ionel, Milos (fosta Ogrinja, fosta Draghici) Rodica, Sefu Olguta impotriva sentintei penale nr. 377 din data de 21 iunie 2018 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, in dosarul nr.2628/1/2016, extinderii efectelor apelurilor inculpatilor si cu privire la inculpatii Prodana (fosta Dragnea) Bombonica si Stoica Anisa Niculina si desfiintarii sentintei penale apelate, integral, si trimiterii cauzei la Sectia Penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru rejudecare de catre un complet specializat, conform dispozitiilor art.29 din Legea nr.78/2000.”


Update: La intrunirea de la sediul PSD Bucuresti, Radulescu socheaza din nou 
 

A sosit si deputatul Radulescu la intrunirea convocata de Viorica Dancila, cu un discurs foarte dur la adresa celor care au votat cu PNL si USR.

"E a doua executie pentru PSD, dupa Adrian Nastase. Probabil ca oamenii cu pensii marite vor fi nevoiti sa dea banii inapoi, pentru ca probabil asta vor cere cei de la USR, la fel si fermierii si toti ceilalti care au primit bani si fonduri de la PSD.

Este o executie in stilul anilor '50 ... Daca e nevoie plecam si noi din tara, ramaneti voi cu securistii aici. Nu cred in justitie independenta de 10 ani in Romania", a declarat deputatul.

Deputatul "mitraliera" a spus ca este solidar cu Dragnea: "ii suntem alaturi, sa fie tare acolo unde o sa fie, o sa il vizitam"
 

Cristian Tudor Popescu: "Modul in care a fost guvernat judetul Teleorman de catre Dragnea s-a transferat la nivelul intregii Romanii"

 "Modul in care a fost guvernat judetul Teleorman de catre Dragnea s-a transferat la nivelul intregii Romanii. Matrapazlacul asta odios s-a multiplicat in multe alte matrapazlacuri”, a declarat gazetarul Cristian Tudor Popescu pentru Digi 24, comentand condamnarea lui Liviu Dragnea, despre care a spus ca "N-am reusit sa mi-l imaginez pana acum pe Liviu Dragnea in catuse, sau o imagine care, trebuie sa recunosc, mi-a placut intotdeauna in legatura cu insi de acest soi: sa fie bagat, impins de cap, ii pune politistul mtna-n cap si il impinge pe bancheta din spate a masinii. Nu am reusit sa imi imaginez asa ceva. Nu stiu cum se va intampla, cum ii va trimite Camen Dan politistii sa-l ridice. Poate ca se va prezenta singur la sectia de politie, se va preda, pentru a-si executa pedeapsa. Sunt sigur ca dansul nu isi va baga unghia in gat asa cum a facut fostul sau sef, Adrian Nastase”.

 

Update: Dancila preia conducerea interimara a PSD


Premierul Viorica Dancila va prelua conducerea interimara a PSD, ea ocupand in acest moment functia de presedinte executiv si, conform statutului partidului, Dancila va ocupa locul lui Liviu Dragnea, pana cand social-democratii isi vor alege alt lider. Aceasta este informatia momentului.

Viorica Dancila a convocat o intrunire de ultima ora la sediul PSD din Bucuresti, cu ministrii social-democrati, pentru a discuta esecul de la alegeri si, probabil, strategia pe care o va urma partidul acum, dupa lovitura grea a condamnarii lui Liviu Dragnea.

Marti, Comitetul Executiv National al PSD va stabili care este perioada de interimat a Vioricai Dancila, dar unde, probabil se va stabili si viitorul candidat la prezidentiale din partea social-democratilor.

 

Update: Catalin Radulescu: "Singura greseala a PSD a fost ca nu a dat amnistia si gratierea din primul an cand am venit la guvernare"


Aflarea vestii condamnarii lui Liviu Dragnea a starnit furie mare in PSD. Deputatul Catalin Radulescu a facut declaratii cel putin stupefiante, intr-o interventie in direct, la o televiziune.

Radulescu spune ca Dragnea nu este vinovat de toate relele facute de PSD si ca votul zdrobitor impotriva PSD-ALDE dat de romani la europarlamentare reflecta doar ura romanilor care sunt dezinformati de "mass media" si care "nu au stiut nici macar ce voteaza". Radulescu spune ca a fost un vot dat impotriva lui Dragnea, pe nedrept.

