Anchor Group investeste 50 milioane de euro in Romania

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Anchor Group investeste 50 milioane de euro in Romania Anchor Group investeste 50 milioane de euro in Romania
de Manager.ro la 04 Oct. 2012
Urmareste-ne pe Google News
anchor groupinvestitiemallbucuresti mallplaza romaniaali ergun ergen

Anchor Grup, cel mai mare investitor turc din Romania, lanseaza cel mai amplu proces de reamenajare a celor doua mall-uri dezvoltate in Capitala: Bucuresti Mall si Plaza Romania. Pentru prima data in Romania doua centre comerciale emblematice sunt transformate radical, pentru a incorpora cele mai avansate concepte de retail dezvoltate la nivel international.

Reamenajarea si reconfigurarea celor doua obiective de retail va creste cu pana la 20% suprafata inchiriabila. Investitiile alocate pentru acest proiect vor atinge 50 milioane euro. Astfel, valoarea totala a investitiilor Anchor Grup in Romania se ridica la peste 350 mil EUR.

Transformarea mall-urilor propune o noua arhitectura, un design interior spectaculos, noi spatii de divertisment si un nou circuit de shopping. Vor rezulta doua lifestyle centers, care vor aduce schimbari la nivelul intregii piete. Conceptul de lifestyle center modifica modul in care consumatorul roman percepe ideea de mall, ingloband atat elemente de retail traditionale cat si experiente inedite si noi servicii adecvate stilului de viata modern.

Daca Bucuresti Mall aduce in prim plan importanta spatiilor verzi, precum si a zonelor deschise de lounge si relaxare, Plaza Romania va beneficia de unul dintre cele mai mari parcuri de distractii indoor din Estul Europei, devenind astfel un punct de atractie pentru intreaga regiune.


Lucrarile se vor desfasura concomitent in ambele centre comerciale, acestea ramanand deschise publicului pe parcursul intregului proces.

"Vom avea practic doua mall-uri noi in Bucuresti", declara Ali Ergun Ergen, CEO Anchor Grup (foto). "Nu este vorba despre o simpla renovare, ci despre o prima transformare majora a unui proiect de retail, parte din strategia de dezvoltare a companiei pentru urmatorii 5-10 ani. In urma acestor investitii cele doua mall-uri vor depasi 100.000 de metri patrati suprafata inchiriabila. Anchor Grup va detine aproximativ 25% din suprafata premium de retail din Bucuresti", adauga Ali Ergun Ergen. Astfel, dupa pionieratul in retail din anii 2000, Anchor Grup isi propune sa redevina trendsetter-ul pietei de profil.

Fondurile alocate acestor interventii provin din surse proprii, Anchor Grup beneficiind de sustinerea Fiba Holding, grup de investitii turc cu o bogata experienta internationala.

"Dezvoltarea pietei de retail din Romania a inceput cu Bucuresti Mall si Plaza Romania, in urma cu 13, respectiv 8 ani. Proiectele actuale vor seta un nou standard in industrie. Ne propunem sa devenim a treia destinatie dupa casa si serviciu, prin accentuarea componentelor de divertisment si petrecere a timpului liber.  De altfel ne-am ancorat foarte serios strategia in analizele de evaluare a zonelor de proximitate - ceea ce in retail numim trade area - si a profilului clientilor", declara Ali Ergun Ergen.

Grupul Anchor este prezent in Romania din 1997 fiind unul dintre cei mai puternici jucatori de pe piata prin portofoliul sau de proiecte de retail, rezidential si cladiri de birouri. Anchor Grup a construit in Romania Bucuresti Mall, primul centru comercial modern la nivel local,  Plaza Romania, centru comercial deschis in 2004, Anchor Plaza, prima cladire de birouri de clasa A integrata cu un centru comercial si InCity Residences, ansamblu rezidential situat in centrul orasului. Este, de asemenea, operatorul Shopping MallDova, centru comercial deschis in Chisinau, Republica Moldova. Valoarea totala a investitiilor Anchor Grup in Romania se ridica la peste 350 milioane EUR. Grupul continua activ dezvoltarea unor proiecte de anvergura si extinderea platformei de servicii.



Anchor Grup, parte a grupului Fiba, este cel mai mare investitor turc din Romania si unul dintre cei mai puternici din sectorul imobiliar din Bucuresti, cu investitii totale de aproximativ 350 de milioane EUR. Compania are 15 ani de experienta pe piata locala in investitii de anvergura pe segmentele comercial, cladiri de birouri si rezidential.

Portofoliul companiei include centrele comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania, cladirea de birouri Anchor Plaza si complexul imobiliar InCity Residences, situat in centrul Bucurestiului.

Din momentul intrarii pe piata din Romania in 1997, grupul Anchor a realizat proiecte de pionierat, care au influentat decisiv segmentele de piata pe care este prezent.

In 1999 Anchor Grup dezvolta Bucuresti Mall. Investitia a setat o directie majora de dezvoltare pentru comertul modern la nivel local. Inaugurarea mall-ului a coincis cu lansarea primului cinematograf multiplex, tot o noutate absoluta pentru spatiul autohton.

Cinci ani mai tarziu compania continua cu o noua premiera: Plaza Romania, cel mai mare mall din regiunea balcanica la momentul deschiderii.

Ulterior Anchor Grup introduce prin cinematograful Movieplex din Plaza Romania primele sali cu tehnologie 3D din tara. In prezent cinematografele din mall-urile bucurestene ofera servicii si tehnologii pe care Movieplex le-a introdus pe plan local in urma cu opt ani.

Seria premierelor a continuat cu inaugurarea Anchor Plaza, prima cladire de birouri de clasa A din Romania integrata intr-un spatiu de retail. Cladirea a fost construita in imediata vecinatate a mall-ului Plaza Romania, un model validat si de alti dezvoltatori care au ales sa implementeze acelasi principiu, cativa ani mai tarziu.

InCity Residences, lansat in 2006, a fost unul dintre primele ansambluri rezidentiale premium care au propus un stil de viata, cu servicii care sa completeze simpla locuire. InCity a fost si primul ansamblu rezidential cu solutii performante de termoizolare, bazate pe un sistem de fatada ventilata de ultima generatie. Centrul include o paleta ampla de servicii adiancente oferite locatarilor, printre care o piscina de mari dimensiuni acoperita, un centru ultramodern de fitness si un salon de beauty.

Anchor Grup este primul investitor din Romania care a creat si impus un standard in retailul modern, oferind spatii de intalnire, socializare, shopping si entertainment intr-un mediu sigur si captivant pentru consumatorii romani. In contextul schimbarilor din piata, compania revine cu un nou proiect de amploare, prin care isi propune sa ridice inca o data stacheta.

Anchor face parte din grupul investitional Fiba, detinut de unul dintre cei mai prolifici oameni de afaceri din Turcia, Husnu M.Ozyegin.

Fiba Group a fost fondat in 1987 si detine la nivel global active de peste 18 miliarde dolari. Grupul are activitati in domeniul bancar, leasing, factoring, asigurari, fonduri de investitii, precum si in aviatie, retail, imobiliare, energie sau constructii navale. Fiba a intrat in anul 1997 pe piata dezvoltarilor imobiliare in Europa de Est, regiune in care au investit pana acum in constructia unor spatii care totalizeaza 536.000 de metri patrati. In acest moment holdingul FIBA are in administrare 74 de companii in 12 tari, in care lucreaza o echipa de peste 12.000 de angajati.

Ultimele NOUTATI

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024
Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti

today23 Apr. 2024
Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari
Companii

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari

today23 Apr. 2024
Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?
Companii

Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?

today23 Apr. 2024
3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor
Economie

3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor

today23 Apr. 2024
Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri
Economie

Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri

today23 Apr. 2024
4 trucuri de care sa tii cont in 2024 la renovarea bucatariei
Life Style

4 trucuri de care sa tii cont in 2024 la renovarea bucatariei

today23 Apr. 2024
Romanii n-au incredere nici in banci, nici in doctori, nici in bursa, dar investesc in scheme financiare
Analize

Romanii n-au incredere nici in banci, nici in doctori, nici in bursa, dar investesc in scheme financiare "minune"

today22 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari
Companii

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari

today23 Apr. 2024
Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?
Companii

Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?

today23 Apr. 2024
3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor
Economie

3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor

today23 Apr. 2024
Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri
Economie

Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri

today23 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x