De asemenea, "deputatul mitraliera" spune si ca are un mare regret pe suflet, care reprezinta cea mai mare greseala a PSD si anume "ca nu am dat amnistia si gratierea din primul an cand am venit la guvernare".

Totodata, Radulescu spune ca nu intelege de ce pensionarii nu au iesit la vot, fiind prezenti la urne doar un milion din cei aproape patru milioane de sustinatori pensionari PSD, desi, spune Radulescu, PSD le-a marit pensiile

Nu in ultimul rand, deputatul spune ca medicii si profesorii care au primit mariri salariale de la PSD "sa dea banii inapoi si sa ramana cu USR si PNL, sa vedem ce fel de trai le ofera acestia".
 

Liviu Dragnea, condamnat definitiv la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare


Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv luni, la o pedeapsa cu executare, de 3 ani jumatate. Pe langa aceasta, liderul PSD trebuie sa plateasca si despagubiri statului roman. Completul de 5 judecatori a mentinut astfel sentinta data in prima instanta. 

Judecatorul ICCJ care a citit sentinta pronunta admiterea apelurilor unor inculpati, inclusiv Liviu Dragnea si extinde efectele apelurilor pentru alti inculpati, inclusiv Bombonica Prodana, fosta sotie a lui Liviu Dragnea. Desfiinteaza in parte sentinta penala atacata cu privire la toti inculpatii, si sub aspectul laturii civile pentru o parte.

 

Olguta Sefu este condamnata la un an de inchisoare cu suspendare pentru fals.

 

Valentina Marica este achitata pentru abuz in serviciu.

 

Constantin Balaban este condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru fals intelectual.

 

Gheorghe Nicusor este condamnat la 3 luni de inchisoare cu suspendare.

 

Adriana Botorogeanu este condamnata la 2 ani de inchisoare cu suspendare.

 

Rodica Milos si Ionel Marineci sunt condamnati la 3 ani de inchisoare cu suspendare.

 

Bombonica Prodana este achitata pentru abuz in serviciu.

Vestea condamnarii liderului PSD la inchisoare cu executare vine ca "pruna pe colacul" partidului care asteapta confirmarea rezultatelor de la alegeri, rezultate care atesta prabusirea social-democratilor in preferintele alegatorilor.

Fara indoiala, PSD traverseaza una dintre cele mai tulburi situatii de cand se afla pe scena politica romaneasca. Ramane de vazut cine va prelua conducerea PSD si, mai ales, cine va mai coordona politica tarii, este, probabil momentul ca Viorica Dancila sa isi intre in atributii, in mod direct, fara sa fie doar exponentul ordinelor venite de la seful de partid. Aceasta daca lui Dragnea nu i se va permite sa isi ia telefon mobil in celula.

Citeste si: Klaus Iohannis: A castigat Romania in care hotii stau la puscarie. Posibila alianta intre partidele de Opozitie

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Importanta comunicarii cu clientii in medicina veterinara
Companii

Importanta comunicarii cu clientii in medicina veterinara

today19 Apr. 2024
Cum sa alegi motoare de barca cu puterea potrivita pentru barca ta?
Life Style

Cum sa alegi motoare de barca cu puterea potrivita pentru barca ta?

today19 Apr. 2024
Ce trebuie sa faci daca ti-a expirat permisul de conducere: reguli 2024
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Ce trebuie sa faci daca ti-a expirat permisul de conducere: reguli 2024

today18 Apr. 2024
Cum poti sa incepi sa investesti la Bursa de Valori Bucuresti
Financiar-Bancar

Cum poti sa incepi sa investesti la Bursa de Valori Bucuresti

today18 Apr. 2024
Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen
Cultura generala

Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen

today18 Apr. 2024
GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat
Ultimele stiri economice

GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat

today18 Apr. 2024
Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului
Imobiliare

Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului

today18 Apr. 2024
Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii

today18 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Ce trebuie sa faci daca ti-a expirat permisul de conducere: reguli 2024
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul...

Ce trebuie sa faci daca ti-a expirat permisul de conducere: reguli 2024

today18 Apr. 2024
Cum poti sa incepi sa investesti la Bursa de Valori Bucuresti
Financiar-Bancar

Cum poti sa incepi sa investesti la Bursa de Valori Bucuresti

today18 Apr. 2024
Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen
Cultura generala

Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen

today18 Apr. 2024
GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat
Ultimele stiri economice

GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat

today18 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x